A Microsoft nem támogatja az Exchange Server és az Outlook telepítését ugyanazon a számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 266418 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft nem támogatja a Microsoft Outlook és a Microsoft Exchange Server 2003 (az Exchange System Manager alkalmazással), a Microsoft Exchange 2000 Server (az Exchange System Manager alkalmazással) vagy a Microsoft Exchange Server 5.5 telepítését ugyanazon a számítógépen. A terméktámogatási csoport nem támogatja az Outlook és az Exchange programok vállalati környezetben történő együttes telepítését ugyanazon számítógépen.

Ha a külső gyártók programjait nem ilyen környezetben való működésre tervezték, illetve viselkedésüket nem tesztelték, elképzelhető, hogy működésük nem megfelelő, és hatással lehetnek az Exchange programot futtató számítógép működésére is. A probléma a következő típusú MAPI (Messaging Application Programming Interface) alapú programoknál állhat fenn: egyéni MAPI-társzolgáltatók, egyéni átjáró- és átvitelszolgáltatók, valamint bővített MAPI-ügyfelek. A problémákat az okozza, hogy a két program ütközést okoz a MAPI alrendszerben, amely nem szüntethető meg anélkül, hogy az Exchange vagy az Outlook meg ne hibásodna.

További információ

Elképzelhető, hogy azért szeretné az Outlook programot ugyanarra a számítógépre telepíteni, mint amelyre az Exchange Server 5.5 vagy az Exchange 2000 programot, mert használni szeretne egyes Outlook összetevőket kiszolgálóoldali programokban. Programfejlesztéshez többnyire nincs szükség az Outlook programra Exchange 2000 programot futtató számítógépen. Az Exchange 2000 és az Exchange Server 5.5 programok használnak Collaboration Data Object (CDO) összetevőket, amelyek az Outlook objektummodelljéhez hasonló szolgáltatásokat nyújtanak. A CDO összetevőket kiszolgálóoldali működésre tervezték, és mentesek az Outlook újabb verzióiban jelentkező problémáktól. Ezekről a problémákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

290500 Elektronikus levelezéshez kapcsolódó biztonsági szolgáltatások leírása fejlesztők számára az Outlook 2002 programban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
MAPI profilok kialakítására is szüksége lehet.

MAPI profiloknak az Outlook telepítése nélküli létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306962 MAPI profilok létrehozása az Outlook telepítése nélkül (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Elképzelhető, hogy az Outlook és az Exchange programokat bemutatási célból szeretné telepíteni ugyanazon a számítógépen. Az alábbi két konfigurációt bemutatási célokra már tesztelték:
 • Exchange 2000 az Outlook 2000 programmal
 • Exchange 2000 az Outlook 2002 programmal

Az Exchange 2000 és az Outlook 2000 vagy az Outlook 2002 programok együttes használatakor jelentkező problémák leírásai

Az Exchange 2000 telepíti a Mapi32.dll fájl egyik példányát a Winnt\System32 mappába. Az Outlook 2000 programban, illetve annak újabb változataiban a MAPI alrendszer a Program Files\Common Files\System\Mapi\1033\NT mappába kerül. Az Outlook jellemzően a MAPI egy csonka változatát telepíti a Winnt\System32 mappába, amely a MAPI-hívásokat az Outlook példányhoz irányítja. Ha az Exchange 2000 úgy fut, hogy telepítve van az Outlook program, a Mapi32.dll továbbra is betöltődik, és a programok kialakítása miatt annak helyét nem veszi át a csonka DLL-fájl. Az Exchange 2000 ilyenkor továbbra is az Exchange 2000 programra optimalizált MAPI alrendszert használja.

Ez a konfiguráció hibákat okozhat az egyéni MAPI-szolgáltatók telepített példányaiban. A MAPI egyes példányai más és más helyen keresik a Mapisvc.inf fájlt. Például az IMsgServiceAdmin::CreateMsgService metódus leállhat és MAPI_E_NOT_FOUND hibaüzenetet jeleníthet meg, ha a Mapisvc.inf fájl nincs frissítve a szolgáltató adataival. Ha el szeretné kerülni az egyéni MAPI-szolgáltatók telepített példányainak meghibásodását, alkalmazza az összes frissítést a Mapisvc.inf fájl mindkét példányára, hogy a változtatásokat mindkét MAPI változat láthassa.

Az összes frissítésnek a Mapisvc.inf fájl mindkét példányára történő alkalmazásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
229700 A Mapisvc.inf fájl helyes elérési útjának megtalálása a Microsoft Outlook programban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Mivel a csonka Mapi32 függvénytár nincs a helyén, a csonka függvénytár rendszerleíró kulcsainak beállítása nincs hatással a számítógép működésére. Az Outlook kivételével minden program használni tudja az Exchange MAPI telepítését. Az Outlook az Msmapi32.dll fájlt a Program files\Common files\System\Mapi\1033\NT mappából tudja betölteni. A Mapi32 csonka függvénytárról a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/mapi/html/61e112f7-fd5d-4206-8488-1cd5cb50720c.asp

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 266418 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 17. - Verziószám: 11.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Exchange 2000 Server Standard Edition
 • Microsoft Exchange Server 5.5 Standard Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbproductlink kbinfo kbmsg KB266418
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com