A Windows 7 SP1 és a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagnak a Microsoft letöltőközpontból való telepítése előtt végrehajtandó lépések

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2505743 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows 7 SP1 és a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagok a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 frissítései, amelyek megbízhatósági és teljesítménnyel kapcsolatos, valamint kompatibilitási problémákat kezelő javításokat tartalmaznak. Bizonyos lépéseket végre kell hajtani a Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomag telepítése előtt, amelyekkel biztosíthatja a sikeres telepítést. A javasolt előkészítő lépések a következők:

 1. Biztonsági másolat készítése a fontos adatokról (ezt a lépést mindig a telepítés előtt kell végrehajtani bármely jelentősebb szoftverfrissítés esetén)
 2. A hardver illesztőprogramjainak frissítése (a frissítendő főbb illesztőprogramok a videokártya-illesztőprogram, a nyomtató-illesztőprogram és a hálózati kártya illesztőprogramja)
 3. Győződjön meg arról, hogy (a Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagon kívül) az összes Windows frissítés telepítve van, ez biztosítja, hogy minden más összetevő naprakész állapotban van
  A KB2454826, a KB2534366 és a KB2533552 jelű Windows frissítések telepítése (ezek a frissítések elősegítik a szervizcsomag sikeres telepítését)
 4. Vírusok és kártevők keresése
 5. A Windows Update szolgáltatás futtatása és a Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomag telepítése
  Vagy
  A Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagnak a Microsoft letöltőközpontból való telepítése
A lépések végrehajtásával kapcsolatos további tudnivalókért tekintse meg a részletes lépéseket a Tudásbázis-cikk további információkat ismertető szakaszában.

További információ

Fontos: Mielőtt telepíti az SP1 szervizcsomagot, feltétlenül hajtsa végre az alábbi lépéseket. 

1. lépés: Biztonsági másolat készítése a fontos fájlokról

Készítsen biztonsági másolatot a fájlokról külső merevlemezre, DVD vagy CD lemezre, USB-meghajtóra vagy hálózati mappába. A fájlok biztonsági mentéséről a Fájlok biztonsági mentése című témakörben tájékozódhat.

2. lépés: Eszközillesztők frissítése


Szükség esetén frissítse az eszközillesztőket. Ezt a Vezérlőpultból elérhető Windows Update szolgáltatással, illetve az eszköz gyártójának webhelyén teheti meg. 

Fontos: Integrált Intel grafikus eszközök használata esetén ismert problémák merülnek fel az integrált Intel grafikus eszköz illesztőprogramjának bizonyos verzióival és a D2D-kompatibilis alkalmazásokkal, például a Windows Mail bizonyos verzióival. 

3. lépés: A Windows Update webhely felkeresése, és ha rendelkezésre áll, a KB2454826, a KB2534366 vagy a KB2533552 jelű Windows frissítések telepítése

Futtassa a Windows Update szolgáltatást, és ha megjelenik a KB2454826, a KB2534366 vagy a KB2533552 jelű frissítés telepítésére vonatkozó lehetőség, telepítse a frissítéseket. Ha a szervizcsomagot a Microsoft letöltőközpontjából telepíti, és nem telepíti a frissítéseket, ritka esetekben leállási hibát jelző üzenet jelenhet meg a Windows rendszerben.

Ezek a frissítések automatikusan települnek, ha a szervizcsomagot a Windows Update szolgáltatással telepíti. A frissítések automatikus telepítése azonban a Microsoft letöltőközpontjából való telepítés esetén nem történik meg.

4. lépés: Vírusok és kártevők keresése

Víruskereső szoftver segítségével keressen kártevőket a számítógépén. Ha a számítógépén jelenleg nincs telepítve vírus- vagy kártevőkereső szoftver, a Microsoft a Microsoft Security Essentials ingyenes víruskereső szoftvert ajánlja, amely letölthető a Microsoft Security Essentials webhelyről.

A harmadik felek által gyártott víruskereső szoftverekről a Microsoft ügyfélbiztonsági szoftverek gyártóit felsoroló weblapján tájékozódhat.

