Artikkelin tunnus: 257824 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan Outlookin ja Outlook Expressin tärkeimmät erot.

Huomautus: Outlook Express on Microsoft-sähköpostiasiakas, joka on toimitettu Windows XP:n ja Windows 2000:n mukana. Jos käytössä on Windows XP, Windows Vista tai Windows 7, sen sijaan kannattaa ehkä asentaa Windows Liven sähköposti. Lisätietoja on tässä Microsoftin verkkosivustossa:

Yritätkö ladata Outlook Expressin? Kokeile sen sijaan Windows Liven sähköpostia.

Enemmän tietoa

Microsoft Outlookin viestintä- ja yhteistyöasiakasohjelmien tuoteperhe perustuu sen tosiasian tunnustamiseen, että yksityis- ja yritysasiakkailla on eri tarpeet. Outlook-asiakasohjelmaperhe on optimoitu näitä molempia markkinasegmenttejä varten:
 • Yksityiset kotikäyttäjät tarvitsevat helpot ja luotettavat Internet-, sähköposti ja uutisryhmätoiminnot.
 • Yrityskäyttäjät tarvitsevat luotettavan ja helppokäyttöisen ohjelman mutta myös kotikäyttäjiä enemmän sähköpostitoimintoja sekä kattavan integroinnin sähköpostin ja tietojen hallinnan sekä yhteistyötyökajujen välillä.
Useimmat käyttäjät tuntevat, että heidän tarpeisiinsa vastataan parhaiten, kun asiakasohjelma on optimoitu heidän käyttönsä mukaiseksi. Seuraavissa osissa on lisätietoja siitä, miten Outlook Express täyttää kotikäyttäjien tarpeet ja miten Outlook täyttää yrityskäyttäjien tarpeet.

Outlook Express

Outlook Express on Microsoft Internet Explorer 4.x:n, Microsoft Internet Explorer 5.x:n ja Microsoft Windows 98-, Microsoft Windows Millennium Editionin (Me)- sekä Microsoft Windows 2000 -käyttöjärjestelmien ja Microsoft Macintosh Office 98:n mukana toimitettava sähköpostiasiakasohjelma. Outlook Express on suunniteltu kotikäyttäjille, jotka lukevat sähköpostiviestinsä muodostamalla puhelinverkkoyhteyden Internet-palveluntarjoajaan.

Outlook Express perustuu avoimiin Internet-standardeihin, ja se on suunniteltu käytettäväksi minkä tahansa Internet-vakiojärjestelmän, kuten SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)-, POP3 (Post Office Protocol 3)- ja IMAP (Internet Mail Access Protocol) -protokollan kanssa. Se tarjoaa täyden tuen nykyisille tärkeille sähköposti-, uutis- ja hakemistostandardeille, joita ovat esimerkiksi LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), MHTML (Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language), HTML (Hypertext Markup Language), S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) ja NNTP (Network News Transfer Protocol). Täysi tuki varmistaa, että voit hyödyntää uusia tekniikoita sekä lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä saumattomasti.

Uudet siirtotyökalut, jotka automaattisesti tuovat aiemmat sähköpostiasetuksesi, osoitekirjasi tiedot sekä sähköpostiviestit Eudorasta, Netscapesta, Microsoft Exchange Serveristä, Windowsin Saapuneet-kansiosta ja Outlookista, helpottavat Outlook Expressin ominaisuuksien nopeaa hyödyntämistä. Voit hallita ja järjestää sähköpostisi vastaanottamalla useiden sähköpostitilien sähköpostiviestejä ja luomalla Saapuneet-kansion sääntöjä.

Lisäksi täysi HTML-sähköpostituki antaa sinun mukauttaa sähköpostiviestisi mukautettujen taustojen ja kuvien avulla. Näin sinun on helppo luoda yksilöllisiä ja näyttäviä viestejä.

Outlook Express sisältää Greetings Workshopin ja Hallmarkin kirjepohjia erityisiä tapahtumia, kuten syntymäpäiviä ja muita juhlapäiviä varten.

