Artikkelin tunnus: 2694911 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Saatat saada Windowsissa seuraavan virheilmoituksen:
Windowsin Resurssienhallinta lakkasi toimimasta.  Windows käynnistetään uudelleen
Näyttö saattaa myös vilkkua ennen kuin virhesanoma tulee näyttöön tai sen jälkeen.

Syy

Tämä ongelma saattaa johtua seuraavista syistä:
  • Käyttämäsi näytönohjain on ehkä vanhentunut tai vioittunut.
  • Tietokoneen järjestelmätiedostot ovat ehkä vioittuneet tai ristiriidassa muiden tiedostojen kanssa.
  • Tietokoneessa on ehkä virus- tai haittaohjelmatartunta.
  • Tietokoneella suoritettava sovellus tai palvelu saattaa saada Windowsin Resurssienhallinnan toimimaan väärin.

Ratkaisu

Ratkaise tämä ongelma selvittämällä ensin, mikä aiheuttaa sen, että Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta. Yritä selvittää ongelma tekemällä seuraavat vianmääritysvaiheet.

Päivitä käytössä oleva näytönohjain

Vanhentuneet tai vioittuneet näytönohjaimet voivat aiheuttaa sen, että Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta. Uusimpien näytönohjaimien lataaminen ja asentaminen voi ratkaista monet tällaisista ongelmista. Voit tehdä tämän käyttämällä Windows Updatea, tutkimalla järjestelmäsi valmistajan verkkosivustoa tai ottamalla suoraan yhteyttä järjestelmäsi valmistajaan.
Lisätietoja ohjainten päivittämisestä on seuraavilla Microsoftin verkkosivuilla:
Puutteellisesti toimivan laitteen ohjaimen päivittäminen

Ohjainten päivittäminen: suositellut linkit

Tarkista tiedostot suorittamalla Järjestelmätiedostojen tarkistus

Tarkista Järjestelmätiedostojen tarkistus -toiminnon avulla, puuttuuko tietokoneesta tiedostoja tai onko tiedostoja vioittunut. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita sitten hakuruutuun cmd.
  2. Napsauta tulosalueella cmd.exe-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Suorita järjestelmänvalvojana. Näyttöön saattaa tulla kehote kirjoittaa järjestelmänvalvojatilin salasanan.
  3. Valitse Jatka, jos olet järjestelmänvalvoja, tai kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja valitse sitten Jatka.
  4. Kirjoita komentokehotteeseen Sfc /scannow ja paina sitten ENTER-näppäintä.

Tarkistus saattaa kestää jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen. Windows korjaa kaikki löytämänsä vioittuneet tai puuttuvat tiedostot. Jos ongelman korjaamiseen tarvitaan tietoja CD-asennuslevyltä, saatat saada kehotteen asettaa Windowsin CD-levy tietokoneeseen.

Lisätietoja Järjestelmän palautus -toiminnosta on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa olevassa Knowledge Base -tietokannan artikkelissa:

Tarkista tietokone virus- tai haittaohjelmatartuntojen varalta

Virus- ja haittaohjelmatartunnat voivat aiheuttaa sovellusten suorituskykyongelmia. Tarkista tietokoneesi tartuntojen varalta mieleiselläsi virustentorjuntaohjelmalla. Jos käytössäsi ei ole virustentorjuntaohjelmaa, voit ladata ja asentaa Microsoft Security Essentialsin ilmaiseksi napsauttamalla alla olevaa linkkiä.
Microsoft Security Essentials

Käynnistä tietokone vikasietotilassa käynnistysongelmien varalta

Käynnistä tietokone vikasietotilassa ja tarkista, toistuuko virhe. Käytä tietokonetta normaalisti sen jälkeen, kun olet käynnistänyt sen vikasietotilassa, ja tee samat toimet, jotka aiheuttivat virheen. Jos virhe toistuu myös vikasietotilassa, siirry seuraavaan kohtaan ja tee puhtaan käynnistyksen vianmääritys.

Lisätietoja tietokoneen käynnistämisestä vikasietotilassa on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa olevassa artikkelissa:
Tietokoneen käynnistäminen vikasietotilassa

Käynnistä tietokone puhtaaseen käyttöympäristöön ja tee ongelman vianmääritys

Jos tietokone ei kaadu samalla tavalla kuin vikasietotilassa, ongelman aiheuttaa erittäin todennäköisesti jokin käynnistyskohde. Tee puhdas käynnistys ja etsi ongelman aiheuttava kohde seuraavan artikkelin ohjeiden mukaisesti:

Muita vianmääritysvaiheita:

Seuraavat vianmääritysvaiheet liittyvät harvinaisempiin ongelmiin, jotka voivat aiheuttaa sen, että Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta.

