Útmutató: Váltás statikus IP-címről DHCP protokollra Windows 2000 rendszerben a NETSH parancs használatával

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 257748 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU257748
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Windows 2000 rendszerben a netsh parancsot használva létrehozhat egy olyan parancskódot, amely a számítógépet statikus Internet Protocol (IP-) címről Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) protokollra vagy utóbbiról az előbbire váltja át. A netsh parancs képes a számítógép újraindítása nélkül végrehajtani ezt a műveletet. Ez a lehetőség különösen hasznos olyan hordozható számítógépeken, amelyeknek gyakran kell váltaniuk a statikusan kiosztott IP-címek és a DHCP-kiosztású IP-címek között.

További információ

Egy adott hálózati adapter címzési módját az alábbi parancs beírásával válthatja át statikus címről DHCP által kiosztott címre:
netsh interface ip set address "Helyi kapcsolat" dhcp
MEGJEGYZÉS: E parancs végrehajtása a „Helyi kapcsolat” nevű csatolófelületet DHCP-címzésűre váltja.

A megfelelő adapternév megállapításához írja be az alábbi parancsot, mely megjeleníti a számítógépben működő összes adaptert aktuális IP-címével együtt:
Netsh interface ip show config
Statikus címre váltáshoz írja be a következő parancsot:
netsh interface ip set address "Helyi kapcsolat" static ipcím alhálózatimaszk átjáró metrika
MEGJEGYZÉS: Az ipcím helyére a statikus IP-cím, az alhálózatimaszk helyére az alhálózati maszk, az átjáró helyére az alapértelmezett átjáró, a metrika helyére pedig – szükség esetén – a megfelelő metrika írandó. Az alábbi példa a „Helyi kapcsolat” nevű felületet módosítja a 192.168.0.10 statikus címre a 255.255.255.0 alhálózati maszkkal, a felület alapértelmezett átjárójaként pedig a 192.168.0.1 értéket adja meg 1-es metrikával:
netsh interface ip set address "Helyi kapcsolat" static 192.168.0.10 255.255.255.0 192.168.0.1 1

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 257748 - Utolsó ellenőrzés: 2005. április 12. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
Kulcsszavak: 
kbinfo kbenv KB257748
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com