Outlook

Outlook on Microsoftin ensisijainen viestintä- ja yhteistyöasiakasohjelma. Se on itsenäinen sovellus, joka on integroitu Microsoft Officeen ja Exchange Serveriin. Outlook tarjoaa myös hyvän suorituskyvyn ja tukee integrointia Internet Explorer 5.5:een. Täysin yhdistetyt sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen hallintatoiminnot tekevät Outlookista monille yrityskäyttäjille täydellisen asiakasohjelman.

Outlookin avulla voit löytää ja järjestää tiedot niin, että voit työskennellä saumattomasti Office-sovellusten kanssa. Näin voit vaihtaa ja jakaa tietoja entistä tehokkaammin.

Tehokkaiden Saapuneet-kansion sääntöjen avulla voit suodattaa ja järjestää sähköpostiviestit. Outlookin avulla voit yhdistää sekä hallita useiden sähköpostitilien sähköpostiviestejä, omia ja ryhmien kalentereita, yhteystietoja ja tehtäviä.

Kun käytät Outlookia Exchange Serverin kanssa, voit käyttää työryhmien tietojen jakamista ja työnkulun välitystä, ryhmäkalentereita, yleisiä kansioita, lomakkeita ja parannettua Internet-yhteyttä.

Outlook on suunniteltu käytettäväksi Internetin (SMTP, POP3 ja IMAP4), Exchange Serverin tai minkä tahansa muun MAPI (Messaging Application Programming Interface) -liittymää tukevan standardeihin perustuvan tietoliikennejärjestelmän kanssa, esimerkiksi puhepostin. Outlook perustuu Internet-standardeihin ja tukee tärkeimpiä nykyisiä sähköposti-, uutis- ja hakemistostandardeja, kuten LDAP, MHTML, NNTP, MIME, S/MIME, vCalendar, vCard ja iCalendar. Siinä on täysi HTML-sähköpostituki.

Outlook tarjoaa samat tuontityökalut kuin Outlook Express. Näin tietoja on helppo siirtää muista sähköpostiasiakkaista, joita ovat esimerkiksi Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick ja Symantec ACT. Lisäksi synkronointi johtavien PDA (Personal Digital Assistants) -laitteiden (kuten 3Com Palm Pilotin) kanssa on vaivatonta.

Tarpeisiin parhaiten sopivan asiakasohjelman valitseminen

Kun käyttäjät ja yritykset valitsevat Outlook Expressin ja Outlookin välillä, käyttövalinnat tulee perustaa seuraaviin seikkoihin:

Outlook Express

Valitse Outlook Express, jos
 • tarvitset vain Internet-sähköposti- ja -uutisryhmätoiminnot (käyttöympäristö: Microsoft Windows, Macintosh ja UNIX)
 • aiot käyttää Macintosh Office 98:aa ja haluat hyödyntää Outlook Express -integrointia tämän Office-paketin kanssa.

Outlook

Valitse Outlook, jos
 • tarvitset kehittyneet Internet-standardeihin perustuvat sähköposti- ja keskusteluryhmätoiminnot
 • tarvitset integroidun omien kalenterien, ryhmäkalentereiden, tehtävien ja yhteystietojen hallinnan
 • tarvitset integroidun sähköpostin ja kalenterin, monen ympäristön asiakkaat eri Microsoft Windows -versioille ja Macintoshille
 • käytät tai aiot käyttää Office 97:ää, Office 2000:ta, Office XP:tä tai Exchange Serveriä ja aiot hyödyntää Outlook-integrointia tämän Office-paketin kanssa sekä Exchange Server -integrointia
 • tarvitset vakaat integroidut suorituksen- ja suunnittelunaikaiset yhteistyöominaisuudet.
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 257824 - Viimeisin tarkistus: 31. joulukuuta 2013 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
Hakusanat: 
kbinfo KB257824

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com