Lync-användare kan inte kommunicera med externa kontakter som har Microsoft-konton med en egen domän (EASI)

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2566829 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

Föreställ dig följande:
  • Du lägger till en extern kontakt som använder ett Microsoft-konto i en Microsoft Lync Online-användares kontaktlista.
  • Den externa kontakten använder en anpassad domän eller EASI ID-domän ("e-postadress som användarnamn") i stället för en standardadress för @outlook.com.
  • Du lägga till kontakten i Lync med kontaktens e-postadress. Till exempel kan du använda e-postadressen joe@live-contoso.com.
I det här scenariot kan följande problem uppstå:
  • Närvaro är inte tillgänglig och status visas som Okänd närvaro.
  • Snabbmeddelanden kan inte levereras eller skickas.
Obs! I följande avsnitt används följande platshållare som exempel på domäner:
  • Lync Online-domän: contoso.com
  • Windows Live EASI-domän: live contoso.com

LÖSNING

Använd någon av följande metoder för att lösa problemet.

Microsoft Lync 2013

Det bästa sättet att lägga till externa kontakter i Lync 2013 är att använda ikonen Lägg till kontakt. Mer information om hur du Lägg till kontakter via Sök eller Lägg till kontaktperson guiden, gå till följande Microsoft-webbplats:
Lägga till en kontakt i Lync

Microsoft Lync 2010

Använd Microsoft-kontot med Public Internet Connectivity (PIC) när du lägger till en användare i din kontaktlista i Lync. Du måste göra en ändring i sökfältet. En Lync Online-användare som vill lägga till Microsoft-konto som använder en anpassad domän, t exanvändarnamn> @live-contoso.com, måste lägga till en adress som liknar följande i sökfältet:

JoeAndreshak(live-contoso.com)@msn.com

Denna metod medger en snabb lösning om Lync Online-användare kommer att lägga till endast ett fåtal PIC-kontakter.

Alternativ lösning genom att använda DNS

Lync Online-administratören måste lägga till rätt Service (SRV) Federation-poster i DNS-värden (Domain Name System) för Lync Online-miljön. Domänägaren för den externa kontaktens domän måste också lägga till en SRV-post som liknar exemplet nedan:
_sipfederationtls._tcp.live-contoso.com
port = 5061
server hostname = federation.messenger.msn.com
Administratörer kan lägga till kontakter utan att använda det särskilda format som beskrevs i avsnittet "Microsoft Lync 2010" Lync Online-användare. Administratörer måste lägga till en SRV Federation-post som Lync Online-användare kan komma åt för att lägga till kontakter i Windows Live EASI-domänen.

MER INFORMATION

PIC i Lync Online stöder anslutningsbarhet med Microsoft-konton (msn.com, live.com och outlook.com). Men när du lägger till PIC-kontakter som använder en Windows Live EASI-domän som live-contoso.com kan inte Lync Online matcha Instant Messaging (IM) Federation-servern baserat på domänsuffixet.

Om du direkt lägger till en PIC-kontakt med kontaktens EASI ID (exempelvis kan du använda JoeAndreshak.@live-contoso.com), krävs en särskild SRV-post i DNS för live-contoso.com. SRV-posten krävs eftersom Lync Online-servern använder domänsuffixet i användarens EASI ID för att fastställa hur meddelanden vidarebefordras. I detta exempel försöker Lync Online-servern använda domänsuffixet live-contoso.com.

Om du vill veta mer om hur du felsöker externa kontakter i Lync Online klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base
2392146 Lync Online-användare kan inte kommunicera med externa kontakter
Obs! I det här scenariot gäller även kontakter som loggar in på Skype med sina Microsoft-konton.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2566829 - Senaste granskning: den 27 juni 2014 - Revision: 15.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Lync Online
  • Microsoft Lync 2013
  • Microsoft Lync 2010
Nyckelord: 
o365 o365a o365e o365p o365022013 o365m kbmt KB2566829 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2566829

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com