Ne pojavljuje se mogućnost preuzimanja servisnog paketa Windows 7 SP1 prilikom provjere ažuriranja u servisu Windows Update

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 2498452 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

Simptomi

Kada ažuriranja tražite na servisu Windows Update, možda se neće prikazati mogućnost preuzimanja servisnog paketa Windows 7 Service Pack 1 (SP1). 

Uzrok

U određenim scenarijima instalacija servisnog paketa Windows 7 SP1 možda neće uspjeti. Kako bi se izbjegli ti scenariji, servisni paket Windows 7 SP1 nije dostupan putem servisa Windows Update ako se bilo koji od sljedećih problema odnosi na vaše računalo:
 • Windows SP1 već je instaliran ili još nije deinstalirano predizdanje servisnog paketa Windows 7 SP1.
 • Potrebno je instalirati drugo izdanje da bi Windows 7 SP1 postao dostupan.
 • Neki program na računalu onemogućuje instalaciju servisnog paketa Windows 7 SP1.
 • Na računalu nema sistemskih datoteka koje su potrebne za instalaciju servisnog paketa Windows 7 SP1.

Rješenje

Da biste riješili problem, slijedite korake u postupcima u nastavku, počevši od prvog postupka. Ako problem ne riješite prvim postupkom, prijeđite na drugi postupak.

Prvi način: provjerite je li Windows 7 SP1 već instaliran te je li instalirano predizdanje servisnog paketa Windows 7 SP1

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed

Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  , desnom tipkom miša kliknite Computer (Računalo), a zatim kliknite Properties (Svojstva).
 2. Provjerite odjeljak Windows edition (Izdanje sustava Windows):
  1. Ako je naveden Service Pack 1, na računalo je već instaliran Windows 7 SP1.
  2. Ako je nakon stavke Service Pack 1 naveden broj verzije (npr. v.153 ili v.720), znači da je na računalu još instalirano predizdanje servisnog paketa Windows 7 SP1. Morate ga deinstalirati da bi se u servisu Windows Update ponudila instalacija konačne verzije servisnog paketa SP1. Za dodatne informacije pročitajte Deinstalacija servisnog paketa Windows 7 SP1.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Drugi način: provjerite ima li novih ažuriranja

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed

Ažuriranja 2454826, 2534366 i 2533552 možda ćete morati na računalo instalirati prije nego Windows 7 SP1 bude dostupan na servisu Windows Update.

Da biste ta ažuriranja instalirali putem servisa Windows Update, učinite sljedeće:
 1. Kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  , zatim All Programs (Svi programi), a potom Windows Update.
 2. U navigacijskom oknu kliknite Check for updates (Potraži ažuriranja), a zatim pričekajte dok sustav Windows potraži najnovija ažuriranja za računalo.
 3. Ako se pojave važna ažuriranja, kliknite Install updates (Instaliraj ažuriranja).
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
   Dozvola za kontrolu korisničkih računa
  Ako se zatraži administratorska lozinka ili potvrda, upišite lozinku ili dajte potvrdu.
 4. Ako se to zatraži, ponovno pokrenite računalo nakon dovršetka instalacije.
 5. U servisu Windows Update ponovno provjerite je li sada dostupan Windows 7 SP1.
Ažuriranja 2454826, 2534366 i 2533552 moguće je preuzeti i putem Microsoftova centra za preuzimanje. Dodatne informacije o tim ažuriranjima i njihovoj instalaciji potražite u člancima iz Microsoftove baze znanja pod sljedećim brojevima: 
2534366Instalacija servisnog paketa Windows 7 SP1 ne uspijeva na računalu s instaliranim svim jezičnim paketima, pogreška 0xC0000009A
2533552 Dostupno ažuriranje kojim se sprječava poruka o pogrešci "0xC0000034" pri pokušaju instalacije servisnog paketa Windows 7 SP1 ili Windows Server 2008 R2 SP1
2454826 Ažuriranje performansi i funkcija dostupno je za sustave Windows 7 i Windows Server 2008 R2
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Treći način: provjerite je li vam na računalu instalirana nekompatibilna verzija programa SafeCentral

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed

Ako su neke verzije programa SafeCentral instalirane na računalu, Windows SP1 možda neće biti na popisu na servisu Windows Update. SafeCentral sigurnosni je proizvod tvrtke SafeCentral, Inc.

Ako je na računalu instaliran SafeCentral verzije 2.9.0.0 ili stariji, morate ažurirati SafeCentral da biste mogli instalirati Windows 7 SP1.

Da biste provjerili je li instaliran SafeCentral, slijedite ove korake:
 1. Kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  , zatim Control Panel (Upravljačka ploča) pa Programs (Programi), a potom Programs and Features (Programi i značajke).
 2. Na popisu programa potražite SafeCentral. Ako je instaliran SafeCentral verzije 2.9.0.0 ili stariji, dodatne informacije potražite na web-mjestu SafeCentral.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Četvrti način: provjerite imate li upravljački program za integriranu Intelovu grafičku karticu Igdkmd32.sys ili Igdkmd64.sys te jeste li ga nadogradili

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed

Windows 7 SP1 neće se prikazati na popisu na servisu Windows Update ako vam se na računalu nalazi jedna od sljedećih datoteka.
 • Igdkmd32.sys (32-bitni), verzije od 8.15.10.2104 do 8.15.10.2141
 • Igdkmd64.sys (64-bitni), verzije od 8.15.10.2104 do 8.15.10.2141
Za te je upravljačke programe poznato da uzrokuju probleme u nekim aplikacijama koje koriste D2D (Direct2D). Ako te upravljačke programe u nekim okolnostima koristite, primjerice, u kombinaciji s programom Windows Live Mail, može doći do njegova rušenja. 

