A Rendszervisszaállító Varázsló ismertetése Windows Millennium Edition-ben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 267951 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU267951
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk tartalmazza a Rendszervisszaállító Varázsló tulajdonságait Windows Millenium Edition (ME) operációs rendszerben.

A cikkben a következő témákat tárgyaljuk:
 • Mi a Rendszervisszaállítás?
 • Felügyelt fájltípusok
 • Hogyan indíthatja el, és hogyan használhatja a Rendszervisszaállítást
 • Amikor a visszaállító pontok elkészülnek
 • Amikor készít és használ egy manuális visszaállító pontot
 • Az adat helye
 • Hibás visszaállító művelet javítása

További információ

Mi a Rendszervisszaállítás?
A Rendszervisszaállítás arra készült, hogy automatikusan felügyelje, és rögzítse a változtatásokat az eredeti Windows rendszerfájljai között, és a Registry-ben. A Rendszervisszaállító lehetőséget ad Önnek arra, hogy visszavonja (vagy visszagörgesse) a változtatásokat, melyek instabillá teszik a rendszerét. Ez eredetileg periódikusan rögzíti a visszaállító pontokat (vagy visszaállító ellenőrző pontokat), melyek lehetőséget adnak Önnek arra, hogy visszaállítsa a rendszerét arra a pontra, ahol a számítógépe még megbízhatóan működött.

A rendszer Visszaállító nem tartalmaz eltávolító, vagy backup programot. Amennyiben a Windows nem működik megfelelően, miután illesztóproogramokat telepített, használhatja a Programok Hozzáadása/Eltávolítása eszközt a vezérlőpultban (vagy használhatja bármely program saját eltávolító motorját), hogy eltávolítsa a programot, mielőtt elindítja a Rendszervisszaállítást.

Felügyelt fájltípusok

A rendszervisszaállító felügyelők minden rendszerfájlt támogatnak, beleértve az .exe, .vxd, .dll, .com, és .sys kiterjesztésűeket. Nem felügyeli a felhasználó által készített fájlokat (például a .txt, .doc, vagy .xls kiterjesztésűeket), a Dokumentumok mappát, a Temporary Internet files mappát (beleértve az Internet Explorer Előzmények, Cookies, és Kedvencek fájlokat), a Lomtár-at, vagy a Windows Swap (.swp) fájlokat.

Hogyan indíthatja el, és hogyan használhatja a Rendszervisszaállítást

Hogy elindítsa a Rendszervisszaállítást, tegye a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menüre, vigye a mutatót a Programok -ra, azon belül válassza a Kellékek -et, vigye a mutatót a Rendszereszközök -re, majd itt kattintson a Rendszervisszaállítás -ra.

  Amikor először használja a Rendszervisszaállítás-t, az üdvözlőlapon az alábbi 2 opció válik elérhetővé:
  • Számítógép visszaállítása egy korábbi helyzetbe
  • Visszaállítási pont készítése
 2. Kattintson a Számítógép visszaállítása egy korábbi helyzetbe szövegre, majd kattintson a Tovább parancsra.

  Egy naptár jelenik meg.
 3. A naptárban válassza ki, melyik visszaállítási pontig menjen vissza a számítógépe.
 4. Kattintson a Tovább gombra.

  Jelzést kap, hogy zárja be az összes alkalmazást, mielőtt befejeződik a hibajavító eljárás, mert a számítógép újra fog indulni.
 5. Az újraindítás befejeztével egy visszaigazoló ablak jelenik meg. Kattintson az OK gombra, hogy tovább használja a számítógépét.
A következő alkalommal, amikor elindítja a Rendszervisszaállítást, látni fog egy harmadik opciót, amely az Az előző visszaállítás visszavonása címet viseli. Ez az opció abban az esetben érhető el, amennyiben a visszaállítási pont, melyhez visszagörgeti a rendszert, nem oldja meg az eredeti problémát, amelyet szükséges lenne, egyszerűen vissza tud lépni ahhoz a ponthoz, melyről a hibaelhárítást elindította.

Amikor a Viszaállítási pont készült

A Visszaállítási pontok a következő helyzetekben készülnek:
 • Automatikus Rendszer Ellenőrző pontok készülnek a számítógép ideje szerinti minden 10. órában, de csak miután a számítógép 2 percig nyugalmi állapotban van. Ha ez a kritérium nem teljesül, akkor a Rendszer Ellenőrzőpont egyszer, minden 24. órában fog készítődni, miután a rendszer 2 percig nyugalmi állapotban van.
 • A visszállítási pontok az Installer csomagok által készülnek, melyek a Microsoft Software Installer (MSI) technológiát használják.
 • A visszállítási pontok az Installer csomagok által készülnek, melyek az InstallShield 6.1 Pro vagy későbbit használják.
 • A visszállítási pontok akkor készülnek, amikor az AutoUpdate (AU)egy frissító csomagot telepít.
 • A visszállítási pontok akkor készülnek, amikor a Rendszervisszaállítást használja, hogy a rendszer helyzetét visszaállítsa egy másik visszaállítási pontra. Azonban amennyiben ez Mentett Mód-ban történik, a visszaállítási pont nem készül el.
 • A Visszaállítási pontok manuálisan készülnek, a Rendszervisszaállítás felületén keresztül.
A visszaállítási pont és a rendszerellenőrző pont, melyek az adott helyzetben egy tömörített (.cab) formátumú fájlban tárolódnak el, és a _Restore mappában (Továbbiakban "AdatRaktár") találhatóak azon a meghajtón, melyre a Windows Millenium telepítve lett. Az Adatraktár nem helyezhető át, és nem módosítható. Minden javított lemez a számítógépében tartalmaz _Restore mappát, hogy jelezze és figyelje a változásokat, és minden ilyen mappa tartalmaz egy Srdiskid.dat elnevezésű fájlt.

