A Windows 8 távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeinek ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2693643
Bevezetés
A Windows 8 Release Preview távoli kiszolgálófelügyeleti eszközei (RSAT) közé tartozik a Kiszolgálókezelő, a Microsoft Management Console (MMC) beépülő moduljai, a konzolok, a Windows PowerShell parancsmagok és szolgáltatók, valamint a Windows Server 2012 rendszeren futó, a szerepkörök és szolgáltatások kezeléséhez használt parancssori eszközök. Különleges esetekben az eszközök a Windows Server 2008 R2 vagy a Windows Server 2008 rendszeren futó szerepkörök és szolgáltatások kezeléséhez is használhatók. Néhány eszköz továbbá képes a Windows Server 2003 rendszer szerepköreit és szolgáltatásait is kezelni.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

További információ

A Windows 8 távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeinek platform- és eszköztámogatási mátrixa

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
RSAT technológiaRSAT leírásaTechnológiakezelés Windows Server 2003 rendszerenTechnológiakezelés Windows Server 2008 rendszerenTechnológiakezelés Windows Server 2012 rendszeren
Active Directory tanúsítványszolgáltatási eszközökAz Active Directory tanúsítványszolgáltatási eszközei közé tartozik a Hitelesítésszolgáltató, a Tanúsítványsablonok, a Vállalati nyilvános kulcsú infrastruktúra és az Online válaszadók kezelésének beépülő moduljai.?, kivéve az Online tanúsítványállapot-protokollt (OCSP)??
Active Directory tartományi szolgáltatások (AD DS) eszközei és Active Directory Lightweight Directory-szolgáltatások (AD LDS) eszközeiAz Active Directory tartományi szolgáltatások (AD DS) és az Active Directory Lightweight Directory-szolgáltatások (AD LDS) eszközei közé az Active Directory felügyeleti központ; az Active Directory – tartományok és megbízhatósági kapcsolatok; az Active Directory – helyek és szolgáltatások; az Active Directory – felhasználók és számítógépek; az ADSI-szerkesztés; a DCPromo.exe; az LDP.exe; a NetDom.exe; az NTDSUtil.exe; a RepAdmin.exe; az Active Directory-modul a Windows PowerShell környezethez; a DCDiag.exe; a DSACLs.exe; a DSAdd.exe; a DSDBUtil.exe; a DSMgmt.exe; a DSMod.exe; a DSMove.exe; a DSQuery.exe; a DSRm.exe; a GPFixup.exe; a KSetup.exe; a KtPass.exe; az NlTest.exe; az NSLookup.exe; valamint a W32tm.exe tartoznak. - A kiszolgáló NIS-hez eszközei tartalmaznak egy bővítményt az Active Directory – felhasználók és számítógépek beépülő modulhoz és a Ypclear.exe parancssori eszközhöz.?, a Windows PowerShell és az ADAC távfelügyelet használatához szükséges az Active Directory webszolgáltatások letöltési csomag.?, a Windows PowerShell és az ADAC távfelügyelet használatához szükséges az Active Directory webszolgáltatások letöltési csomag.?
