Nem lehet bejelentkezni a rendszerbe a rendszerindító partíció betűjelének megváltozása után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 249321 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a rendszerleíró adatbázis módosításával is foglalkozik. A rendszerleíró adatbázisról módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani az adatbázist. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Miután érvényes felhasználónévvel és jelszóval kísérel meg bejelentkezni a Windows 2000 alapú számítógépre, megjelenik Az Ön személyes beállításainak betöltése párbeszédpanel, amit a Beállítások mentése párbeszédpanel követ. Az asztal helyett azonban ismét az Üdvözli a Windows bejelentkezési képernyő jelenik meg.

Megjegyzés: Ha a lapozófájl a rendszer- vagy rendszertöltő partíción található, a következő figyelmeztetés jelenhet meg az „Üdvözli a Windows” bejelentkezési képernyőre történő visszalépést megelőzően:
[Korlátozott virtuális memória]
A rendszeren nincs lapozófájl, vagy a lapozófájl túl kicsi.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a Windows 2000 rendszertöltő partíciójának meghajtóbetűjele nem egyezik meg a Windows 2000 telepítése során megadott betűjellel. A Windows 2000 egy rendszerleíró alapú adatbázisban tárolja a meghajtóbetűjeleket, amelyeket az egyes kötetek globálisan egyedi azonosítója (GUID) alapján oszt ki újra. Ha a kötet globálisan egyedi azonosítója módosul, illetve másolat készül arról (lemezmásoló szoftverrel), előfordulhat, hogy a rendszer nem osztja ki az eredeti meghajtóbetűjelet a rendszertöltő kötetnek.

Ez akkor is előfordulhat, ha megszüntet egy rendszer- vagy rendszertöltő tükröt, majd úgy kísérel meg rendszerindítást végrehajtani a régi árnyékmeghajtóról, hogy az eredeti elsődleges rendszermeghajtó hiányzik vagy elérhetetlen. Ennek oka az, hogy az árnyékmeghajtó kötetének globálisan egyedi azonosítója eltér az eredeti elsődleges rendszermeghajtó globálisan egyedi azonosítójától, így a rendszer más betűjelet oszt ki a meghajtónak.

A megoldás

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel vagy más eszközzel helytelenül módosított rendszerleíró adatbázis komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a rendszerleíró adatbázist csak saját felelősségére módosíthatja.

Megjegyzés: Ha a számítógép hálózatra csatlakozik, de nem része egyetlen tartománynak sem, akkor lehetséges, hogy a Regedit.exe vagy Regedt32.exe segítségével történő csatlakozáshoz, illetve az alábbiakban ismertetett módosítások végrehajtásához kapcsolatot kell létrehoznia a számítógépek IPC$ megosztásán az adott számítógép rendszergazdai hitelesítő adataival.

A bejelentkezés lehetővé tételéhez és/vagy a rendszerindító kötet meghajtóbetűjelének eredetileg kiosztott betűjelre történő módosításához használja a következő módszerek egyikét:
net use \\távoli_számítógép_neve\IPC$ /user:rendszergazda *
A probléma elhárításához kövesse az alábbi módszerek egyikét:
 1. Távolítsa el a bejelentkezési hibák fellépése óta hozzáadott, másolt merevlemezeket a számítógépből, majd indítsa újra a számítógépet, és próbáljon meg bejelentkezni.
 2. Ha a számítógép hálózathoz csatlakozik, futtassa a Regedit.exe programot egy másik számítógépen, és nyissa meg, majd módosítsa a bejelentkezési problémában érintett számítógép rendszerleíró adatbázisát. A Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében található információkat felhasználva állítsa vissza a rendszertöltő partíció meghajtóbetűjelét az eredetileg kiosztott meghajtóbetűjelre:
  223188 A rendszermeghajtó, illetve az indítómeghajtó betűjelének visszaállítása Windows rendszerben
 3. Ha a számítógép hálózathoz csatlakozik, futtassa a Regedt32.exe vagy Regedit.exe programot egy másik számítógépen, és nyissa meg, majd módosítsa a bejelentkezési problémában érintett számítógép rendszerleíró adatbázisát. Távolítsa el a Userinit.exe teljes elérési útját a következő bejegyzésből az alábbiakban ismertetett módon:

  Eredeti bejegyzés:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon\Userinit:Reg_SZ:C:\WINNT\system32\userinit.exe
  Módosított bejegyzés:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon\Userinit:Reg_SZ:userinit.exe
  Ha a fenti bejegyzés módosítása után be tud jelentkezni, hajtsa végre a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében ismertetett lépéseket a rendszertöltő partíció megfelelő meghajtóbetűjelének kiosztásához, majd indítsa újra a rendszert:
  223188 A rendszermeghajtó, illetve az indítómeghajtó betűjelének visszaállítása Windows rendszerben
 4. Hozzon létre a Winnt\System32 mappastruktúrával megegyező struktúrát az eredeti rendszertöltő partíció betűjelével ellátott meghajtón, majd másolja a Windows 2000 telepítőlemezéről a Userinit.exe fájlt a szóban forgó meghajtó Winnt\System32 mappájába.

  A feladat végrehajtásához használhatja a helyreállítási konzolt, ha a helyi biztonsági házirend „Helyreállítási konzol: Hajlékonylemez másolása és hozzáférés minden meghajtóhoz és mappához” biztonsági lehetősége engedélyezve van. Ez a lehetőség az összes meghajtó és elérési út korlátlan elérése érdekében engedélyezi a következő helyreállításikonzol-parancs használatát: SET allowallpaths = TRUE Ez a parancs a helyi számítógépre történő alkalmazás érdekében a tartományvezérlő házirendjeként is implementálható. Ennek végrehajtásához tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
  235364 A helyreállítási konzol SET parancsának ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  Ha végrehajtotta az előző feladatot, és be tud jelentkezni, hajtsa végre a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében ismertetett lépéseket a rendszertöltő partíció megfelelő meghajtóbetűjelének kiosztásához, majd indítsa újra a rendszert:
  223188 A rendszermeghajtó, illetve az indítómeghajtó betűjelének visszaállítása Windows rendszerben
 5. Biztosítsa, hogy a számítógép csak a rendszer- vagy rendszertöltő meghajtót tartalmazza, illetve csak ez a meghajtó legyen bekapcsolva, indítsa újra a rendszert egy DOS vagy egy Windows 9X indítólemezzel, mely tartalmazza az fdisk.exe programot, majd futtassa az alábbi parancsot:
  FDISK /MBR
  Ez a parancs újraírja a fő rendszertöltő rekordot, valamint törli a kötet GUID azonosítójának lemezaláírását. A Windows 2000 rendszer ezt követően kiosztja az alapértelmezett meghajtóbetűjeleket, így lehetővé teszi a bejelentkezést. Az FDISK segédprogramról az alábbi cikkben tájékozódhat:
  69013 Az FDISK /MBR felülírja a fő rendszertöltő rekordot (MBR)

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

Erről a problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
234048 A meghajtóbetűjelek kiosztása, fenntartása és tárolása Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 249321 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 22. - Verziószám: 4.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition (32-Bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition (32-Bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB249321
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com