ID članka: 2570623 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

SIMPTOMI

Po namestitvi posodobitve MS11-021 in dodatek Officeovo preverjanje datotek (OFV) za Office 2003 (KB 2501584) se delovni zvezki, ki so shranjeni na omrežni lokaciji, v programu Excel 2003 prek omrežja odpirajo počasneje kot pred namestitvijo dodatka OFV. Zmanjšanje hitrosti delovanja je odvisno od velikosti delovnega zvezka in pasovne širine omrežja. V nekaterih primerih se lahko Excel preneha odzivati.

VZROK

Dodatek OFV prebere datoteko in pred odpiranjem ugotovi, ali je zaupanja vredna. Če se to izvaja prek omrežja, pride do slabšega delovanja zaradi omrežnega prometa med branjem delov delovnega zvezka.

REŠITEV

Prenesite in namestite posodobitev za preverjanje datotek sistema Office 2010 iz tega članka iz Microsoftove zbirke znanja:

2553065 – Opis posodobitve za preverjanje datotek sistema Office 2010: 13. september 2011 (Besedilo je morda v angleščini)

Če delovanje datotek po omrežju še vedno ni zadovoljivo, ko namestite posodobitev, v razdelku »Rešitve« v tem članku poiščite različne možnosti, ki so vam na voljo.

Rešitve

1. način:
Če želite imeti raven zaščite, ki jo ponuja OFV, in običajno hitrost odpiranja datotek prek omrežja, namestite Microsoft Excel 2007 ali Microsoft Excel 2010.

2. način:
Kopirajte datoteko v lokalno delovno postajo. V programu Excel jo odprite z lokalnega trdega diska in jo shranite. Kopirajte datoteko nazaj na omrežno lokacijo.

Opomba: Če več uporabnikov dostopa do iste datoteke, morate paziti in se pred kopiranjem datoteke nazaj na mesto v skupni rabi posvetovati z drugimi uporabniki, da ne prepišete njihovih sprememb. Ta rešitev ne deluje za funkcijo delovnega zvezka v skupni rabi.

3. način:
Če želite uporabljati Excel 2003 in se izogniti težavam z delovanjem prek omrežja, lahko onemogočite dodatek za Microsoft Officeovo preverjanje datotek za Excel tako, da odstranite del OFV za Excel. S tem odstranite dodatno zaščito OFV za Excel, ostali programi Office pa so še vedno zaščiteni.

Če želite, da korake metode za odpravljanje te težave opravimo namesto vas, glejte razdelek »Samodejno odpravljanje težave«.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Odpravljanje težave. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom v čarovniku Odpravljanje težave.

Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50748


Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, rešitev za odpravljanje shranite na pomnilniški ključek ali CD in ga zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.
 • Če imate računalnik s sistemoma Office 2010 in Office 2003, uporabite četrti način. Ko poskušate odstraniti zaščito iz sistema Office 2003 za Excel 2003 v računalniku, v katerem je nameščen tudi Office 2010, bo Excel 2010 znova namestil zaščito OFV.
 • Če imate računalnik s sistemoma Office 2003 in Office 2007, zaženite funkcijo »Odpravljanje«, ki odstrani zaščito za obe različici.

4. način:
Če želite uporabljati Excel 2003 in se izogniti težavam z delovanjem prek omrežja, lahko onemogočite dodatek za Microsoft Officeovo preverjanje datotek za Excel z nastavitvijo registra. S tem odstranite dodatno zaščito OFV za Excel, ostali programi Office pa so še vedno zaščiteni.

Več informacij o tej nastavitvi najdete tukaj:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg985445%28office.12%29.aspx

Če želite, da korake metode za odpravljanje te težave opravimo namesto vas, glejte razdelek »Samodejno odpravljanje težave«. Če želite sami izvesti korake za odpravljanje težave, glejte razdelek »Težavo bom odpravil sam«.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Odpravljanje težave. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom v čarovniku Odpravljanje težave.


Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50741


Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev za odpravljanje težave na pomnilniški ključek ali CD in jo zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.
 • Če je v računalniku nameščenih več različic sistema Office (Office 2003, Office 2007 in Office 2010), funkcija »Odpravljanje« onemogoči zaščito OFV za vse različice programa Excel.
 • Če morate uvesti rešitev za odpravljanje v več računalnikov, v ukazno vrstico vnesite ta ukaz:

  %windir%\system32\msiexec.exe /i \\server\share\MicrosoftFixit50741.msi /qn

  Če želite več informacij o možnostih ukazne vrstice za msiexec.exe, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:

  314881 The Command-Line Options for the Microsoft Windows Installer Tool Msiexec.exe (Možnosti ukazne vrstice za orodje namestitvenega programa Microsoft Windows Msiexec.exe) (Besedilo je morda v angleščini)
Nato nadaljujte z razdelkom »Ali je težava odpravljena?«.Težavo bom odpravil sam

Z vnosom v registru EnableOnLoad lahko konfigurirate, kako naj Excel obravnava odpiranje delovnih zvezkov za OFV. Vnosa EnableOnLoad privzeto ni v registru sistema Windows. Če želite dodati vnos EnableOnLoad v register sistema Windows, sledite tem korakom:
 1. Zaprite Excel.
 2. Kliknite Start in Zaženi, vnesite »regedit« in kliknite V redu.
 3. Poiščite in kliknite ta registrski ključ:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\
 4. Ko izberete ključ, ki je naveden v 3. koraku, v meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite Ključ.
 5. Vnesite Excel in pritisnite tipko ENTER.
 6. Izberite Excel, v meniju Urejanje pokažite na Novo in nato kliknite Ključ.
 7. Vnesite Security in pritisnite tipko ENTER.
 8. Izberite Security, v meniju Urejanje pokažite na Novo in nato kliknite Ključ.
 9. Vnesite FileValidation in pritisnite tipko ENTER.
 10. Izberite FileValidation, v meniju Urejanje pokažite na Novo in nato kliknite Vrednost DWORD.
 11. Vnesite EnableOnLoad in pritisnite tipko ENTER.
  Opomba: Privzeta vrednost je 0, kar onemogoči preverjanje.
 12. V meniju Datoteka kliknite Izhod, da zaprete urejevalnik registra.


Ali je težava odpravljena?

 • Preverite, ali ste odpravili težavo. Če ste odpravili težavo, ste delo v tem razdelku zaključili. Če težave niste odpravili, se obrnite na podporo.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težav« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.

DODATNE INFORMACIJE

Zgornji postopek ne vpliva na programa Microsoft Office 2007 in Microsoft Office 2010, ker vključujeta novo funkcijo za odpiranje datotek prek omrežja, ki celotno datoteko najprej kopira lokalno in jo nato pregleda s tehnologijo OFV, tako da branje datoteke ne vključuje omrežnega prometa.

Za zaščito računalnika pred tveganji priporočamo, da ne odpirate datotek, ki ste jih prejeli kot priloge v e-poštnih sporočilih, zlasti če sporočila prejmete nepričakovano. Poleg tega ne odpirajte datotek, prejetih kot priloge, če pošiljatelja ne poznate.
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 2570623 - Zadnji pregled: 23. januar 2012 - Revizija: 3.0
VELJA ZA:
 • Microsoft Office Excel 2003
Ključne besede: 
kbfixme kbmsifixme KB2570623

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com