Da biste provjerili koristite li upravljački program za integriranu grafiku tvrtke Intel te koju verziju, slijedite ove korake:
 1. Pokrenite dijagnostički alat za DirectX. Da biste to učinili, kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  , u okvir Search programs and files (Pretraži programe i datoteke) upišite dxdiag, a potom pritisnite tipku ENTER. 
 2. Kliknite karticu Display (Prikaz).
 3. Zabilježite upravljački program i verziju upravljačkog programa.
 4. Ako koristite upravljački program za integriranu Intelovu grafičku karticu te imate verziju između 8.15.10.2104 i 8.15.10.2141, posjetite web-mjesto proizvođača računala da biste provjerili je li dostupan noviji upravljački program.
Ažuriranje 2454826 moguće je preuzeti i u Microsoftovu centru za preuzimanje. Ovo ažuriranje može poboljšati performanse i funkcije za taj problem. Dodatne informacije o tom ažuriranju i njegovoj instalaciji potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod sljedećim brojem:
2454826 Ažuriranje performansi i funkcija dostupno je za sustave Windows 7 i Windows Server 2008 R2
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Peti način: provjerite jeste li za prilagodbu instalacije sustava Windows 7 koristili vLite

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed

vLite je program drugog proizvođača koji služi za prilagodbu instalacije sustava Windows 7. Za vLite je poznato da uklanja neke komponente sustava Windows. Ako znate da ste koristili vLite za prilagodbu instalacije sustava Windows 7, nemojte očekivati da će se u servisu Windows Update ponuditi mogućnost instalacije servisnog paketa Windows 7 SP1.

Dodatne informacije o poznatim problemima prilikom korištenja programa vLite i instalacije servisnog paketa Windows 7 SP1 potražite u temi Prilikom instalacije servisnog paketa Windows 7 SP1 pojavljuje se poruka o pogrešci u kojoj se navodi da nedostaju komponente sustava. .

Dodatne informacije o nabavljanju samostalne verzije servisnog paketa Windows 7 SP1 potražite u članku Saznajte kako instalirati servisni paket Windows 7 Service Pack 1 (SP1).

Koraci za zaobilaženje problema s programom vLite

Ako ste isprobali sve korake opisane u ovom članku, a Windows Update ipak ne nudi mogućnost instalacije servisnog paketa Windows 7 SP1, problem s programom vLite možete zaobilazno riješiti tako da Windows 7 SP1 instalirate putem Microsoftova centra za preuzimanje.

Važno Preporučuje se instalacija servisnog paketa Windows 7 SP1 pomoću servisa Windows Update. Informacije o instaliranju servisnog paketa Windows 7 SP1 pomoću servisa Windows Update potražite u temi Instalacija servisnog paketa Windows 7 SP1 . Ako odlučite zaobilazno riješiti problem te servisni paket instalirati iz Microsoftova centra za preuzimanje, prije instalacije servisnog paketa Windows 7 Service Pack 1 morate poduzeti sljedeće korake. Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
2505743 Potrebni koraci prije instalacije servisnog paketa Windows 7 Service Pack 1 iz Microsoftova centra za preuzimanje

Važno  Ako se ne pridržavate koraka iz članka iz baze znanja pod brojem 2505743, možete naići na poteškoće prilikom instalacije servisnog paketa putem Microsoftova centra za preuzimanje. 

Proizvodi drugih proizvođača koji se spominju u ovom članku proizvedeni su u tvrtkama neovisnima o Microsoftu. Microsoft ne daje nikakva jamstva, ni izričita ni implicirana, vezana uz performanse ili pouzdanost tih proizvoda.

Microsoft nudi popis neovisnih proizvođača s podacima za kontakt da bi vam pomogao pri pronalaženju tehničke podrške. Ti se podaci mogu promijeniti bez najave. Microsoft ne jamči točnost podataka za kontakt s neovisnim proizvođačima.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Šesti način: preuzimanje servisnog paketa Windows 7 SP1 putem Microsoftova centra za preuzimanje

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed
Ako ste isprobali sve navedene načine, a Windows 7 SP1 ipak ne možete pronaći na servisu Windows Update, preuzmite ga putem Microsoftova centra za preuzimanje:
Paket Service Pack 1 (SP1) za sustave Windows 7 i Windows Server 2008 R2 (KB976932)
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed
Napomena Ovo je članak za brzo objavljivanje stvoren izravno iz Microsoftove službe podrške. Informacije u ovom članku navode se kakve jesu kao odgovor na nova pitanja. Materijali zbog brzine objavljivanja mogu sadržavati tipografske pogreške te mogu biti revidirani u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Pogledajte Uvjete korištenja za dodatne informacije.

Svojstva

ID članka: 2498452 - Posljednja izmjena: 29. svibnja 2014. - Revizija: 5.0
Odnosi se na:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Foundation
 • Windows Server 2008 R2 Standard
Ključne riječi: 
kbcip KB2498452

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com