Amikor manuális visszaállítási pontot készít, vagy használ

Manuálisan visszaállítási pontokat akkor készíthet, mielőtt eszköz-, vagy szoftver-illesztőprogramokat telepít, amennyiben bizonytalan abban, hogy ezek hogyan alakítják a Windows teljesítményét. Amennyiben nem tudja használni a program eltávolító-eszközét, hogy letörölje számítógépéről, visszaállíthatja a rendszerét az előzőleg manuálisan elkészített visszállítási ponthoz. Hogy manuálisan elkészítsen egy visszaállítási pontot, tegye a következőket:
 1. Kattintson a Visszaállítási pont készítése parancsra, majd kattintson a Tovább gombra.
 2. Gépelje be a visszállítási pont megnevezését, majd kattintosn a Tovább gombra, hogy hitelesítse a készítést.
 3. Kattintson az OK vagy a Home gombra.
Az Adatraktár
Az Adatraktár méretét meghatározza a Windows lemez mérete és a következők:
 • Az Adatraktár minimális mérete 200 megabyte (MB). Amennyiben a Windows merevlemezén kevesebb a szabad hely, mint 200 MB, miután telepítette a Windows Millenium-ot, a Rendszervisszaállítás alapértelmezésben nem érhető el, és Önnek manuálisan kell engedélyeznie a rendszervisszaállítást, miután felszabadított elgendő helyen az adott merevlemezen. Amennyiben a Rendszervisszaállítás nem látható a kevés szabad hely miatt, a Rendszervisszaállítás automatikusan újra-engedélyezi a használatot, miután érzékeli, hogy a szabad merevlemezterület elegendő a futásához.
 • A 4 gigabyte (GB), vagy ennél kisebb merevlemezen az Adatraktár maximum 400 MB méretű.
 • A 4 GB-nál nagyobb merevlemezen az Adatraktár mérete 12%-a annak a merevlemeznek, melyre a Windows Millenium telepítve lett.
Mihelyt az Adatraktár a kiosztott méretének 90%-át kitölti, elkezd "tisztogatni" a régi visszaállító pontok között "first-in first-out" (FIFO - azaz egy ide, egy oda) alapon, míg a 90%-ról 50%-ra csökken a használt terület mértéke. Az aktuális számot a Visszaállító pontokról elérheti miután ez a tisztogatás megtörténik, az alapján, hogy milyen szoftver lett az adott időpontban telepítve.

Hogy manuálisan beállítsa, mekkora lehet az Adatraktár mérete, tegye a következő lépéseket:
 1. A Vezérlőpulton kattintson a Rendszer ikonra.
 2. Kattintosn a Teljesítmény fülre.
 3. Kattintson a Fájlrendszer gombra.
 4. A Merevlemez fülön állítsa be a Rendszervisszaállítás által használt lemezterület egyenest a kívánt méretre.
FONTOS MEGJEGYZÉS : Amennyiben a Rendszervisszaállítás által használt lemezterület csökkentése érdekében a FIFO-t használja a létező Visszaállítási Pontoknál, óvatosan járjon el amikor végrehajtja ezt a műveletet.

Hibás visszaállító művelet helyreállítása
Amennyiben a számítógépét az eljárás után nem tudja elindulni, és a Rendszervisszaállító az utolsó művelet volt, amelyet elindított, lehetősége van az Emergency Boot Disk (EBD) használatára, hogy a számítógépe visszatérjen a visszaállító művelet előtti helyzetébe. Amikor az EBD-t használja, hogy a számítógépe boot-oljon, a következő üzenetet fogja látni:
A Rendszervisszaállító felismerte, hogy egy befejezett rendszervisszaállítás volt az utolsó művelet. Ehhez szükséges, hogy visszaálljanak a Rendszervisszaállítási változtatások az eredeti állapotukba, és íjraindítsa a számítógépét. Amennyiben nem kívánja ezeket a változtatásokat visszaállítani, ez a lehetőség nem lesz tovább elérhető.

1)Állítsa vissza a Helyreálltás előtti rendszerbe.
2)Ne állítsa vissza a Helyreálltás előtti rendszerbe

Írja be a választást
Amennyiben az első opciót választja, a számítógépe visszaáll a Helyreállítás előtti helyzetébe, és figyelmeztetést kap a számítógép újraindításáról:

A rendszervisszaállítás visszatér egy korábbi helyzethez, melyet egy korábbi alkalommal mentett el.

Vegyen ki minden lemezt a hajlékonylemez meghajtókból, majd nyomja le egyszerre a CTRL+ALT+DELETE billentyűket, hogy újraindítsa a számítógépét.
Habár ez nem szükséges, lehetősége van kikapcsolni a Rendszervisszaállítást úgy, hogy a következő lépéseket teszi:
 1. A Vezérlőpultban kattintson a Rendszer ikonra.
 2. Kattintson a Teljesítmény fülre.
 3. Kattintson a Fájlrendszer gombra.
 4. Kattintson a Hibaelhárítás fülre.
 5. Kattintson a A Rendszervisszaállítás kikapcsolása jelölőnégyzetre.
 6. Kattintson az OK gombra, majd kattintson a Bezárás gombra.
 7. Indítsa újra a számítógépét, amikor figyelmeztetést kap rá.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 267951 - Utolsó ellenőrzés: 2004. október 1. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbwinme kbtool kbfile kbui kbfaq KB267951
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com