Hibaüzenet: 403.6 – Tiltott: Az IP-címet a rendszer visszautasította

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 248043 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU248043
Minden felhasználónak kifejezetten ajánlott a Microsoft Windows Server 2008 rendszeren futó Microsoft Internet Information Services (IIS) 7.0-s verziójára frissítenie. Az IIS 7.0 jelentősen növeli a webes infrastruktúra biztonságát. Az IIS biztonságával kapcsolatos témaköreiről a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/dd450371.aspx
Az IIS 7.0 szolgáltatásokról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://www.iis.net/default.aspx?tabid=1
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a böngésző segítségével az Internet Information Services szolgáltatáshoz kapcsolódik, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
HTTP 403.6 – Tiltott: Az IP-címet a rendszer visszautasította

Oka

Minden ügyfél egyedi IP-címmel rendelkezik. Amennyiben a kiszolgáló összeállítja azon IP-címek listáját, melyek nem érhetik el a webhelyet, és az IP-címe szerepel a listán, hibaüzenet jelenik meg.

Ez a tulajdonság teszi lehetővé, illetve tiltja meg adott felhasználók számára, hogy elérjenek egy webhelyet, könyvtárat vagy fájlt.

A megoldás

A probléma megoldásához végezze el az alábbi lépéseket.
 1. Az Internetes szolgáltatások kezelője (Microsoft Management Console) segítségével nyissa meg az Internet Information Server (IIS) beépülő modult, és jelölje ki a 403.6-os hibát jelző webhelyet. Kattintson a jobb gombbal arra a webhelyre, virtuális könyvtárra vagy fájlra, ahol a hiba előfordult. Kattintson a Tulajdonságok parancsra a kérdéses elem tulajdonságlapja megjelenítéséhez.
 2. Válassza a megfelelő Könyvtárbiztonság vagy Fájlbiztonság tulajdonságlapot. Az IP-cím és tartománynév korlátozása csoportban kattintson a Szerkesztés gombra.
 3. Ha az IP-cím és tartománynév korlátozása párbeszédpanelen a hozzáférése megtagadva választógomb be van jelölve, adja hozzá a kivétellistához a hozzáférést igénylő számítógép IP-címét, hálózati azonosítóját vagy tartományát.

  Ha az IP-cím és tartománynév korlátozása párbeszédpanelen a hozzáférése engedélyezve választógomb be van jelölve, távolítsa el a kivétellistáról a hozzáférést igénylő számítógép IP-címét, hálózati azonosítóját vagy tartományát.
Fontos:
 • Adott webhely biztonsági tulajdonságainak beállításakor a helyhez tartozó könyvtárakhoz és fájlokhoz automatikusan ugyanazokat a biztonsági tulajdonságokat állítja be, kivéve, ha azok beállítása korábban már megtörtént.
 • Webhelye biztonsági tulajdonságainak beállításakor a webkiszolgáló kérni fogja, hogy engedélyezze az egyedi könyvtárak és fájlok tulajdonságainak visszaállítását. Amennyiben engedélyezi a tulajdonságok visszaállítását, a korábbi biztonsági beállításokat az újak váltják fel. Ugyanez érvényes akkor is, amikor korábban beállított biztonsági tulajdonságokkal rendelkező alkönyvtárakat vagy fájlokat tartalmazó könyvtár biztonsági tulajdonságait állítja be.
Megjegyzések:
 • Néhány webhely alapértelmezés szerint csak a helyi_állomás számítógépnévnek megfelelő 127.0.0.1 IP-címről kap hozzáférési engedélyt, amely a webkiszolgáló NetBIOS vagy teljesen minősített tartománynevétől (FQDN) eltérő cím vagy név. Ha olyan webhelyet kíván elérni, amely a helyi_állomásra korlátozott, használja a helyi állomás konzolját.
 • A kiszolgálót proxykiszolgálón keresztül elérő számítógépek a proxykiszolgáló IP-címével jelennek meg.
 • A tartománynév szerinti korlátozás nem ajánlott, mivel a webhelyhez való minden kapcsolódás esetén DNS-névlekérdezésre kényszeríti a webkiszolgálót, csökkentve ezzel a teljesítményét. A névlekérdezések a webkiszolgáló terhelésének növekedése mellett váratlan elutasításokat is eredményezhetnek.

További információ

Ha az IIS telepítésekor a termék dokumentációját is telepítette, az IIS-kiszolgálón elérhető a következő hivatkozások valamelyike:
Az Internet Information Services 5.0 dokumentációja:
http://localhost/iishelp/iis/misc/default.asp?jumpurl=../htm/core/iigdasc.htm

Az Internet Information Server 4.0 dokumentációja:
http://localhost/iishelp/iis/htm/core/igdasc.htm

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
172218 A Microsoft TCP/IP szolgáltatásának állomásnév-feloldási sorrendje (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
163391 Az internetes kiszolgálókkal telefonos hálózati kapcsolaton keresztül folytatott kommunikáció hibáinak elhárítása Windows 2000, Windows NT 4.0 és Windows NT rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 248043 - Utolsó ellenőrzés: 2013. október 31. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Information Services 6.0
Kulcsszavak: 
kbprb kbprod2web KB248043
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com