Nem távolítható el egy mappa Írásvédett attribútuma

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 256614 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

A jelen cikkben leírtak Microsoft Microsoft Windows XP és Windows Server 2003 rendszerre vonatkozó verzióját a következő cikkben olvashatja:326549Nem módosítható a mappák Írásvédett és Rendszer attribútuma.


Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Nem távolítható el egy mappa Írásvédett attribútuma a Windows Intézővel. Ezen túlmenően egyes programok hibaüzeneteket jelenítenek meg, amikor fájlokat kíván menteni a mappába.

Oka

A jelenséget a mappa testreszabása okozhatja. A mappák testreszabását a Nézet menü Mappa testreszabása parancsa segítségével végezheti el. A mappák testreszabásának lehetőségével számos alkalmazás él (a betűtípusokat tároló Fonts mappa például már gyárilag testre van szabva).

Állapot

Ez a jelenség tudatos tervezési döntés következménye.

Kerülő megoldás

Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A Windows Intéző az Írásvédett attribútumot használja annak megállapítására, hogy a mappa testreszabása megtörtént-e. A probléma megoldásához beállíthatja a Windows Intézőt, hogy a Rendszer attribútumot használja az Írásvédett attribútum helyett. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket.

MEGJEGYZÉS: Néhány program nem működik együtt kielégítően azokkal a mappákkal, amelyeknek a Rendszer attribútuma be van állítva.
 1. Indítsa el a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt (Regedit.exe).
 2. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, kattintson a Duplaszó parancsra, majd írja be a következő azonosítónevet:
  UseSystemForSystemFolders
 4. Kattintson jobb gombbal az új értékre, és válassza a Módosítás parancsot.
 5. Írja be az 1 értéket, és kattintson az OK gombra.
 6. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
 7. Miután végrehajtotta a fenti változtatást a rendszerleíró adatbázisban, meg kell változtatnia az összes érintett mappa Írásvédett attribútumát az attrib parancs segítségével a parancssorból (Command.com vagy Cmd.exe). Írja be az attrib /? parancsot a parancssorba, hogy megtekinthesse az attrib parancs szintaxisát. Ha például a C:\Teszt mappára az Írásvédett attribútum helyett a Rendszer attribútumot kívánja beállítani, használja a következő parancsot:
  attrib -r +s c:\teszt

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 256614 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 9. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB256614
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com