MS12-034: A CVE-2012-0181 Windows XP és Windows Server 2003 rendszerhez készült biztonsági frissítésének ismertetése: 2012. május 8.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2686509 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft közzétette az MS12-034 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyein tekinthető meg:

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Frissítések telepítése: Támogatás a Microsoft Update szolgáltatáshoz

Biztonsági megoldások informatikai szakemberek számára: TechNet biztonsági hibaelhárítás és támogatás

Segítség a Windows rendszerű számítógépek vírusok és kártevők elleni védelméhez: Vírus- és biztonsági megoldásközpont

A saját országnak megfelelő helyi támogatás: Nemzetközi támogatás

További információ

Ez a biztonsági frissítés arra a problémára nyújt megoldást, amely a billentyűzetkiosztás-fájlok betöltésekor jelentkezhet. Telepíteni kell ezt a frissítést és a 2676562. számú biztonsági frissítést ahhoz, hogy a rendszer védett legyen az olyan biztonsági résektől, amelyek a nem megbízható helyekről származó billentyűzetkiosztás-fájlok betöltésekor jelentkezhetnek.

Mire vonatkozik ez a frissítés?

A Windows kernelmódú illesztőprogram (Win32k.sys) a felelős a billentyűzetkiosztások Windows-alapú számítógépeken történő betöltéséért. A 2676562. és a 2686509. számú biztonsági frissítést is telepíteni kell, hogy a rendszer védett legyen a billentyűzetkiosztás az MSRC MS12-034 jelű biztonsági közleménye által ismertetett biztonsági rései ellen.

Hogyan használható a frissítés?

A frissítés számba veszi a számítógépen regisztrált összes billentyűzetkiosztás-fájlt, majd ellenőrzi, hogy azok mindegyike megtalálható-e a %Windir%\System32 mappában.

A biztonsági frissítés telepítésekor a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A telepítés nem folytatható, mert a KB2686509 jelű frissítés telepítésének előfeltételei közül egy vagy több nem teljesült (0x8007F0F4)

Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha valamelyik regisztrált billentyűzetkiosztás-fájl nem szerepel a %Windir%\System32 mappában. Ebben az esetben a számítógép nem kompatibilis a biztonsági frissítésekkel.

Gyakori kérdések

Miért ajánlja fel a rendszer többször is a frissítést?

A rendszer újra felajánlja a Windows-frissítéseket, amíg azok telepítve nem lesznek a számítógépre. Ha a rendszer újra felajánlja a frissítést, előfordulhat, hogy telepítési hiba lépett fel. Ellenőrizze a KB telepítési naplófájlok hibakódjait. Ehhez a biztonsági frissítéshez tartozó KB telepítési naplófájl például a következő lehet: „C:\Windows\ KB2686509.log”
A problémák megoldásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
958051 Amikor a Windows Update vagy a Microsoft Update webhelyről származó frissítést telepít, a „0x8007F0F4” hibakód jelenik meg (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Mit tegyek, ha a biztonsági frissítés telepítése a „0x8007F0F4” hibakóddal meghiúsul?

Ha a „0x8007F0F4” hibakód jelenik meg a biztonsági frissítés telepítésekor, ellenőrizze, hogy létrejött-e a számítógépen a %windir%\FaultyKeyboard.log fájl.

Ha a %windir%\FaultyKeyboard.log fájl létrejött, hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Nyissa meg a %windir% mappában található Faultykeyboard.log fájlt. Ez a naplófájl információkat tartalmaz a %Windir%\System32 mappában nem szereplő regisztrált billentyűzetkiosztás-fájlokról. A naplófájl a következőhöz hasonlóan jelenik meg:
  Keyboard1.dll
  .\Layoutfiles\keyboard2.dll
  C:\Windows\System\Kbda1.dll
  Megjegyzés: Ebben a példában az első bejegyzés csak egy fájlnév. A második bejegyzés egy relatív elérési utat tartalmaz a fájl nevével. A harmadik bejegyzés a fájl teljes elérési útját tartalmazza.
 2. Másolja át a Faultykeyboard.log naplófájlban található fájlokat a System32 mappába.


Hogyan másolhatom át a billentyűzetkiosztás-fájlokat a System32 mappába?


Megjegyzések:
 • A következő lépéseket egy rendszergazdának kell végrehajtania.
 • A %Windir%\System32 egy megbízható mappa. Győződjön meg róla, hogy a mappába másolt fájlokat a szervezet megbízhatónak minősíti. A fájlnak például egy megbízható szoftvergyártótól kell származnia.
 • Ne helyezze át a billentyűzetkiosztás-fájlokat a %Windir%\System32 mappába. Győződjön meg róla, hogy a fájlok átvitelekor átmásolja a fájlokat, nem pedig áthelyezi.

A billentyűzetkiosztás-fájl System32 mappába történő átmásolásához a következő módszerek egyikét használhatja:
 • A Faultykeyboard.log naplófájl fájlnevet (és nem teljes vagy relatív elérési utat) használó bejegyzése esetén keresse meg, majd másolja át a fájlt a %Windir%\System32 mappába. (Ne helyezze át a fájlokat.)
 • A Faultykeyboard.log naplófájl relatív elérési utat használó bejegyzése esetén kövesse az alábbi módszerek egyikét:
  • Ha a bejegyzés létezik a következő beállításkulcsok egyikében, meg kell keresnie a fájlt a merevlemezen, majd át kell azt másolnia a %Windir%\System32 mappába:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout

   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts
  • Ha a bejegyzés nem létezik az előbb említett beállításkulcsokban, a probléma megoldásához kapcsolatba kell lépnie a szoftvergyártóval.

