MS12-060: A 2007-es Office rendszer biztonsági frissítésének ismertetése: 2012. augusztus 14.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2687441

Érintett termékek

A cikk a következők termékekre vonatkozik:
 • A 2007-es Microsoft Office rendszer Service Pack 3 szervizcsomagja
 • A 2007-es Microsoft Office rendszer Service Pack 2 szervizcsomagja
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Bevezetés

A Microsoft közzétette az MS12-060 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyein tekinthető meg:

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Frissítések telepítése: Támogatás a Microsoft Update szolgáltatáshoz

Biztonsági megoldások informatikai szakemberek számára: TechNet biztonsági hibaelhárítás és támogatás

Segítség a Windows rendszerű számítógépek vírusok és kártevők elleni védelméhez: Vírus- és biztonsági megoldásközpont

A saját országnak megfelelő helyi támogatás: Nemzetközi támogatás

További információk a biztonsági frissítésről

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák

 • Előfordulhat, hogy a Windows közös vezérlőin alapuló beágyazott ActiveX-vezérlők nem töltődnek be megfelelően a meglévő Office dokumentumokban, a külső gyártótól származó bővítményekben, valamint ha fejlesztői üzemmódban új vezérlőket szúr be.

  Ajánlott megoldás

  Már letölthető egy javítás, amely telepíti a vezérlőt, valamint kijavítja annak regisztrációját. Javasoljuk, hogy a probléma megoldása érdekében telepítse ezt a javítást. A javítást itt tudja letölteni.

  Megjegyzés: A probléma megoldásához nem szükséges telepítenie a 2687441. számú biztonsági frissítést a javítás telepítése előtt. 

  Megjegyzés: Ha nem telepíti a javítást, és másik megoldást választ, akkor ugyanez a probléma jelentkezhet, ha az MS12-060 jelű frissítésnél később megjelent Office-frissítést telepít.

  További megoldás

  Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, választhatja a Fix it megoldást is. Ehhez ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez.

  Kerülő megoldás

  A probléma kerülő megoldásához a Beállításszerkesztővel törölheti a kapcsolódó beállításjegyzék-bejegyzést. Ezután használja a Regsvr32 parancsot az Mscomctl.ocx fájl regisztrálásához. Ennek automatizálására egy kötegfájlt is létrehozhat.

  A kapcsolódó beállításjegyzék-bejegyzés manuális törlése

  Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszeren


  A beállításjegyzék-bejegyzés törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
   HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{831FDD16-0C5C-11D2-A9FC-0000F8754DA1}\2.0
  3. Kattintson a Szerkesztés menü Törlés parancsára, majd az Igen gombra.
  4. Lépjen ki a Beállításszerkesztőből, és indítsa újra a számítógépet.


  Az Mscomctl.ocx fájl manuális regisztrálása


  Megjegyzés: A parancsokat egy emelt szintű parancssorból kell futtatnia, és rendszergazdai jogosultságokkal kell rendelkeznie. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra, majd írja be a cmd parancsot.
  2. Kattintson a jobb gombbal a cmd ikonra, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként parancsra.
  3. Az operációs rendszerétől függően írja be a következő parancsok valamelyikét, majd nyomja le az Enter billentyűt:
   • 64 bites operációs rendszereken írja be a következőt:
    Regsvr32 "C:\Windows\SysWOW64\MSCOMCTL.OCX"
   • 32 bites operációs rendszereken írja be a következőt:
    Regsvr32 "C:\Windows\System32\MSCOMCTL.OCX"
  Kötegfájl létrehozása a kapcsolódó beállításjegyzék-bejegyzés törléséhez és az Mscomctl.ocx fájl regisztrálásához

  Létrehozhat egy kötegfájlt is a beállításjegyzék-bejegyzés törléséhez és az Mscomctl.ocx fájl regisztrálásához. A kötegfájl létrehozásához másolja a következő szöveget egy szövegfájlba, majd mentse a szövegfájlt „.bat” fájlnévkiterjesztéssel. (A következő példa érzékeli, hogy az operációs rendszer 32 bites vagy 64 bites, és a megfelelő parancsot futtatja.)
  reg delete hkcr\typelib\{831FDD16-0C5C-11D2-A9FC-0000F8754DA1}\2.0 /f
  if exist %systemroot%\SysWOW64\cscript.exe goto 64
  %systemroot%\system32\regsvr32 /u mscomctl.ocx
  %systemroot%\system32\regsvr32 mscomctl.ocx
  exit