Testaa järjestelmän RAM-muisti

Viallinen RAM-muisti voi aiheuttaa ajoittaisia ohjelmia Windowsissa. Käynnistä Windowsin muistin diagnostiikka -työkalu napsauttamalla Käynnistä-painiketta, kirjoittamalla Muistin diagnostiikka ja valitsemalla tulos luettelosta. Kun Windowsin muistin diagnostiikka -ikkuna tulee näyttöön, valitse Käynnistä tietokone uudelleen nyt ja etsi ongelmia (suositus).

Testaa mahdollisia vikoja sisältävät kuvatiedostot

Vialliset kuvat voivat aiheuttaa ongelmia Windowsin Resurssienhallinnassa. Jos Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta, kun käsittelet kuvia tai selaat kuvia sisältäviä kansioita, osa kuvatiedostoista saattaa olla vioittunut. Voit testata tämän ongelman seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Tietokone.
  2. Valitse avattavasta Järjestä-valikosta Kansion ja haun asetukset.
  3. Valitse Kansion asetukset -valintaikkunassa Näytä-välilehti.
  4. Aseta valintamerkki asetuksen Näytä aina kuvakkeet, ei koskaan pikkukuvia kohdalle.
  5. Poista valintamerkki asetuksen Näytä tiedostokuvake pikkukuvissa kohdalta.
  6. Sulje Kansion asetukset -ikkuna valitsemalla OK.
Siirry seuraavaksi kansioihin, joissa on kuvia tai videoita, ja katso, voitko toistaa ongelman. Jos Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta, kansio, jota tarkastelit, saattaa sisältää vioittuneita kuvia tai pikkukuvatietoja.

Huomautus: Kun olet säätänyt Näytä tiedostokuvake pikkukuvissa- ja Näytä aina kuvakkeet, ei koskaan pikkukuvia -asetuksia, tiedostot eivät näytä enää pikkukuvia, vaan kuvat ja muut tiedostot ilmaistaan niiden tiedostotyyppien mukaisena oletuskuvakkeena. Jos voit toistaa virheen, kun nämä asetukset on määritetty, ongelma ei ole kuvissa eikä videoissa, ja voit palauttaa kansion asetukset alkuperäisiin asetuksiin.

Tarkista virheen tiedot ja katso, mikä sovellus on aiheuttanut sen, että Windowsin Resurssienhallinta lakkaa toimimasta. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Haku-alueelle Toimintokeskus ja valitse luettelosta Toimintokeskus.
  2. Valitse Toimintokeskus-ikkunasta Ylläpito, valitse Näytä luotettavuushistoria ja valitse sitten Luotettavuuden valvonta -ikkunan alaosasta Näytä kaikki ongelmaraportit.
  3. Vieritä alas Windowsin Resurssinhallinta -luetteloon.
  4. Kaksoisnapsauta Lakkasi toimimasta -kohtaa, jotta voit tarkastella teknisiä tietoja, ja merkitse sitten tiedot muistiin.

Tee järjestelmän palauttaminen

Jos ongelma ei ratkea yllä olevilla ratkaisuilla, voit tehdä järjestelmän palauttamisen ja palauttaa tietokoneen takaisin aikaan ennen ongelman ilmenemistä. Jos ongelma on ilmennyt vähintään kuukauden ajan, on ehkä parempi toimia seuraavan osion vaiheiden mukaan ja korjata ongelma tekemällä päivitys nykyiseen sijaintiin. Voit tehdä järjestelmän palauttamisen alla olevan artikkelin ohjeiden mukaisesti:
Järjestelmän palauttaminen

Asennuksen päivittäminen nykyiseen sijaintiin

Jos ongelma on ilmennyt vähintään kuukauden ajan, on ehkä parempi tehdä päivitys Windowsin alkuperäiseen sijaintiin. Asennuksen päivittäminen nykyiseen sijaintiin ei vioita tietokoneeseen asennettuja tiedostoja eikä sovelluksia. Voit tehdä asennuksen päivityksen nykyiseen sijaintiin alla olevan artikkelin ohjeiden mukaisesti:

Enemmän tietoa

Muuta kysyttävää? Saat maksutonta tukea Microsoft Community -yhteisöltä. Voit hakea sieltä vastauksia ja kysyä kysymyksiä muilta käyttäjiltä. Voit siirtyä Microsoft-yhteisön keskustelupalstoille napsauttamalla seuraavaa linkkiä:

Microsoft Community
Voit lukea tähän ongelmaan liittyviä vastauksia napsauttamalla seuraavaa linkkiä:
http://answers.microsoft.com/{All}/Search/Search?SearchTerm=%22Windows+Explorer+has+stopped+working%22&CurrentScope.ForumName=&CurrentScope.Filter=&askingquestion=false

Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 2694911 - Viimeisin tarkistus: 8. tammikuuta 2014 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Starter
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
Hakusanat:
KB2694911