Cikk azonosítója: 263455 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor egy vírusellenőrzőt futtat, a riport azt jelzi, hogy egy vagy több fájl a _Restore\Temp vagy a _Restore\Archive mappában vírust tartalmaz vagy vírussal fertőzött. A riport még azt is jelzi, hogy képtelen eltávolítani a vírust a fájlról vagy fájlokról.

Oka

Ez a körülmény azért fordul elő, mert a Rendszervisszaállító a Windows Millennium Edition-ben (Me) megvéd minden mappát és fájlt a _Restore mappában egy Windows Me rendszerpartíción. Ez a mappa és minden almappája egy adattároló, amit a Rendszervisszaállító használ, hogy a számítógépet vissza lehessen állítani egy korábbi állapotába.

Habár néhány vírusellenőrző program képes a .zip vagy a .cab fájlokkal is dolgozni, a Rendszervisszaállító nem engedi, hogy ezekkel a fájlokkal manipuláljon az adattárolóban. Az adattároló az adatintegritás miatt védett és egyedül a Rendszervisszaállítási eljárással lehet elérni az adattárolót. Éppen ezért nem tudja a vírusellenőrző program eltávolítani az adattárolóban található vírust a fájlról vagy a fájlokról. Az adattároló fájljai használaton kívül vannak és csak a Rendszervisszaállítóval lehet aktiválni azokat.

A megoldás

A probléma megkerüléséhez a megfelelő módszert használja.

Használja a First In First Out (FIFO) Lehetőséget

A FIFO rutin törli a régebbi visszaállítási pontokat, így az újabb, sokkal frissebb visszaállítási pontok kerülnek az adattárolóba. A FIFO automatikusan beindul, amikor az adattároló fájljai elérik az adattároló maximális méretének 90 %-kát. A Rendszervisszaállító először a régebbi fájlokat semmisíti meg, amíg az adattároló fájljainak mérete, az adattároló maximális méretének 50%-ka alá nem csökken.

Például, ha az adattároló maximális mérete 400 megabyte (MB), a 90 %-ka 360 MB és az 50 %-ka 200 MB. Ha az adattároló 200 MB nagyságú, amikor a _Restore mappa tulajdonságait megnézi, akkor az éppen a maximális méret 50 %-ka. Ha beállítja az adattároló méretét a minimális 200 MB-ra, akkor a FIFO, az Alkalmaz gombra kattintáskor következik be.

MEGJEGYZÉS: Ha az adattároló, a minimális méret (200MB) 90%-ánál kisebb (180 MB), akkor a méret változtatása nincs hatással a visszaállítási pontok megsemmisítésére. Óvatosan használja a feladatsorban leírt módszereket!

Egy idő után, az adattárolóban található visszaállítási pontok a FIFO miatt megsemmisítésre kerülnek, ahogy az adattároló eléri a maximális méretet. Létezik néhány feladatsor, melyben a FIFO-t tudja használni a régebbi visszaállítási pontok megsemmisítésére, hogy a sokkal frissebb visszaállítási pontokat hagyja csak meg a számítógépen.

FIFO 1. Módszer

Nincs szükség további műveletre, ha a rendszer meg lett tisztítva és csak az adattárolóra jelzi a vírusellenőrző, hogy gyanús fájlokat tartalmaz. Amíg a FIFO folyamat ki nem dobja a fertőzött fájlokat, addig a víruskereső mindig jelezni fogja, hogy nem tudja elérni a fertőzött fájlok az adattárolóban.

FIFO 2. Módszer

Előidézheti, hogy a FIFO az adattároló méretének átállításával eltávolítsa a régebbi visszaállítási pontokat az adattárolóból. A Rendszervisszaállító segítségével módosítsa az adattároló méretét:
 1. Nézze meg a _Restore mappa tulajdonságait. Nézze meg mennyi adat van jelenleg az adattárolóban. Erre azért van szükség, hogy az adattárolóra gyakorolt hatását megállapítsa. Ha az adattároló mérete a minimális(200 MB) érték 90 %-át (kevesebb, mint 180 MB) sem éri el, akkor ez a módszer nem lesz eredményes a visszaállító pontok megsemmisítésében. Ha az adattároló méretének 90 %-nál kevesebbet használ, akkor a minimális beállítások ellenére használni tudja a FIFO 1. módszert vagy a cikk hátralévő részében található "Az adattároló manuális kiürítése" módszert.
 2. Kattintson a Start-ra, mutasson a Beállítások-ra, majd kattintson a Vezérlőpult-ra.
 3. Duplán kattintson a Rendszer-re, majd a Teljesítmény fülre.
 4. Kattintson a Fájlrendszer-re.
 5. Állítsa be a Rendszervisszaállító által használt lemezterület: csúszkát megközelítőleg alacsonyabb méretre, majd kattintson az Alkalmaz gombra.

