FIX: 'Ad hoc updates systeem catalogi zijn niet toegestaan'-foutbericht wanneer u SSMS voor SQL Server 2008 R2 gebruiken om gekoppelde eigenschappen Server

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2733673 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Microsoft distribueert oplossingen voor Microsoft SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 als één downloadbaar bestand. Aangezien de oplossingen cumulatief zijn, elke nieuwe release bevat de hotfixes en de beveiligingscorrecties die opgenomen in de vorige SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 zijn release opgelost.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) voor Microsoft SQL Server 2008 R2 gebruiken om eigenschappen van gekoppelde Server, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Een uitzondering opgetreden tijdens het uitvoeren van een Transact-SQL-instructie of een batch. (Microsoft.SqlServer.ConnectionInfo)
Ad hoc-updates van systeemcatalogussen zijn niet toegestaan. (Microsoft SQL Server, fout: 259)

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat de GUI van SSMS genereert een instructie waarmee de [model]. [dbo].[sysservers] systeemtabel. Systeemtabel wordt echter niet ondersteund in SQL Server 2005 en later uitgebrachte versies van SQL Server. In deze versies vervangt de sys.servers systeem weergeven in de tabel sysservers systeem.

Oplossing

Informatie over de cumulatieve update

SQL Server 2008 R2 servicepack 2

De correctie voor dit probleem werd voor het eerst uitgebracht in cumulatieve Update 2. Voor meer informatie over het verkrijgen van dit cumulatieve updatepakket voor SQL Server 2008 R2 Service Pack 2, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
2740411 Cumulatieve updatepakket 2 voor SQL Server 2008 R2 Service Pack 2
Opmerking Omdat de builds cumulatief zijn, elke nieuwe release correctie bevat alle hotfixes en de beveiligingscorrecties die opgenomen in de vorige SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 zijn release opgelost. Wij raden de meest recente fix-versie waarin deze hotfix toepast. Voor meer informatie klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
2730301 SQL Server 2008 R2 bouwt die zijn uitgebracht na Service Pack 2 voor SQL Server 2008 R2 is uitgebracht.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Ga naar de volgende MSDN-website voor meer informatie over de toewijzing tussen de tabel sysservers systeem en het sys.servers systeem:
Algemene informatie over de toewijzing tussen de tabel sysservers systeem en het sys.servers systeem

Eigenschappen

Artikel ID: 2733673 - Laatste beoordeling: woensdag 29 augustus 2012 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Datacenter
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Developer
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Enterprise
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Standard
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Web
Trefwoorden: 
kbsurveynew kbexpertiseadvanced kbqfe kbfix kbmt KB2733673 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2733673

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com