ID članka: 257824 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

Povzetek

V tem članku so na kratko predstavljene osnovne razlike med Outlookom in Outlook Expressom.

Opomba: Outlook Express je Microsoftov e-poštni odjemalec, izdan z operacijskima sistemoma Windows XP in Windows 2000. V sistemih Windows XP, Windows Vista in Windows 7 priporočamo namestitev programa Pošta Windows Live. Če želite več informacij, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:

Ali poskušate prenesti Outlook Express? Poskusite raje prenesti program Pošta Windows Live

Dodatne informacije

Microsoft Outlookova družina pošiljanja sporočil in sodelovanja med odjemalci temelji na predvidevanju, da imajo domači in poslovni uporabniki drugačne potrebe. Outlookova družina odjemalcev je optimizirana za ta dva različna segmenta tržišča:
 • Domači uporabniki, ki potrebujejo enostaven in zanesljiv internet, e-pošto in funkcijo skupine novic.
 • Poslovni uporabniki, ki zahtevajo zanesljivost in preprosto uporabo, vendar poleg tega potrebujejo večjo funkcionalnost e-pošte in tesno povezanost e-pošte in orodij za upravljanje informacij in sodelovanja.
Potrebe večine uporabnikov najbolj izpolni odjemalec, ki je optimiziran za njihove vzorce uporabe. V naslednjih razdelkih boste našli več informacij o tem, kako Outlook Express izpolnjuje potrebe domačih uporabnikov in kako Outlook izpolnjuje potrebe poslovnih uporabnikov.

Outlook Express

Outlook Express je e-poštni odjemalec, ki je vključen v Microsoft Internet Explorer 4.x in Microsoft Internet Explorer 5.x, v operacijske sisteme Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Microsoft Windows 2000 in v Microsoft Office 98 za računalnike Macintosh. Outlook Express je oblikovan za domače uporabnike, ki do svojih e-poštnih sporočil dostopajo s klicanjem ponudnika internetnih storitev (ISP).

Outlook Express je izdelan v skladu z odprtimi internetnimi standardi in oblikovan za uporabo s katerim koli sistemom internetnega standarda, na primer protokola SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), protokola POP3 (Post Office Protocol 3) in protokola IMAP (Internet Mail Access Protocol). Zagotavlja polno podporo za današnjo najbolj pomembno e-pošto, novice in standarde imenikov, kot so na primer protokoli LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), MHTML (Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language), HTML (Hypertext Markup Language) S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) in NNTP (Network News Transfer Protocol). Polna podpora zagotavlja, da izkoristite prednosti novih tehnologij in brez težav pošiljate in prejemate e-pošto.

Nova orodja za selitev stanja samodejno uvozijo obstoječe nastavitve pošte, vnose v adresar in e-poštna sporočila iz programov Eudora, Netscape, Microsoft Exchange Server in Windowsove mape »Prejeto«, Outlook pa omogoča, da enostavno izkoristite vse funkcije, ki jih ponuja Outlook Express. Zmožnost prejemanja pošte iz več e-poštnih računov in zmožnost ustvarjanja pravil za mapo »Prejeto« omogoča upravljanje in organiziranje e-pošte.

Poleg tega pa polna podpora za pošto HTML omogoča, da z ozadjem in grafiko po meri prilagodite sporočila svojim potrebam. Tako lahko preprosto ustvarite edinstvena in na videz zmogljiva sporočila.

Za posebne priložnosti, kot so na primer rojstni dnevi ali prazniki, je v Outlook Express vključen pisarniški material, ki ga je izdelalo podjetje Greetings Workshop in Hallmark.

Outlook

Outlook je Microsoftov glavni odjemalec za pošiljanje sporočil in sodelovanje. Outlook je samostojni program, ki je vgrajen v Microsoft Office in Exchange Server in zagotavlja delovanje in integracijo z Internet Explorerjem 5.5. Outlook je zaradi celotne integracije z e-pošto, koledarji in upravljanjem stikov odličen odjemalec za veliko poslovnih uporabnikov.

Z Outlookom lahko poiščete in organizirate informacije in tako brez težav delate z Officeovimi programi. Na ta način lahko učinkoviteje komunicirate z drugimi in si njimi izmenjujete informacije.

Zmogljiva pravila mape »Prejeto« omogočajo filtriranje in organiziranje e-poštnih sporočil. Z Outlookom lahko integrirate in upravljate e-pošto iz več e-poštnih računov, osebne koledarje in koledarje skupine, stike in opravila.

Kadar uporabljate Outlook s strežnikom Exchange Server lahko omogočite skupno rabo informacij v delovni skupini, komunicirate o poteku dela, razporejate skupine ter uporabljate javne mape, obrazce in izboljšano internetno povezljivost.

Outlook je oblikovan za uporabo z internetom (SMTP, POP3 in IMAP4), strežnikom Exchange Server ali drugimi sistemi za komunikacijo, ki temeljijo na drugih standardih in podpirajo vmesnik MAPI (Messaging Application Programming Interface), vključno z glasovno pošto. Outlook temelji na internetnih standardih in podpira današnjo najpomembnejšo e-pošto, novice in standarde imenikov, vključno s protokoli LDAP, MHTML, NNTP, MIME in S/MIME, standardi vCalendar, vCard, iCalendar in polno podporo za pošto HTML.

Outlook pa ponuja ista orodja za uvoz kot Outlook Express. Ta orodja omogočajo preprosto selitev stanja iz drugih e-poštnih odjemalcev in ponujajo nadaljnjo selitev stanja iz programov Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick, Symantec ACT ter sinhronizacijo z najboljšimi osebnimi digitalnimi pomočniki (PDA), kot je na primer 3Com Palm Pilot.

Kako se odločite, kateri odjemalec najbolj izpolnjuje vaše potrebe

Pri izbiri med Outlook Expressom in Outlookom naj uporabniki in podjetja pri odločitvi o uporabi upoštevajo naslednje pogoje:

Outlook Express

Outlook Express izberite, če:
 • potrebujete samo funkciji e-pošte in skupine novic (za različice operacijskega sistema Windows, ki so starejše od operacijskega sistema Microsoft Windows 95, Macintosh in platforme UNIX);
 • uporabljate ali nameravate uporabiti Office 98 za računalnike Macintosh in želite izkoristiti integracijo Outlook Expressa s to različico Officeove zbirke.

Outlook

Outlook izberite, če:
 • potrebujete izboljšane internetne standarde, ki temeljijo na e-pošti, in funkcijo za razprave v skupini;
 • potrebujete vgrajene osebne koledarje, razporejanje skupine, opravila in upravljanje stikov;
 • potrebujete vgrajeno e-pošto in koledarje, odjemalce v več platformah za različice operacijskega sistema Windows, ki so starejše ali novejše od operacijskega sistema Microsoft Windows 95 in platforme za računalnike Macintosh;
 • uporabljate in nameravate uporabiti Office 97, Office 2000, Office XP ali Exchange Server ter želite izkoristiti integracijo Outlooka s to različico Officeove zbirke in s strežnikom Exchange Server;
 • potrebujete čvrste in integrirane zmožnosti zagona in oblikovanja sodelovanja.
Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

Lastnosti

ID članka: 257824 - Zadnji pregled: 31. december 2013 - Revizija: 1.0
Velja za:
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
Ključne besede: 
kbinfo KB257824

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com