Ajánlott eljárásokat elemző eszközAz Ajánlott eljárásokat elemző eszköz parancsmagjai a Windows PowerShell környezethezNem érhető el; a WS03 rendszeren nem futnak az Ajánlott eljárásokat elemző eszköz modelljeiFuttatható WS08 R2 rendszeren, ha a Windows Management Framework 3.0-s verziójú csomagja telepítve van a WS08 R2 rendszeren. Az Ajánlott eljárásokat elemző eszköz modelljei nem érhetők el WS08 rendszerhez.?
BitLocker meghajtótitkosítás felügyeleti segédprogramjaiManage-bde, a BitLocker Windows PowerShell-parancsmagjai, az Active Directory BitLocker helyreállításijelszó-megjelenítője, a BitLocker hálózatfeloldási szolgáltatójaNem érhető elNem érhető el?
Fürttámogató frissítésFürttámogató frissítés kezelőkonzolja, a Fürttámogató frissítés parancsmagjai Windows PowerShell környezethezNem érhető elNem érhető el?
DHCP-kiszolgálói eszközökA DHCP-kiszolgálói eszközök közé tartozik a DHCP-kezelőkonzol, a DHCP-kiszolgáló parancsmag modulja Windows Powershell környezethez és a Netsh parancssori eszköz?, a Windows PowerShell-modul nem fut WS03 rendszeren.?, a Windows PowerShell-modul nem fut WS08 és WS08 R2 rendszeren.?
DirectAccess, Útválasztás és távelérésÚtválasztás és távelérés kezelőkonzolja, Csatlakozáskezelő felügyeleti csomag konzolja, a Windows PowerShell távelérési szolgáltatójaNem érhető elNem érhető el?
DNS-kiszolgálói eszközökDNS-kiszolgálói eszközök A DNS-kiszolgálói eszközök közé tartozik a DNS-kezelő beépülő modul, a Windows Powershell DNS-modulja és a Ddnscmd.exe parancssori eszköz.???
Feladatátvételi fürtszolgáltatás eszközeiA Feladatátvételi fürtszolgáltatás eszközei közé tartozik a Feladatátvevőfürt-kezelő, a Feladatátvevő fürtök (Windows PowerShell-parancsmagok), az MSClus és a Cluster.exe.Nem érhető el?, a Feladatátvevőfürt-kezelő csak Windows Server 2012 rendszeren fut. A Windows PowerShell-parancsmagkészlet a Windows Server 2012 és a WS08R2 rendszert támogatja. Az MSClus és a Cluster.EXE a Windows Server 2012, a WS08R2 és a WS08 rendszereket támogatják.?
Fájl- és tárolási szolgáltatások eszközei• A fájlszolgáltatások eszközei a következőket tartalmazzák: Megosztások és tárolók kezelése eszközei; Az elosztott fájlrendszer eszközei; Fájlkiszolgálói erőforrás-kezelő eszközei; NFS-szolgáltatások felügyeleti eszközei; iSCSI-felügyeleti parancsmagok a Windows PowerShell környezethez – az elosztott fájlrendszer eszközei az elosztott fájlrendszer kezelésének beépülő modulját és a Dfsradmin.exe, Dfsrdiag.exe, Dfscmd.exe, Dfsdiag.exe és Dfsutil.exe parancssori eszközöket tartalmazzák.

