A különböző termékek és frissítések telepítése sikertelen, miután telepítette a Microsoft .NET-keretrendszer 4-es verzióját vagy annak frissítéseit, de a számítógép emiatt esedékes újraindítása még nem történt meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2473228
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A problémát előidéző szituáció:
  • Egy termék vagy frissítés telepítésekor a telepítőprogram kéri a számítógép újraindítását.
  • A számítógép újraindítása előtt telepítette a Microsoft .NET-keretrendszer 4-es verzióját vagy annak 2010. november 24. előtt kiadott frissítéseit.
Ebben az esetben előfordulhat, hogy a termék vagy a frissítés nem telepíthető megfelelően.

Megjegyzés: A jelen Tudásbázis-cikkben tárgyalt probléma az érintett termékeket felsoroló részben szereplő rendszerek bármelyikén előfordulhat. A Microsoft belső tesztelése ugyanakkor a problémát csak Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben állította elő.

Oka

Néhány termék és frissítés beállításkulcsot használ a függőben lévő fájlátnevezési műveletekre (PFRO) vonatkozó adatok tárolására. Ez lehetővé teszi, hogy ha a frissítendő fájlok zárolás alatt állnak vagy használatban vannak, a telepítő egy ideiglenes helyre írja a fájlokat, és újraindítás után nevezze át őket.

A .NET-keretrendszer 4-es verziójának egy beállításkor (telepítéskor, eltávolításkor, helyreállításkor és javításkor) végrehajtott egyéni műveletének hibája miatt bizonyos szituációkban a más termék vagy a frissítés által létrehozott PFRO beállításkulcs megsérülhet. Ha egy termék vagy egy fájlfrissítés a számítógép újraindítását igényli, és rendszer-beállítási bejegyzést hoz létre a PFRO-művelethez, a beállításkulcs megsérülhet, ha a .NET-keretrendszer 4-es verzióját vagy annak frissítését telepíti, mielőtt sor került volna a számítógép újraindítására. Ilyenkor más termékek és frissítések nem a várt módon fognak működni.

Kerülő megoldás

A probléma elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy nincsenek függőben lévő újraindítások, mielőtt elindítaná a .NET-keretrendszer 4-es verziója vagy annak frissítéseinek telepítését. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Indítsa újra a számítógépet.
  2. Telepítse a .NET-keretrendszer 4-es verzióját vagy annak frissítéseit.
  3. Indítsa újra a számítógépet.

A megoldás

A Microsoft kiadott egy frissítést, amelynek telepítésével megelőzhető a szóban forgó probléma előfordulása a .NET-keretrendszer 4 jövőbeli frissítéseinek telepítésekor.

Megjegyzések
  • A frissítés nem vonatkozik az esetleg már érintett termék- vagy frissítéstelepítésekre. Ha úgy gondolja, hogy egy másik termék vagy frissítés telepített példányát esetleg már érintette ez a probléma, akkor a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközével javítania kell az adott terméket vagy frissítést. Ha ez nem oldja meg a problémát, előfordulhat, hogy a megoldáshoz teljes mértékben el kell távolítania, majd újra kell telepítenie az érintett terméket vagy frissítést.
  • A jelen frissítés csak abban az esetben oldja meg a problémát, ha az a .NET-keretrendszer 4 frissítéseinek telepítése esetén történik. A frissítés nem szolgál megoldással akkor, ha a probléma a .NET-keretrendszer 4 termék telepítése során fordul elő. Ha a probléma a .NET-keretrendszer 4 telepítése során jelentkezik, a megoldással kapcsolatos tudnivalókért olvassa el a Kerülő megoldás című bekezdést.

Letöltési információk

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A frissítőcsomag letöltése

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Előfeltételek

A frissítés csak olyan számítógépen telepíthető, amelyen telepítve van a Windows Installer telepítőprogram 3.1-es vagy újabb verziója. A Windows Installer legújabb verziójának telepítéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
Windows Installer 4.5 Redistributable

A frissítéshez használható parancssori kapcsolók

A frissítéshez használható parancssori kapcsolókról a következő dokumentumból tájékozódhat:
A Windows Installer parancssori kapcsolói

A Windows Installer programról az MSDN Windows Installer alkalmazással kapcsolatos rovatában olvashat bővebben
A Windows Installer programról

Újraindítás szükségessége

A frissítés telepítése után nem kell újraindítani a számítógépet.

Információ a frissítés eltávolításhoz

A biztonsági frissítés eltávolításához használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése segédprogramját.

Frissítések helyettesítése

Ez a frissítés nem helyettesít más, korábban kiadott frissítést.

Fájlinformációk

A frissítés globális változata a frissítés telepítéséhez egy Microsoft Windows Installer-csomagot használ. A fájlok egyezményes világidő (UTC) szerint megadott dátuma és időpontja az alábbi táblázatban található. A fájlinformációkban szereplő dátumok és időpontok helyi idő szerint jelennek meg a számítógépen. A helyi idő és az egyezményes idő közötti különbséget az Időzóna lapon találja a Vezérlőpult Dátum és idő párbeszédpanelén.
Microsoft .NET-keretrendszer 4, 32 bites változat
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Setup.exe10.0.30319.39678,15225-Nov-201012:24
SetupEngine.dll10.0.30319.396809,30425-Nov-201012:24
SetupUi.dll10.0.30319.396295,24825-Nov-201012:24
Microsoft .NET-keretrendszer 4, 64 bites változat
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Setup.exe10.0.30319.39678,15225-Nov-201012:24
SetupEngine.dll10.0.30319.396809,30425-Nov-201012:24
SetupUi.dll10.0.30319.396295,24825-Nov-201012:24
Microsoft .NET-keretrendszer 4, IA-64-alapú változat
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Setup.exe10.0.30319.39678,15225-Nov-201012:24
SetupEngine.dll10.0.30319.396809,30425-Nov-201012:24
SetupUi.dll10.0.30319.396295,24825-Nov-201012:24

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2473228 - Utolsó ellenőrzés: 2011. január 20. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
kbdownload kbfix kbqfe kbupdate atdownload kbexpertiseinter kbinstallation KB2473228
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com