Az Excel 2003 Office fájlellenőrzés (OFV) szolgáltatás lassabban nyitja meg a munkafüzeteket a hálózaton keresztül

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2570623 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Miután telepítette az MS11-021 csomagot és az Office fájlellenőrzés (OFV) bővítményt az Office 2003 programhoz (KB 2501584), a hálózati helyen tárolt munkafüzetek lassabban nyílnak meg az Excel 2003 programban a hálózaton keresztül, mint az OFV telepítése előtt. A teljesítménycsökkenést a munkafüzetek mérete és a hálózati sávszélesség befolyásolja, és egyes esetekben előfordulhat az Excel program lefagyása is.

Oka

Az OFV, mielőtt megnyitná a fájlt, beolvassa azt, és meghatározza, hogy megbízható-e. Amikor ezt hálózaton keresztül hajtja végre, csökken a teljesítmény a munkafüzet egyes részeinek olvasása során a hálózati forgalom miatt.

A megoldás

Töltse le és telepítse az Office 2010 fájlellenőrzés szolgáltatás frissítését a Microsoft tudásbázis alábbi cikkéből:

2553065 - Az Office 2010 fájlellenőrzés szolgáltatás frissítésének leírása: 2011. szeptember 13. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Amennyiben a frissítés telepítése után sem találja a hálózati fájlok teljesítményét kielégítőnek, a következő cikk „Kerülő megoldások” szakasza a rendelkezésére álló különböző lehetőségeket ismerteti.

Kerülő megoldások

1. módszer:
Ahhoz, hogy egyaránt biztosítsa az OFV jelentette védelmet, és a hálózat jellemző teljesítményét a fájlok megnyitása közben, frissítse a Microsoft Excel 2007 vagy Microsoft Excel 2010 programot.

2. módszer:
Másolja a fájlt a helyi munkaállomásra. Nyissa meg a helyi merevlemezről, és mentse el az Excel programban. Másolja vissza a fájlt a hálózati helyre.

Megjegyzés: Ha több felhasználó fér hozzá az adott fájlhoz, megfelelően működjön együtt a többi felhasználóval mielőtt visszamásolná és megosztaná a fájlt, hogy elkerülje az általuk végrehajtott módosítások felülírását. A Közös munkafüzet szolgáltatást nem lehet használni ezzel a megkerülő megoldással.

3. módszer:
Ahhoz, hogy az Excel 2003 programot használja és elkerülje a hálózati teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, letilthatja az Excel program Microsoft Office fájlellenőrzés bővítményét az OFV Excel szoftverre vonatkozó részének eltávolításával. Ezzel eltávolítja az Excel program kiegészítő OFV védelmét, de megőrzi a többi Office-alkalmazás védelmét.

Ha szeretné alkalmazni ennek a módszernek a lépéseit, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50748


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.
 • Ha a számítógépére Office 2010 és Office 2003 alkalmazást telepített, használja a 4. módszert. Ha el szeretné távolítani az Office 2003 védelmét az Excel 2003 program számára egy olyan számítógépen, amelyre Office 2010 alkalmazást is telepített, az Excel 2010 program újra fogja telepíteni az OFV védelmet.
 • Ha a számítógépére Office 2003 és Office 2007 alkalmazást telepített, a javítás futtatásával letiltja mindkét verzió védelmét.

4. módszer:
Ahhoz, hogy az Excel 2003 programot használja és elkerülje a hálózati teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, letilthatja az Excel program Microsoft Office fájlellenőrzés bővítményét a beállításjegyzék egy beállításának módosításával. Ezzel eltávolítja az Excel program kiegészítő OFV védelmét, de megőrzi a többi Office-alkalmazás védelmét.

További információkat a beállítással kapcsolatban itt talál:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/gg985445(en-us,office.12).aspx

Ha szeretné alkalmazni ennek a módszernek a lépéseit, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a problémát inkább saját kezűleg szeretné javítani lépésről lépésre, folytassa az olvasást a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50741


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.
 • Ha számítógépére az Office több verzióját (Office 2003, Office 2007 és Office 2010) telepítette, a javítás futtatásával letiltja az Excel minden verziójának OFV védelmét.
 • Ha a javítási megoldást több számítógépre szeretné telepíteni, használja a következő parancssori parancsot:

  %windir%\system32\msiexec.exe /i \\server\share\MicrosoftFixit50741.msi /qn

  További információkért az msiexec.exe fájl parancssori kapcsolóival kapcsolatban kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:

  314881 A Microsoft Windows msiexec.exe telepítési eszközének parancssori kapcsolói (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

Az EnableOnLoad beállításjegyzékbeli bejegyzéssel megadhatja, hogyan kezelje az Excel program az OFV számára megnyitott munkafüzeteket. Alapértelmezés szerint az EnableOnLoad bejegyzés nem jelenik meg a Windows beállításjegyzékében. Ha hozzá kívánja adni az EnableOnLoad bejegyzést a Windows beállításjegyzékéhez, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki az Excel programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg, majd jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\
 4. Miután kijelölte a 3. lépésben megadott kulcsot, mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, és kattintson a Kulcs parancsra.
 5. Írja be az Excel programnevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Jelölje ki az Excel lehetőséget, mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Kulcs elemre.
 7. Írja be a Security nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. Jelölje ki a Biztonság lehetőséget, mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Kulcs elemre.
 9. Írja be a FileValidation parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 10. Jelölje ki a FileValidation lehetőséget, mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a DWORD érték elemre.
 11. Írja be az EnableOnLoad parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  Megjegyzés: Az alapértelmezett érték 0, és ennek használata letiltja az ellenőrzést.
 12. A beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

További információ

A Microsoft Office 2007 és a Microsoft Office 2010 alkalmazásokat ez nem érinti, mert ez utóbbiak egy olyan új szolgáltatás segítségével nyitják meg a fájlokat a hálózaton keresztül, amely előbb helyileg kimásolja a teljes fájlt, majd ellenőrzi azt az OFV használatával, így a fájl olvasása nincs hatással a hálózati forgalomra.

A számítógép kockázatoktól való védelme érdekében ne nyissa meg azokat a fájlokat, amelyek e-mailek mellékleteként érkeznek, különösen, ha nem várt üzenetekről van szó. Ne nyissa meg továbbá azokat a mellékletként érkezett fájlokat sem, amelyek ismeretlen személytől származnak.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2570623 - Utolsó ellenőrzés: 2012. január 19. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Excel 2003
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2570623
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com