• A Fájlkiszolgálói erőforrás-kezelő eszközei közé tartozik a Fájlkiszolgálói erőforrás-kezelő beépülő modul és a Dirquota.exe, Filescrn.exe és Storrept.exe parancssori eszköz.

• A Megosztások és tárolók kezelése eszközei közé tartozik a Megosztások és tárolók kezelése beépülő modul.
Nem érhető el?, a Windows PowerShell környezet iSCSI-parancsmagjait az iSCSI kezelésére csak Windows Server 2012 rendszeren lehet használni.?
Csoportházirend-kezelés eszközeiA Csoportházirend-kezelés eszközei közé tartozik a Csoportházirend-kezelő konzol, a Csoportházirendkezelés-szerkesztő és a Csoportházirend alapszintű objektumának szerkesztője.???
A Hyper-V eszközeiA Hyper-V eszközei közé tartozik a Hyper-V kezelője beépülő modul és a Virtuálisgép-kapcsolat távelérési eszköz.Nem érhető elA Hyper-V kezelője konzol nem támogatja a Server 2008 vagy Server 2008 R2 rendszert futtató Hyper-V kiszolgálók kezelését.A Hyper-V eszközei nem részei a Windows 8 Release Preview távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeinek; a Windows 8 Release Preview részeként érhetők el. A Távoli kiszolgálófelügyeleti eszközök telepítése nem szükséges az eszközök használatához. A Windows 2012 rendszeren futó Hyper-V kezelője konzol nem támogatja a Server 2008 vagy Server 2008 R2 rendszert futtató Hyper-V kiszolgálók kezelését.
IP-címek kezelésének (IPAM) eszközeiIP-címek kezelésének ügyfélkonzoljaNem érhető elNem érhető el?
Hálózati adapterek összevonásaHálózati adapterek összevonásának kezelőkonzoljaNem érhető elNem érhető el?
Hálózati terheléselosztás eszközeiA Hálózati terheléselosztás eszközei közé a Hálózati terheléselosztás kezelője, a Hálózati terheléselosztási Windows PowerShell-parancsmagok és az NLB.exe és WLBS.exe parancssori eszközök tartoznak.???
Távoli asztali szolgáltatások eszközeiA Távoli asztali szolgáltatások eszközei közé a Távoli asztali beépülő modulok; a Távoli asztal átjárókezelője; a tsgateway.msc; a Távoli asztali licenckezelő; a licmgr.exe; a Távoli asztali licencelési vizsgálómodul; valamint az lsdiag.msc tartoznak. Az összes egyéb Távoli asztali szolgáltatási szerepkör felügyeletére a Kiszolgálókezelőt kell használni, kivéve a Távoli asztal átjáróját és a Távoli asztal licencelését.???
KiszolgálókezelőA Kiszolgálókezelő tartalmazza a Kiszolgálókezelő konzolt. A Távoli felügyelet a Kiszolgálókezelővel elérhető a Windows Server 2008 R2 és Windows Server 2012 rendszereken.Nem érhető elElérhető a WS08 R2 és az újabb verziókban, a WS08 rendszeren azonban nem?
Az SMTP-kiszolgáló eszközeiAz SMTP-kiszolgáló eszközei tartalmazzák a Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) beépülő modult??Az eszközök nem érhetők el a Windows 8 Release Preview Távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeiként.
Tártallózó eszközökA Tártallózó eszközök tartalmazzák a Tártallózó beépülő modultNem érhető el?Az eszközök nem érhetők el a Windows 8 Release Preview Távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeiként.
A Tárkezelő a tárolóhálózathoz (SAN) eszközeiA Tárkezelő a tárolóhálózathoz eszközei a Tárkezelő a tárolóhálózathoz beépülő modult és a Provisionstorage.exe parancssori eszközt tartalmazzák?, a Tárkezelő a tárolóhálózathoz a Windows Server 2003 R2 vagy újabb verziójú rendszereken érhető el.?Az eszközök nem érhetők el a Windows 8 Release Preview Távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeiként.
Mennyiségi aktiválásMennyiségi aktiválás kezelése, vmw.exeNem érhető elAz eszköz a mennyiségi aktiválás kezelésére használható a WS08 vagy WS08 R2 rendszert futtató távoli kiszolgálókon, de nem futtatható ezeken az operációs rendszereken.?
A Windows rendszererőforrás-kezelő eszközeiA Windows rendszererőforrás-kezelő eszközei közé tartozik a Windows rendszererőforrás-kezelő beépülő modul és a Wsrmc.exe parancssori eszköz.Nem érhető el??
Windows Server Update Services-eszközökA Windows Server Update Services-eszközök tartalmazzák a Windows Server Update Services beépülő modult és a WSUS.msc eszközt.Nem érhető el??

Hivatkozások

A Windows 8 Release Preview távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeiről a Microsoft következő webhelyein talál további információt:

Windows 8 Release Preview távoli kiszolgálófelügyeleti eszközei (letöltés)

Windows 8 Release Preview távoli kiszolgálófelügyeleti eszközeinek telepítése

Távoli kiszolgálófelügyeleti eszközök (RSAT) Windows 7, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Release Preview, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 és Windows Server 2012 rendszerhez
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2693643 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB2693643
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com