Procedure: Windows forceren een standaard VGA-compatibel stuurprogramma te gebruiken

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 268852 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL268852
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Wanneer u Windows installeert op een computer met een niet-ondersteunde videoadapter, installeert Windows Setup een standaardstuurprogramma voor VGA-modus. Nadat u Windows hebt geïnstalleerd, kunt u echter wellicht een met Windows compatibel stuurprogramma voor uw videoadapter bestellen bij een OEM (Original Equipment Manufacturer) en dit installeren.

In bepaalde situaties kunnen nieuwe OEM-videostuurprogramma's problemen bij het afsluiten van het systeem veroorzaken of ervoor zorgen dat de computer vastloopt. Vanwege dit probleem is het raadzaam de nieuwe OEM-stuurprogramma's te verwijderen en de standaard VGA-stuurprogramma's van Microsoft weer te gebruiken, zodat u kunt bepalen of de OEM-stuurprogramma's de oorzaak zijn van het probleem.

In dit artikel wordt beschreven hoe u OEM-videostuurprogramma's verwijdert en Windows forceert gebruik te maken van de standaard VGA-stuurprogramma's die bij Microsoft Windows worden geleverd.

OPMERKING: als u op F8 drukt en VGA-modus inschakelen kiest in het Windows-opstartmenu, wordt Windows gestart met een schermgebied van 640 x 480 pixels met 8-bits kleuren (lage instelling) en is het mogelijk dat het OEM-stuurprogramma wordt gebruikt in plaats van het standaard VGA-stuurprogramma van Microsoft. Als u echter een van de instellingen voor Veilige modus kiest, wordt het generieke standaard VGA-stuurprogramma van Microsoft gebruikt met de beperkingen die worden beschreven in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel:

257562 Hibernate and Standby Are Not Available When Using Standard VGA

Windows forceren de standaardstuurprogramma's voor VGA-modus te gebruiken zonder de Veilige modus te hoeven activeren

  1. Wanneer u een OEM-stuurprogramma installeert, kopieert Windows Installer het OEM-installatiebestand (Oemsetup.inf) naar de map %Systemroot%\Inf. Vervolgens wordt de naam van het bestand Oemsetup.inf gewijzigd in Oem#.inf, waarbij # een incrementeel nummer is voor elk OEM-stuurprogramma dat wordt geïnstalleerd. U kunt bepalen met welk OEM-videobestand een bepaald Oem#.inf-bestand overeenkomt door elk Oem#-bestand te openen in Microsoft Kladblok (Notepad.exe). Vervolgens vergelijkt u elk bestand met het oorspronkelijke Oemsetup.inf-bestand op de schijf met de OEM-stuurprogramma's. Als u een overeenkomst hebt gevonden, verplaatst u dat specifieke Oem#.inf- en Oem#.pnf-bestand naar een andere locatie of wijzigt u de extensie van de bestandsnamen.
  2. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op de videoadapter en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken om de video-adapter te verwijderen.
  3. Start de computer opnieuw op. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt een dialoogvenster Nieuwe hardware gevonden waarin Videocontroller (VGA-compatibel) wordt vermeld als beschrijving. Vervolgens wordt de wizard Nieuwe hardware gevonden gestart.
  4. Klik op Volgende om de wizard te starten.
  5. Klik op zoeken naar een geschikt stuurprogramma en klik op Volgende.
  6. Schakel alle selectievakjes voor zoekopties uit en klik op Volgende.
  7. Klik op het apparaat uitschakelen en klik op Voltooien.
Nadat u de voorgaande stappen hebt uitgevoerd, gebruikt uw computer het generieke videostuurprogramma Vga.sys. Dit is hetzelfde VGA-stuurprogramma als het stuurprogramma dat wordt gebruikt in de Veilige modus. U ziet dat Videocontroller (VGA-compatibel) (met een geel vraagteken ernaast) wordt weergegeven onder het knooppunt Overige apparaten in Apparaatbeheer.

Als de computer weer stabiel wordt of weer normaal kan worden afgesloten nu u het standaard VGA-stuurprogramma van Microsoft gebruikt, kunt u wellicht contact opnemen met de leverancier van het OEM-stuurprogramma om de problemen te melden die u hebt ondervonden tijdens het gebruik van het OEM-stuurprogramma. Wellicht moet u een recenter stuurprogramma (indien beschikbaar) bestellen en installeren om deze problemen op te lossen.

Als u de OEM-stuurprogramma's weer wilt gebruiken, kopieert of verplaatst u de Oem#.inf- en Oem#.pnf-bestanden terug naar de map %Systemroot%\Inf, verwijdert u de VGA-videoadapter met Apparaatbeheer en start u de computer opnieuw op. Windows Plug en Play dient nu de OEM-videoadapter te detecteren en de OEM-stuurprogramma's zonder verdere tussenkomst van de gebruiker automatisch opnieuw te installeren.

Eigenschappen

Artikel ID: 268852 - Laatste beoordeling: maandag 29 maart 2004 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows® 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Trefwoorden: 
kbhowtomaster kbplugplay kbtool kbdisplay KB268852

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com