Hogyan távolíthatom el a billentyűzetkiosztás-fájlt a beállításjegyzékből vagy a számítógépről?

Fontolja meg a nem megbízható szoftvergyártóktól származó billentyűzetkiosztás-fájlok eltávolítását.

Megjegyzések:
 • A következő lépéseket egy rendszergazdának kell végrehajtania.
 • Mielőtt bármely billentyűzetkiosztás-fájlt eltávolítaná, győződjön meg róla, hogy a számítógépen található megbízható alkalmazásoknak nincs arra szüksége.
Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve tevékenység a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
 1. A következő beállításkulcsokban törölje a billentyűzetkiosztás-fájlra hivatkozó összes bejegyzést:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts
 2. Törölje a billentyűzetkiosztás-fájlt.

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák

Előfordulhat, hogy a számítógép bizonyos beállításai miatt meghiúsul a biztonsági frissítés telepítése. Ha hiba történik a telepítés során, akkor az alábbi módszerekkel oldhatja meg a problémát.

1. módszer: A probléma automatikus megoldása

Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Futtassa az 50882. számú Microsoft Fix it javítást. Ehhez kattintson a Fix it, majd a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a Fix it varázsló lépéseit.

  Microsoft Fix it 50882
 2. Telepítse a jelen cikkben ismertetett biztonsági frissítést.
 3. Futtassa az 50883. számú Microsoft Fix it javítást. Ehhez kattintson a Fix it, majd a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a Fix it varázsló lépéseit.

  Microsoft Fix it 50883


2. módszer: A probléma manuális megoldása

Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Állapítsa meg, hogy az „IgnoreRemoteKeyboardLayout” vagy a „ScanCode Map” beállításjegyzék-bejegyzés létezik-e a következő beállításkulcsban. A beállításjegyzék-bejegyzések bármelyike meghiúsíthatja a biztonsági frissítés telepítését.
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard layout
 2. Készítsen biztonsági másolatot a beállításkulcsról. Ehhez kattintson a Fájl menü Exportálás elemére, majd mentse a .reg fájlt biztonságos helyre, például lemezre vagy USB-tárolóeszközre.
 3. Törölje a beállításkulcsot.
 4. Telepítse a jelen cikkben ismertetett biztonsági frissítést.
 5. Állítsa vissza a 2. lépésben mentett beállításjegyzék-bejegyzést (a .reg fájlt). Ehhez kattintson duplán a 2. lépésben mentett .reg fájlra, majd a megjelenő párbeszédpanelen kattintson az Igen lehetőségre.
Ha továbbra sem telepíthető a biztonsági frissítés, akkor lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

FÁJLINFORMÁCIÓK

A frissítés angol nyelvű (egyesült államokbeli) verziója a következő táblázatokban található fájlattribútumokkal rendelkező fájlokat telepíti. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlok dátuma és időpontja a helyi számítógépen a helyi idő szerint, és a téli-nyári időszámítás aktuális beállításának megfelelően jelenik meg. A dátumok és időpontok ezenkívül a fájlokon végrehajtott bizonyos műveletek esetén is módosulhatnak.

Fájlinformációk Windows XP és Windows Server 2003 rendszer esetén

 • Az adott termékre, mérföldkőre (SPn) vagy kiadástípusra (LDR, GDR) vonatkozó fájlok az „SP Requirement” (Szervizcsomag-követelmény) és a „Service Branch” (Kiadástípus) oszlopban láthatók.
 • A GDR típusú kiadások csak olyan javításokat tartalmaznak, amelyek széles körben elterjedt, kritikus problémákat orvosolnak, és széles körben terjeszthetők. A QFE típusú kiadások a széles körben terjesztett javítások mellett gyorsjavításokat is tartalmaznak.
 • A táblázatokban felsorolt fájlok mellett ez a program egy kapcsolódó biztonságikatalógus-fájlt is telepít (KBszám.cat), amely a Microsoft digitális aláírásával van ellátva.

A Windows XP összes támogatott x86-alapú verziója esetén

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Kblchecker.dll5.1.2600.62118,19219-Apr-201211:26x86

A Windows Server 2003 és a Windows XP Professional összes támogatott x64-alapú verziója esetén

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Kblchecker.dll5.2.3790.498513,31220-Apr-201200:25x64

A Windows Server 2003 összes támogatott x86-alapú verziója esetén

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Kblchecker.dll5.2.3790.49858,70419-Apr-201211:39x86

A Windows Server 2003 rendszer összes támogatott IA-64-alapú verziója esetén

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Kblchecker.dll5.2.3790.498821,50426-Apr-201201:19IA-64
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2686509 - Utolsó ellenőrzés: 2012. július 19. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 2 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
atdownload kbbug kbexpertiseinter kbfix kbsecbulletin kbsecurity kbsecvulnerability kbfixme kbmsifixme KB2686509
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com