ID članka: 2570623 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

SIMPTOMI

Nakon što instalirate MS11-021 i dodatak za provjeru valjanosti datoteka u sustavu Office (OFV) za sustav Office 2003 (članak iz baze znanja br. 2501584), radne knjige pohranjene na mrežnom mjestu otvaraju se sporije u programu Excel 2003 nego bez instaliranog OFV-a. Smanjenje performansi ovisi o veličini radne knjige i propusnosti mreže i u nekim slučajevima naizgled uzrokuju zastoj programa Excel.

UZROK

OFV čita datoteku kako bi utvrdio je li datoteka pouzdana prije nego što je otvori. Kada se to čini putem mreže, prilikom čitanja dijelova radnje knjige performanse se smanjuju zbog mrežnog prometa.

RJEŠENJE

Ažuriranje za provjeru valjanosti datoteka sustava Office 2010 preuzmite i instalirajte iz članka iz Microsoftove baze znanja:

2553065 - Opis ažuriranja provjere valjanosti datoteka sustava Office 2010: 13. rujna 2011. (Tekst je možda na engleskom)

Ako nakon instaliranja ažuriranja mrežni rad na datotekama i dalje ne bude zadovoljavajući, u odjeljku "Zaobilazna rješenja" ovog članka navedene su različite mogućnosti koje su vam dostupne.

Zaobilazna rješenja

Prvi način:
Da biste imali OFV zaštitu i standardne performanse na mreži pri otvaranju datoteka, nadogradite na program Microsoft Excel 2007 ili Microsoft Excel 2010.

Drugi način:
Kopirajte datoteku na lokalnu radnu stanicu. Otvorite i spremite je u programu Excel s lokalnog tvrdog diska. Kopirajte datoteku na mrežno mjesto.

Napomena: Ako datoteci pristupa više korisnika, morate biti oprezni i surađivati s ostalim korisnicima prije kopiranja datoteke u zajedničku mapu kako ne biste prebrisali promjene koje je unio drugi korisnik. S ovim zaobilaznim rješenjem nije moguće koristiti značajku Zajednička radna knjiga.

Treći način:
Da biste koristili program Excel 2003 i izbjegli problem s mrežnim performansama, možete onemogućiti dodatak Provjera valjanosti datoteka u sustavu Microsoft Office za program Excel uklanjanjem dijela OFV-a koji pripada programu Excel. Time se uklanja dodatna OFV zaštita za program Excel no i dalje se zaštićuju drugi programi sustava Office.

Da bismo umjesto vas primijenili korake iz ovog postupka kako bismo riješili taj problem, idite na odjeljak "Popravite mi to".

Popravite mi toDa biste automatski riješili problem, kliknite gumb ili vezu Fix it (Popravak). Zatim kliknite Run (Pokreni) u dijaloškom okviru File Download (Preuzimanje datoteke) i slijedite korake u čarobnjaku Fix it (Popravak).

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com