A .NET-keretrendszer 3.5, a .NET-keretrendszer 3.0 és a .NET-keretrendszer 2.0 támogatási életciklusának magyarázata

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2696944 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ez a cikk a .NET-keretrendszer 3.5, a .NET-keretrendszer 3.0 és a .NET-keretrendszer 2.0 támogatási életciklusának magyarázatát tartalmazza. 

Háttér

A .NET-keretrendszer 3.5, a .NET-keretrendszer 3.0 és a .NET-keretrendszer 2.0 eredetileg önálló termékként jelent meg a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszernél korábbi Windows-verziók platformjaihoz.

Ezek a termékverziók valójában egy szolgáltatáshalmaz rétegeit képezik. Az egyes rétegek egymást kölcsönösen kizáró összetevőket tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a .NET-keretrendszer 3.0 összetevői a .NET-keretrendszer 2.0-s verziójára, a .NET-keretrendszer 3.5 összetevői pedig a .NET-keretrendszer 2.0-s és a .NET-keretrendszer 3.0-s verzióira épülnek. Ezt az alábbi ábra szemlélteti: 

A kép összecsukásaA kép kibontása
Az összetevőket szemléltető ábra


Ennek az architektúrának az egyik velejárója, hogy a .NET-keretrendszer 3.5 nem működik a .NET-keretrendszer 2.0 és a .NET-keretrendszer 3.0 nélkül, mivel a .NET-keretrendszer 3.5 réteg nem tartalmaz közös nyelvi futtatókörnyezetet (CLR). A .NET-keretrendszer 3.5 termék telepítésekor ezért a rendszer a .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 1 (SP1) és a .NET-keretrendszer 3.0 SP1 terméket is telepíti. A .NET-keretrendszer 3.5 SP1 termék telepítésekor a rendszer hasonlóképpen telepíti a .NET-keretrendszer 2.0 SP2 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 terméket is. A Windows XP vagy a Windows Server 2003 rendszert futtató ügyfelek a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eleme alatt tekinthetik meg az egyes verziókat a megfelelő frissítésekkel együtt.

A kép összecsukásaA kép kibontása
A megfelelő frissítéseket szemléltető ábra


A Windows Vista SP2 és a Windows Server 2008 SP2 rendszerben a .NET-keretrendszer 2.0 SP2 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 már be van építve az operációs rendszerbe. A Windows Vista SP1 és a Windows Server 2008 rendszerben a .NET-keretrendszer 2.0 SP1 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP1 hasonlóképpen be van építve az operációs rendszerbe. A felhasználók ezért csak a .NET-keretrendszer 3.5-ös verzióját látják a Programok és szolgáltatások elem alatt, mint ahogy azt az alábbi ábra is szemlélteti:

A kép összecsukásaA kép kibontása
A Programok és szolgáltatások elemet szemléltető ábra

Tudnivalók a támogatási életciklusról

Mivel a .NET-keretrendszer 3.5, a .NET-keretrendszer 3.0 és a .NET-keretrendszer 2.0 önálló termékverzióként jelent meg, ezek a termékek önálló támogatási életciklussal rendelkeznek.

A cikkben korábban leírtaknak megfelelően a .NET-keretrendszer 3.5 nem működik a .NET-keretrendszer 2.0 és a .NET-keretrendszer 3.0 nélkül. A .NET-keretrendszer 3.5-ös verziójának használata esetén a működési problémák kezeléséhez és az ügyfelek biztonsági kockázatainak megszüntetéséhez sok esetben mindhárom termékrétegben szükséges a problémák kezelése. Ez olyan helyzeteket eredményezhet, amikor a .NET-keretrendszer 3.5-ös verziója támogatott, és az alapjául szolgáló .NET-keretrendszer 2.0-s vagy a .NET-keretrendszer 3.0-s termékrétegek frissítésére van szüksége, viszont a támogatási életciklus dokumentációja szerint az alapul szolgáló verzió támogatása megszűnt. Ennek egyik példája a .NET-keretrendszer 3.5 SP1, amely jelenleg támogatott. A dokumentáció szerint azonban a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 támogatása 2011. július 12-én megszűnt.

Ezekben az esetekben a .NET-keretrendszer 3.0 önállóan telepített példányainak támogatása megszűnt. A Microsoft azonban a .NET-keretrendszer 3.5 támogatásának megszűnéséig biztosítja a támogatást .NET-keretrendszer 2.0 és a .NET-keretrendszer 3.0 összetevőihez a .NET-keretrendszer 3.5-ös verzióját telepítő ügyfelek számára.

Továbbá, mivel a .NET-keretrendszer 2.0 SP2 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 be van építve a Windows Vista SP2 és a Windows Server 2008 SP2 rendszerbe, illetve a .NET-keretrendszer 2.0 SP1 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP1 be van építve a Windows Vista SP1 és a Windows Server 2008 rendszerbe, a Microsoft a megfelelő operációs rendszerekhez nyújtott támogatás részeként támogatja ezeket a verziókat, amíg meg nem szűnik ezen .NET-verziók támogatása.

Megjegyzés: A .NET-keretrendszer 3.5-ös verziójának csak az SP1 szintje, a .NET-keretrendszer 2.0-s és a .NET-keretrendszer 3.0-s verziónak pedig csak az SP2 szintje támogatott. A .NET-keretrendszer 3.5 eredeti verziójának, valamint a .NET-keretrendszer 2.0 SP1 és a .NET-keretrendszer 3.0 SP1 verziójának támogatása már megszűnt. 
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2696944 - Utolsó ellenőrzés: 2012. április 6. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft .NET Framework 3.5
  • Microsoft .NET Framework 3.0
  • Microsoft .NET Framework 2.0
Kulcsszavak: 
kbinfo kbexpertiseinter kbsecbulletin kbsecurity KB2696944
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com