Felmeddelandet "en eller flera användare behöver en tilldelad licens för att behålla en Exchange Online-postlåda eller arkivera" på sidan användare på Office 365-portalen

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2506570 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

När du visar sidan för användare av Office 365-portalen i Microsoft Office 365 visas följande meddelande:
En eller flera användare behöver en tilldelad licens för att behålla en Exchange Online-postlåda. Skapa en ny vy och väljer "Användare med postlådor och inga licenser." Markera alla användare i listan och klicka sedan på "Redigera" om du vill tilldela licenser.

Dessutom uppstår följande problem:
 • Exchange Online licenser saknas för användare som har skapats i Exchange administratörscenter eller i Exchange Online PowerShell.
 • Plötsliga postlåda förlust för användare som har skapats i Exchange administratörscenter eller Exchange Online PowerShell.

ORSAK

Detta inträffar om användarnas postlådor skapas i Exchange administratörscenter och användarna har ännu inte tilldelats en licens.

LÖSNING

Skapa en vy i Office 365-portalen för att visa en lista med användare som har postlådor men som inte har en licens. Gör så här:
 1. Logga in på Office 365 portal (https://Portal.Office.com) som en administratör.
 2. Klicka påanvändare och grupperoch sedan klicka på aktiva användare.
 3. Klicka på Filter (
  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild av ikonen Filter
  ), och klicka sedan på olicensierade användarei den nedrullningsbara listrutan.
Obs!Dubbelklicka på användaren du vill tilldela en användare en licens. Markera kryssrutorna bredvid de objekt som du vill tilldela och klicka påSpara på sidan "Tilldela licenser".

MER INFORMATION

Användarna måste ha tilldelats en licens eller postlådan tas bort. Administratörer har 60 dagar att tilldela användaren en licens i Office 365-portalen från den tidpunkt då postlådan skapas i Exchange administratörscenter.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2506570 - Senaste granskning: den 13 juli 2014 - Revision: 9.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Exchange Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365e o365p o365m o365022013 kbgraphic kbgraphxlink kbmt KB2506570 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2506570

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com