Cikk azonosítója: 2528942 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenségEgy Microsoft Word 2007-, 2010- vagy 2013-dokumentum megnyitásakor a következő hibaüzenet jelenhet meg:A Word 2007 és a Word 2010 programban:

A(z) <dokumentum fájlneve> fájl nem nyitható meg, mert hibás a tartalma.

A Részletek gombra kattintva az alábbi kiegészítő információ jelenik meg:

Az elem zárócímkéjében szereplő névnek egyeznie kell a nyitócímkében szereplő elemtípussal.


A kép összecsukásaA kép kibontása
2826376A Word 2013 programban:

Sajnáljuk. A(z) <dokumentum fájlneve.docx> nem nyitható meg, mert hibás a tartalma.

A Részletek gombra kattintva az alábbi kiegészítő információ jelenik meg:

Az elem zárócímkéjében szereplő névnek egyeznie kell a nyitócímkében szereplő elemtípussal.


A kép összecsukásaA kép kibontása
2826377


Oka

A probléma szoros kapcsolatban áll a matematikai objektumcímkékkel, és akkor fordul elő, ha egy grafikus objektum vagy szövegmező az egyenletet tartalmazó bekezdéshez van horgonyozva. A dokumentum a képen látható módon, ugyanazon a vonalon ábrázolja az egyenletet és az objektumot:

A kép összecsukásaA kép kibontása
2826378


Lehet, hogy a hiba csak akkor fordul elő, ha menti a dokumentumot, majd ismét szerkeszti, és újra menti azt.


A megoldás

Az Office 2013 vagy az Office 2010 Service Pack 1 használata az újonnan létrehozott fájloknál megoldja problémát. Emellett megakadályozza a probléma ismételt előfordulását a cikkben található Fix it-megoldással helyreállított fájlok esetén.

Ha jelenleg az Office 2010 van telepítve a számítógépén, a következő lépések követését javasoljuk:

1. lépés
Töltse le az Office 2010 Service Pack 1 szervizcsomagot. Ehhez kövesse a Microsoft Tudásbázis következő cikkében található lépéseket:

2460049 – Az Office 2010 SP1 szervizcsomag ismertetése

2. lépés
Használja a cikkben található Fix it-megoldást (vagy a kézi javítási lépéseket) azon Word-dokumentumok helyreállítására, amelyek a cikk „Jelenségek” részében feltüntetett hibát okozzák.

Ha azt szeretné, hogy a sérült fájl helyreállítása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. A probléma saját kezű javításáról a „Kézi javítás” című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás


A probléma automatikus javításához kattintson Fix it gombra vagy a hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


Ez a Fix it-megoldás lehetővé teszi a fájl helyreállítását. Viszont nem biztos, hogy megoldja a hiba okát. Ismételten tapasztalhatja ugyanezen jelenségeket, ha további szerkesztéseket végez a dokumentumon.

Megjegyzés: Ez a Fix it-megoldás csak abban az esetben használható, ha a hibás Word-dokumentum egyenletet tartalmaz. Amennyiben a dokumentum nem tartalmaz egyenletet, keressen egy másik hibaelhárítási cikket a Microsoft Tudásbázisban.

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás


Ha ért az XML-szerkesztéshez, megkísérelheti a probléma saját kezű kijavítását a dokumentum nem egyező matematikai objektumcímkéinek javításával. Tekintse meg az alábbi példákat:

Helytelen címkék:

<mc:AlternateContent>

<mc:Choice Requires=”wps”>

<m:oMath></mc:AlternateContent>

</m:oMath>Helyes címkék:

<m:oMath>

<mc:AlternateContent>

<mc:Choice Requires=”wps”></mc:AlternateContent>

</m:oMath>

Megjegyzés: Az XML szerkesztéséhez külön alkalmazást kell használnia, például a Jegyzettömböt.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

További információ

A cikkben megtalálható Fix it-megoldással helyreállíthatja a Word-dokumentumot. Ám ezek a jelenségek ismét megjelenhetnek ha további szerkesztéseket végez a dokumentumon. Kivéve abban az esetben, ha megoldja a dokumentum felépítésének alapvető problémáját.

Az alapvető probléma kijavításához kövesse az alábbi kerülő megoldások egyikét:

Az Office 2013 vagy az Office 2010 Service Pack 1 programcsomag telepítése

Az Office 2013 vagy az Office 2010 Service Pack 1 használata az újonnan létrehozott fájloknál megoldja problémát. Emellett megakadályozza a probléma ismételt előfordulását a cikkben található Fix it-megoldással helyreállított fájlok esetén.

Az Office 2010 Service Pack 1 szervizcsomag letöltéséhez kövesse a Microsoft Tudásbázis következő cikkében található lépéseket:

2460049 – Az Office 2010 SP1 szervizcsomag ismertetése

Objektumok csoportosítása

A leírt lépések legjobban Word 2010 és Word 2013 esetén működnek:
 1. A helyreállított dokumentum megnyitását követően kapcsolja be a Kijelölés panelt. Ez a menüszalag Kezdőlap lapján található. A Kezdőlap szerkesztési csoportján található egy Kijelölés nevű legördülő gomb.
 2. Kattintson a Kijelölés gombra, majd a Kijelöléspanel... lehetőségre.
 3. Nyomja le a billentyűzet Ctrl billentyűjét, majd kattintson a kijelöléspanel egyes szövegmezőire.
 4. Kattintson a Csoportosítás gombra a Formátum lapon. Ez minden objektumot egy csoportba foglal.
 5. Amint az összes objektumot egyetlen csoportba rendezte, mentse a dokumentumot egy új néven.


A dokumentum mentése .RTF fájlformátumban


Az itt megadott lépések mind a Word 2007, a Word 2010 és a Word 2013 esetén is működnek:
 1. A helyreállított dokumentum megnyitását követően kattintson a Fájl menü Mentés menüpontjára (Word 2007 esetén kattintson az Office gombra, és válassza a Mentés másként lehetőséget).
 2. A Mentés másként párbeszédpanelen kattintson a „Fájl típusa” legördülő menüre, és válassza ki a Rich Text formátum (*.rtf) lehetőséget.
 3. Kattintson a Mentés gombra.

Ebben a blogban további információkat talál a problémával kapcsolatban.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2528942 - Utolsó ellenőrzés: 2013. március 8. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Word 2013
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Word 2007 (Home and Student version)
Kulcsszavak: 
kbfixme KB2528942
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com