  Megjegyezzük, hogy a Rendszervisszaállító által használt lemezterület: csúszkát tudja használni az adattároló által használható legkisebb méret beállítására is. A csúszka alacsonyabb értékre állításával módosítja FIFO-t előidéző értéket. A számítógépet újra kell indítani, hogy bármilyen változtatás kifejtse hatását.
 6. Kattintson az OK-ra, majd ismét az OK-ra a Rendszer tulajdonságainak bezárásához.
 7. A vírusellenőrző segítségével ellenőrizze, hogy a vírusfertőzött fájlok már kikerültek-e az adattárolóból. Ha a fertőzött fájlok még mindig ott vannak, akkor ismételje meg az előző lépéseket és csökkentse az adattároló méretét addig, amíg az megtisztul a fertőzött fájloktól.

  Megjegyezzük, hogy a Rendszervisszaállító naptárának segítségével megnézheti, hogy milyen messze járunk a visszaállítási pontok megsemmisítésében.
 8. Miután a fertőzött fájloktól sikerült ezzel a módszerrel megszabadulni, állítsa vissza a csúszkát az eredeti vagy egy Önnek megfelelő állapotba. Kattintson az OK-ra a nyitott ablakok bezárásához, majd indítsa újra a számítógépet.
Ha még mindig van fertőzött fájl az adattárolóban, miután az adattároló méretét a minimálisra állította, akkor vagy megvárja azt a pillanatot, amikor a FIFO magától beindul (FIFO 1. Módszer), vagy a cikk hátralévő részében található "Az adattároló manuális kiürítése" módszert használja az összes visszaállítási pont megszüntetéséhez.

Az adattároló manuális kiürítése

A fertőzött fájlok teljes és azonnali eltávolításához tiltsa le, majd engedélyezze a Rendszervisszaállító működését.

FIGYELMEZTETÉS: A következő lépésekkel tökéletesen eltávolítja az összes visszaállítási pontot az adattárolóból. Ha ez problémát okoz, akkor ne alkalmazza ezt a módszert. Amikor újra engedélyezi a Rendszervisszaállítót, a Rendszervisszaállító létrehoz egy új visszaállítási pontot és újra kezdi a számítógép monitorozását.
 1. Kattintson a Start-ra, mutasson a Beállítások-ra, majd kattintson a Vezérlőpult-ra.
 2. Duplán kattintson Rendszer-re, majd kattintson a Teljesítmény fülre.
 3. Kattintson a Fájlrendszer-re, majd a Hibaelhárítás fülre.
 4. Kattintással tegyen pipát a Rendszervisszaállító letiltása bejelölő négyzetbe, kattintson az Alkalmaz gombra, majd vegye ki a pipát a Rendszervisszaállító letiltása bejelölő négyzetből. Kattintson az Alkalmaz gombra, majd az OK-ra.
 5. Indítsa újra a számítógépet, amikor arra jelzést kap. Amikor a számítógép újraindul, az adattároló tartalma kiürül, és a Rendszervisszaállító újra monitorozza a rendszert.

Állapot

Ez a tervezésből adódó viselkedés.

További információ

A _Restore mappa alapértelmezetten védett és megakadályozza a programokat, hogy a benne tárolt fájlokat használják vagy manipulálják. Ezek a fájlok használaton kívül vannak az adattároló mappában, mindaddig, amíg a Rendszervisszaállító hozzá nem nyúl.

A Rendszervisszaállítót nem vírusok keresésére vagy érzékelésére tervezték. A legtöbb számítógépes vírusfertőzést .exe vagy .com kiterjesztésű fájlokkal hajtják végre. Ezek azok a fájltípusok, melyeket a Rendszervisszaállító szintén figyel.

MEGJEGYZÉS: Ha a számítógépét visszaállítja egy olyan állapotba, amikor nem rendelkezett vírusírtó programmal, akkor telepítenie kell egyet és meg kell tisztítani a fertőzött és visszaállított fájlokat.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 263455 - Utolsó ellenőrzés: 2004. október 1. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB263455
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com