Fejlmeddelelsen "NTLDR mangler" vises, når du opgraderer eller installerer oven i Windows 95 eller Windows 98

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 255220 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Denne artikel er tidligere blevet udgivet under DA255220
Udvid alle | Skjul alle

Symptomer

Når du forsøger at installere Windows 2000 eller Windows XP eller opgradere en Windows 95-baseret eller Windows 98-baseret computer til Windows 2000 eller Windows XP, kan du få følgende fejlmeddelelse efter den første genstart:
NTLDR mangler
Tryk på en tast for genstart
Dette sker kun, hvis Windows 95 eller Windows 98 er installeret på et drev med stor kapacitet, der bruger filsystemet FAT32.

Årsag

Problemet forekommer, fordi Windows 95- eller Windows 98-installationen er forkert klonet på et drev med en anden geometri, og følgende forhold også foreligger:
 • System-/startpartitionen er formateret med filsystemet FAT32.
 • Computeren starter ved hjælp af INT-13-udvidelser (en partition på mere end 7,8 GB med en system-id-type på 0C i partitionstabellen).
 • Værdien Heads (sides) i FAT32 BIOS Parameter Block (BPB) er ikke korrekt. Denne skal svare til geometrien på det fysiske drev.
Windows 95- eller Windows 98-startkoden ignorerer head-værdien i BPB og starter, selvom den er ugyldig. Windows 2000- og Windows XP-startkoden bruger denne værdi og gør, at startprocessen ikke fuldføres, hvis den ikke er korrekt.

Løsning

Du kan løse problemet ved at rette den ugyldige værdi Heads (sides) i FAT32 BPB, så Windows 2000- eller Windows XP-startprocessen kan fortsætte. Den letteste måde at opdatere feltet på er at genskrive Windows 95- eller Windows 98-startkoden ved hjælp af følgende fremgangsmåde:
 1. Genstart computeren med en Windows 95- eller Windows 98-startdisk, der indeholder filen Sys.com (denne fil medfølger som standard).
 2. Skriv sys c: ud for kommandoprompten. Denne kommando genskriver Windows 95- eller Windows 98-startkoden med de korrekte BPB-oplysninger.
 3. Genstart computeren med Windows 95 eller Windows 98, og forsøg derefter igen med Windows 2000- eller Windows XP-installations- eller opgraderingsproceduren.

Status

Microsoft har bekræftet, at dette er et problem i de Microsoft-produkter, der findes på listen i "Informationen i denne artikel gælder:" afsnittet af denne artikel.

Egenskaber

Artikel-id: 255220 - Seneste redigering: 7. april 2006 - Redigering: 4.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 98 - 2. udgave
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Nøgleord: 
kbqfe kbhotfixserver kbenv kberrmsg kbprb kbsetup KB255220

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com