Artikkel-ID: 257824 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Denne artikkelen beskriver de grunnleggende forskjellene mellom Outlook og Outlook Express.

Merk: Outlook Express er en e-postklient fra Microsoft som ble levert med Windows XP and Windows 2000. For Windows XP, Windows Vista og Windows 7 kan du installere Windows Live Mail i stedet. Se dette Microsoft-webområdet for mer informasjon:

Prøver du å laste ned Outlook Express? Prøv Windows Live Mail i stedet

Mer informasjon

Microsoft Outlook-serien av meldings- og samarbeidsklienter er basert på erkjennelsen av at hjemmebruk og arbeidsbruk krever ulike løsninger. Outlook-serien av klienter er optimalisert for disse to ulike markedssegmentene:
 • Hjemmebrukere som trenger enkel og pålitelig funksjonalitet for Internett, e-post og nyhetsgrupper.
 • Profesjonelle brukere som trenger pålitelighet og brukervennlighet, men som også trenger økt e-postfunksjonalitet og tett integrasjon mellom e-post og verktøy for informasjonsbehandling og samarbeid.
De fleste brukere oppdager at egne behov oppfylles best av klienten som er optimalisert for deres bruksmønstre. Følgende del inneholder mer informasjon om hvordan Outlook Express oppfyller behovene ved hjemmebruk og hvordan Outlook oppfyller behovene ved arbeidsbruk.

Outlook Express

Outlook Express er e-postklienten som leveres med Microsoft Internet Explorer 4.x, Microsoft Internet Explorer 5.x Microsoft Windows 98-operativsystemet, Microsoft Windows Millennium Edition (Me)-operativsystemet, Microsoft Windows 2000-operativsystemer og Microsoft Office 98 for Macintosh. Outlook Express er utviklet for hjemmebrukere som får tilgang til e-postmeldinger ved å ringe opp en Internett-leverandør (ISP).

Outlook Express bygger på åpne Internett-standarder, og er utviklet for bruk med alle standardsystemer for Internett, for eksempel Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), Post Office Protocol 3 (POP3) og Internet Mail Access Protocol (IMAP). Programmet gir full støtte for dagens viktigste e-post-, nyhets- og katalogstandarder, for eksempel Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language (MHTML), Hypertext Markup Language (HTML), Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions (S/MIME) og Network News Transfer Protocol (NNTP). Full støtte gjør at du kan utnytte ny teknologi og at du enkelt og greit kan sende og motta e-post.

Nye overføringsverktøy som automatisk importerer dine eksisterende e-postinnstillinger, adressebokoppføringer og e-postmeldinger fra Eudora, Netscape, Microsoft Exchange Server, Windows-innboksen og Outlook, gjør det enkelt for deg å utnytte alle funksjonene i Outlook Express. Muligheten til å motta e-post fra flere e-postkontoer og til å opprette innboksregler, hjelper deg med å administrere og organisere e-posten.

Full støtte for HTML gjør det i tillegg mulig for deg å tilpasse meldingene med egendefinerte bakgrunner og grafikk. Dette gjør det lett å opprette unike og visuelt sterke meldinger.

For spesielle anledninger, for eksempel fødselsdager eller helligdager, inneholder Outlook Express meldingsbakgrunner som er utviklet av Greetings Workshop og Hallmark.

Outlook

Outlook er Microsofts viktigste meldings- og samarbeidsklient. Det er et frittstående program som er integrert i Microsoft Office og Exchange Server. Outlook gir også ytelse og integrasjon med Internet Explorer 5.5. Fullstendig integrasjon av e-post-, kalender- og kontaktbehandling gjør Outlook til den perfekte klienten ved bruk på jobb.

Outlook hjelper deg med å finne og ordne informasjon slik at du kan arbeide enkelt og greit med Office-programmer. Det gjør det mulig å kommunisere og dele informasjon på en mer effektiv måte.

Med avanserte innboksregler kan du filtrere og ordne e-postmeldinger. Med Outlook kan du integrere og administrere e-post fra flere e-postkontoer, personlige kalendere og gruppekalendere, kontakter og oppgaver.

Når du bruker Outlook med Exchange Server, kan du bruke informasjonsdeling og arbeidsflytkommunikasjoner for arbeidsgruppe, gruppeplanlegging, fellesmapper, skjemaer og forbedret Internett-tilkobling.

Outlook er utviklet for bruk med Internett (SMTP, POP3 og IMAP4), Exchange Server eller andre standardbaserte kommunikasjonssystemer som støtter Messaging Application Programming Interface (MAPI), inkludert talemelding. Outlook er basert på Internett-standarder og støtter dagens viktigste e-post-, nyhets- og katalogstandarder, inkludert LDAP, MHTML, NNTP, MIME og S/MIME, vCalendar, vCard, iCalendar, og har full støtte for HTML-e-post.

Outlook inneholder også de samme importverktøyene som er inkludert i Outlook Express. Dette muliggjør enkel overføring fra andre e-postklienter, og tilbyr videre overføring fra Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick, Symantec ACT, i tillegg til synkronisering med ledende personlige digitale assistenter (PDA-er), for eksempel 3Com Palm Pilot.

Slik bestemmer du hvilken klient som passer best til dine behov

Når brukere og organisasjoner skal velge mellom Outlook Express og Outlook, bør avgjørelsen baseres på følgende kriterier:

Outlook Express

Velg Outlook Express hvis:
 • Du bare trenger Internett-funksjoner for e-post og nyhetsgrupper (for senere Windows-versjoner enn Microsoft Windows 95, tidligere Windows-versjoner enn Microsoft Windows 95, Macintosh- og UNIX-plattformer).
 • Du bruker eller planlegger å bruke Office 98 for Macintosh, og du vil utnytte integrasjonen mellom Outlook Express og denne versjonen av Office-programserien.

Outlook

Velg Outlook hvis:
 • Du trenger avanserte Internett-baserte funksjoner for e-post og diskusjonsgrupper.
 • Du trenger integrerte personlige kalendere, gruppeplanlegging, oppgave- og kontaktbehandling.
 • Du trenger integrert e-post- og kalenderbehandling, klienter på tvers av plattformer for senere Windows-versjoner enn Microsoft Windows 95, tidligere Windows-versjoner enn Microsoft Windows 95, Macintosh-plattformer.
 • Du bruker, eller planlegger å bruke Office 97, Office 2000, Office XP eller Exchange Server, og du vil utnytte integrasjonen mellom Outlook og denne versjonen av Office-programserien og integrasjonen med Exchange Server.
 • Du trenger robuste og integrerte samarbeidsfunksjoner for kjøretid og utformingstid.
Obs! Dette er en "FAST PUBLISH"-artikkel som er opprettet direkte innenfor Microsofts kundestøtteorganisasjon. Informasjonen her leveres "som den er" som svar på problemer som kan oppstå. Som et resultat av den korte tiden det tar å gjøre materialet tilgjengelig, kan det inneholde skrivefeil, og det kan når som helst og uten forvarsel bli revidert. Se Vilkår for bruk for mer informasjon.

Egenskaper

Artikkel-ID: 257824 - Forrige gjennomgang: 31. desember 2013 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
Nøkkelord: 
kbinfo KB257824

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com