Fontos: Ha egy kártevővel fertőzött számítógépen telepíti az SP1 szervizcsomagot, kék képernyő jelenhet meg, vagy például 8007f0f4 vagy FFFFFFFF jelű hiba történhet a Windows Update szolgáltatásban. Kártevő észlelése esetén a Windows Update nem képes telepíteni az SP1 szervizcsomagot. 

5. lépés: A Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomag telepítése


Látogassa meg a Windows Update webhelyet, és telepítse a Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagot. Ha a Windows Update nem ajánlja fel a szervizcsomag telepítésének lehetőségét, olvassa el a Microsoft Tudásbázis 2498452 jelű cikkét. Ha problémákat tapasztal a szervizcsomag Windows Update webhelyről való telepítése során, olvassa el A Windows 7 szervizcsomagjának telepítése során felmerülő problémák elhárítása című cikket. Az SP1 szervizcsomag Windows Update szolgáltatással történő telepítéséről bővebb felvilágosítást az Útmutató a Windows 7 Service Pack 1 (SP1) telepítéséhez című témakör tartalmaz.

Vagy

A Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomagnak a Microsoft letöltőközpontból való telepítése. A Microsoft letöltőközpontban az informatikai szakemberek és fejlesztők számára hálózati telepítőcsomag is rendelkezésre áll a Windows 7 SP1 szervizcsomaghoz.

További telepítési megjegyzések

 • Ha hordozható számítógépet használ, ne feledje azt hálózati aljzathoz csatlakoztatni, és ne húzza ki a csatlakozóból vagy indítsa újra a számítógépet a telepítés során.
 • A rendszer a számítógép újraindítására fogja kérni. Ezért a művelet megkezdése előtt mentse a munkáját, és zárjon be minden megnyitott programot.
 • A Microsoft letöltőközpontjából telepített szervizcsomag több merevlemez-területet igényel, mint a Windows Update szolgáltatásból telepített. Ha nincs elegendő merevlemez-terület a szervizcsomag telepítéséhez, a rendszer további merevlemez-terület felszabadítására fogja kérni.

Ismert problémák

Integrált Intel grafikus eszközök illesztőprogramjai. Az integrált Intel grafikus eszközök illesztőprogramjainak a következő verzióiban jelentkeznek ismert problémák: az Igdkmd32.sys és az Igdkmd64.sys 8.15.10.2104–8.15.10.2141-es verziói. Az illesztőprogramokkal és a Windows Mail alkalmazással kapcsolatos ismert problémákról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál további információt: 2505524 (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el).

Ha ellenőrizni szeretné, hogy az integrált Intel videokártya Igdkmd32.sys vagy Igdkmd64.sys illesztőprogram-fájljainak 8.15.10.2104 és 8.15.10.2141 közé eső verzióját használja-e, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a DirectX diagnosztikai eszközt. Ehhez kattintson a Start gombra, írja be a dxdiag parancsot a Keresés programokban és fájlokban mezőbe, és nyomja le az Enter billentyűt.
 2. Kattintson a Képernyő fülre.
 3. Tekintse meg az illesztőprogramot és annak verziószámát.
 4. Ha az integrált Intel videokártyához tartozó Igdkmd32.sys vagy Igdkmd64.sys illesztőprogram verziószáma 8.15.10.2104 és 8.15.10.2141 közé esik, látogasson el a számítógép gyártójának webhelyére, és ellenőrizze, hogy nem jelent-e meg újabb illesztőprogram. Ha van új verzió, töltse le és telepítse azt.

További források

További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
971759 Windows-alapú számítógép adatainak biztonsági mentése
A 8007f0f4 vagy FFFFFFFF jelű Windows Update-hibáról további információt a 8007f0f4 vagy FFFFFFFF jelű Windows Update-hiba című témakörben talál.


Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2505743 - Utolsó ellenőrzés: 2013. április 30. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Foundation
 • Windows Server 2008 R2 Standard
Kulcsszavak: 
KB2505743
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com