Hiba: Az „Egy vagy több ActiveX-vezérlőt nem sikerült megjeleníteni” kezdetű hibaüzenet jelenik meg a Microsoft Management Console (MMC) indításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2506343 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Management Console (MMC) ablakainak, például a services.msc vagy a gpedit.msc beépülő modulnak az elindításakor a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Egy vagy több ActiveX-vezérlőt nem sikerült megjeleníteni a következő okból: 1) A jelenlegi biztonsági beállítások miatt nem futtathatók a lap ActiveX-vezérlői, vagy 2) Az egyik vezérlő közzétevőjét letiltotta. Emiatt a lap esetleg nem jelenik meg megfelelően.

Ezenkívül ha a hibaüzenetben az OK gombra kattint, ugyanez a hibaüzenet jelenik meg.

Az asztal oldalsávján futó minialkalmazások működése is leállhat, és helyükön fekete négyzet jelenhet meg, melynek függőleges zöld vonal húzódik a közepén.


A megoldás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve tevékenység a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben

A probléma megoldásához kövesse az alábbi módszerek lépéseit az 1. módszertől kezdve. Ha az 1. módszer nem segít, lépjen tovább a 2. módszerre.

1. módszer:


Ha automatikusan szeretné 0-ra változtatni a beállításjegyzékben a Zones alkulcs Érték mezőjének értékét, olvassa el az Automatikus javítás szakaszt. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50617


Megjegyzések:
 • A csomag automatikusan 0-ra változtatja a beállításjegyzékben a Zones alkulcs Érték mezőjének értékét.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

A beállításjegyzékben módosítsa a Zones beállítás értékét.

 1. Kattintson a Start gombra, és írja be a Keresés mezőbe a regedit parancsot.
 2. Kattintson a regedit.exe elemre a Programok pontban.
 3. Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson a „0” alkulcsra:
 4. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0
 5. A jobb oldali ablaktáblán kattintson a jobb gombbal az 1200 elemre, majd válassza a Módosítás parancsot.
 6. Az Érték mezőbe írja be az 1 vagy a 0 értéket a meglévő érték (3) felülírásához. Ezután kattintson az OK gombra.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 8. Nyisson meg egy MMC konzolt, és próbálja ki, hogy fennáll-e még a probléma.

A 0, az 1 és a 3 érték a következő működésmódokat írja elő:
 • 0 = A művelet engedélyezése
 • 1 = Rákérdezés
 • 3 = A művelet letiltása
Megjegyzés: Ha az Érték mezőbe az 1 értéket írja be, a következő kérdés jelenik meg a Microsoft Project indításakor:
Engedélyezi a szoftverek (például ActiveX-vezérlők és beépülő modulok) futását?
A kérdés máskor is megjelenhet a Microsoft Project használata közben.
Ha nem szeretné, hogy megjelenjen ez a kérdés, írja be a 0 értéket az Érték mezőbe.


2. módszer:


Ha azt szeretné, hogy rendszerünk automatikusan törölje a felesleges (parazita) zónát a Zones alkulcsból, ugorjon az Automatikus javítás című szakaszra. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50618

Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

Ha a probléma továbbra is fennáll, hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Bontsa ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones
 3. Törölje a felesleges (parazita) zónát a Zones alkulcsból.
  Megjegyzés: A parazita zóna egy álgrafikus szám, amely a 0-s számú zóna előtt jelenik meg. Kinézetre egy miniatűr nagy „L” betűre hasonlít.
 4. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 5. Nyisson meg egy MMC konzolt, és próbálja ki, hogy fennáll-e még a probléma.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2506343 - Utolsó ellenőrzés: 2012. február 27. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2506343
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com