ID članka: 2597817 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Predstavljajte si tak primer. Poskušate ustaviti storitev HTTP v strežniku, v katerem se izvajajo storitve IIS (Internet Information Services) 6, 7 ali 7.5. V strežniku je nameščena tudi Microsoftova storitev za spletno uvajanje (MSDEPSVC). Ko poskušate ustaviti storitev HTTP z ukazno vrstico NET STOP HTTP, se v ukaznem pozivu prikaže to sporočilo o napaki:

Storitev HTTP se zaustavlja .....
Storitve HTTP ni bilo mogoče ustaviti.


Če znova zaženete ukaz NET STOP HTTP, se prikaže to sporočilo:

Storitev se zaganja ali zaustavlja. Poskusite znova pozneje.VZROK

Do te težave pride, ker je Microsoftova storitev za uvajanje spleta (MSDEPSVC) odvisna od storitve HTTP, vendar upravitelj nadzora storitve ne registrira te odvisnosti, ko je storitev MSDEPSVC prvič nameščena. Ko se storitev HTTP poskuša zaustaviti, mora zaustaviti tudi odvisne storitve. Vendar pa zaradi neregistrirane odvisnosti storitev HTTP ne ve, da mora zaustaviti storitev MSDEPSVC, zato zaustavitev storitve ne uspe.

REŠITEV

Če želite, da to težavo odpravimo namesto vas, nadaljujte z razdelkom »Samodejno odpravljanje težave«. Če želite težavo odpraviti sami, nadaljujte z razdelkom »Težavo bom odpravil sam«.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Odpravljanje težave. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom v čarovniku Odpravljanje težave.


Odpravi to težavo
Microsoftov samodejni popravek 50764


Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev za odpravljanje težave na pomnilniški ključek ali CD in jo zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.

Nato nadaljujte z razdelkom »Ali je težava odpravljena?«.Težavo bom odpravil sam

Če želite težavo odpraviti sami, kopirajte spodnji skript in ga v strežniku zaženite kot skript lupine PowerShell. Skript bo zagotovil, da so vse odvisnosti storitve HTTP ustrezno registrirane.$bFoundHttp = $false
$msdepsvc = Get-Service -name MsDepSvc
$reqsvcs = "HTTP"
$msdepsvc.ServicesDependedOn | ForEach-Object `
{
  if($_.Name -eq "HTTP")
  {
 $bFoundHttp = $true
  }
  else
  {
  if($_.Name -ne "")
 {
   $reqsvcs += "/" + $_.Name
 }
  }
}
if ($bFoundHttp -eq $false)
{
  $status = $msdepsvc.Status
  if($status -eq "Running")
  {
 Stop-Service -name MsDepSvc
  }
  
  sc.exe config MsDepSvc depend= $reqsvcs
  if($status -eq "Running")
  {
 Start-Service -name MsDepSvc
  }
}


Ali je težava odpravljena?

 • Preverite, ali ste odpravili težavo. Če ste težavo odpravili, ste delo v tem razdelku zaključili. Če težave niste odpravili, se obrnite na skupino za podporo.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težave« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.

DODATNE INFORMACIJE

Če želite več informacij o nameščanju lupine Windows PowerShell 1.0 v strežnik Windows Server 2003, si oglejte to povezavo:

Namestitveni paketi za angleščino za lupino Windows PowerShell 1.0 za Windows Server 2003 in Windows XP
http://support.microsoft.com/kb/926139
Če želite več informacij o uporabi lupine Windows PowerShell v strežnikih Windows Server 2003, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2, si oglejte to povezavo:

Windows PowerShell
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb978526.aspx
Če želite več informacij o Microsoftovem orodju za uvajanje spleta, si oglejte to povezavo:

Web Deploy 2.0
http://www.iis.net/download/WebDeploy

Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 2597817 - Zadnji pregled: 22. november 2011 - Revizija: 1.0
VELJA ZA:
 • Microsoft Internet Information Services 6.0
 • Microsoft Internet Information Services 7.0
 • Microsoft Internet Information Services 7.5
Ključne besede: 
kbfixme kbmsifixme KB2597817

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com