  :64
  %systemroot%\sysWOW64\regsvr32 /u mscomctl.ocx
  %systemroot%\sysWOW64\regsvr32 mscomctl.ocx
  exit
  Ha csendes módban kívánja futtatni a regsvr32 parancsokat, az előző példában szereplő minden regsvr32 parancshoz adjon hozzá egy /s kapcsolót. Például:
  %systemroot%\system32\regsvr32 /u mscomctl.ocx /s
  

  Megjegyzés: A kötegfájlt rendszergazdaként kell futtatnia.
  • A Windows Vista, a Windows Server 2008, a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszeren ehhez kattintson a jobb gombbal a kötegfájlra, majd a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.
  • A Windows XP és a Windows Server 2003 rendszeren tartsa lenyomva a Shift billentyűt, kattintson a jobb gombbal a kötegfájlra, majd a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

  A programok rendszergazdaként való elindításáról a Microsoft következő weblapján talál további információt:
  http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/windows_security_runas.mspx?mfr=true

  Az ActiveX-vezérlők regisztrálásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál további információt a cikk számára kattintva:
  2746232 (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el) ActiveX-vezérlők kézi regisztrálása (.ocx)

  Automatikus javítás

  Az ebben a részben ismertetett automatikus javítási megoldás nem helyettesít más biztonsági frissítést. A Microsoft azt javasolja, hogy mindig telepítse a legújabb biztonsági frissítéseket. Ez az automatikus javítás azonban egyes esetekben kerülő megoldásként szolgálhat.

  A Fix it megoldás engedélyezéséhez vagy letiltásához kattintson a Fix it gombra vagy a hivatkozásra az Engedélyezés alcím alatt. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.
  A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
  Engedélyezés
  Fix this problem
  Microsoft Fix it 50930
  Megjegyzések:
  • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
  • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.
 • A Microsoft Update vagy a Windows Update akkor is felajánlhatja ezt a frissítést, ha nincs telepítve a 2007-es Microsoft Office rendszer. A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  830335 A Microsoft Update és a Windows Update a nem telepített Office-programokhoz is ajánl frissítéseket

A biztonsági frissítés telepítésének előfeltételei

A biztonsági frissítés telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a 2007-es Microsoft Office rendszer Service Pack 2 vagy Service Pack 3 szervizcsomagjának.

A 2007-es Microsoft Office rendszerhez tartozó szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
949585 A 2007-es Office rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomag beszerzése (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

A frissítés parancssori kapcsolói

A frissítés által támogatott parancssori kapcsolókról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében talál további információkat:
262841 Parancssori kapcsolók a Windows szoftverfrissítési csomagjaihoz (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Újraindítás szükségessége

A biztonsági frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.

A frissítés egyes esetekben nem igényel újraindítást. Ha a szükséges fájlok használatban vannak, a frissítéshez elengedhetetlen az újraindítás. Ebben az esetben megjelenik egy újraindítást kérő üzenet.

Az újraindítás elkerüléséhez a biztonsági frissítés telepítése előtt állítsa le az összes érintett szolgáltatást, és zárja be az érintett fájlokat használó összes alkalmazást. Az újraindítás szükségességének okairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
887012 A számítógép újraindítására vonatkozó kérés jelenik meg a biztonsági frissítés Windows rendszerbe történő telepítése után

Eltávolítási információk

Ez a frissítés nem távolítható el.

Frissítések helyettesítése

Ez a frissítés a következő frissítést helyettesíti:
2598041 MS12-027: A 2007-es Microsoft Office rendszerhez készült biztonsági frissítés ismertetése: 2012. április 10.

Fájlinformációk

A frissítés angol nyelvű (egyesült államokbeli) verziója a következő táblázatokban található fájlattribútumokkal rendelkező fájlokat telepíti. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlok dátuma és időpontja a helyi számítógépen a helyi idő szerint és a téli-nyári időszámítás aktuális beállításának megfelelően jelenik meg. A dátumok és időpontok ezenkívül a fájlokon végrehajtott bizonyos műveletek esetén is módosulhatnak.
Az érintett rendszerek összes támogatott x86-alapú verziója esetén
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Mscomctl.ocx6.01.98341,070,15207-Jun-201203:59

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2687441 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 12. - Verziószám: 5.0
Kulcsszavak: 
kbsecvulnerability kbsecurity kbsecbulletin kbfix kbexpertiseinter kbbug atdownload KB2687441
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com