"Åtkomst nekad"-felmeddelande eller användare upprepade gånger uppmanas att ange autentiseringsuppgifter när du försöker ansluta till Office 365 med hjälp av ett omfattande klientprogram

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2630976 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

När användare försöker komma åt en resurs för Microsoft Office 365 från en rich client-program som Microsoft Outlook eller Microsoft Lync händer något av följande inträffa:
  • Användare ombeds upprepade gånger att ange sina autentiseringsuppgifter.
  • Användare visas följande felmeddelande:
    Åtkomst nekad

LÖSNING

Åtgärda problemet genom att återställa användarens lösenord. Gör så här:
  1. Öppna en webbläsare, bläddra till Office 365 portal (https://Portal.Office.com), och sedan logga in med hjälp av användaren är utgångna autentiseringsuppgifter.
  2. När du uppmanas ange ett nytt lösenord för Office 365 för användaren. Kontrollera att lösenordet uppfyller kriterierna för Office 365.

REFERENSER

Information om problem finns i följande artiklar i Microsoft Knowledge Base:
  • 2637629Felsökning av icke-webbläsare program som kan logga in på Office 365, Azure och Intune
  • 2461628En federerad användare upprepade gånger uppmanas att ange autentiseringsuppgifter under logga in på Office 365, Azure eller Intune
Behöver du hjälp? Gå till den Office 365-Community webbplats.

Egenskaper

Artikel-id: 2630976 - Senaste granskning: den 27 oktober 2014 - Revision: 14.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Office 365
  • Office 365 User and Domain Management
Nyckelord: 
o365 o365e o365p o365022013 o365m o365a kbmt KB2630976 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2630976

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com