Hibaüzenet egy dokumentum megnyitásakor a Word programban: „A fájl olyan egyéni XML-elemeket tartalmaz, amelyeket a Word már nem támogat.”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2445062 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző helyzet: Egy olyan dokumentumot nyit meg a Microsoft Office Word 2007, a Microsoft Word 2010 vagy a Microsoft Word 2013 alkalmazásban, amely a következő fájlformátumok egyikét használja:
 • Word dokumentum (.DOCX)
 • Makróbarát Word dokumentum (.DOCM)
 • Word sablon (.DOTX)
 • Makróbarát Word sablon (.DOTM)
 • XML formátumú Word dokumentum (.XML)
 • XML formátumú Word 2003 dokumentum (.XML)
A Word 2007, Word 2010 vagy Word 2013 alkalmazás az alábbi hibaüzenetet jeleníti meg a megnyitási folyamat során:
A fájl egyéni XML-elemeket tartalmaz, amelyeket a Word már nem támogat. A fájl mentésekor ezeket az egyéni XML-elemeket a program véglegesen eltávolítja.

Ezután az OK gombra kattintáskor az egyéni XML-elemek nem jelennek meg.

Megjegyzés: A Microsoft Word 2013 az előzőleg felsoroltak mellett a következő fájlformátumok esetén is megjeleníti a hibaüzenetet:
 • Word 97–2003 dokumentum (.DOC)
 • Word-weblapok (.HTML)
 • Rich Text formátum (.RTF)

További információ

A Word Microsoft által 2010. január 10. után kiadott verziói már nem olvassák a .DOCX, .DOCM, .DOTX, .DOTM vagy .XML kiterjesztésű fájlokban előforduló egyéni XML-jelöléseket. A Word 2007, a Word 2010 és a Word 2013 új verziói továbbra is képesek megnyitni ezeket a fájlokat, ám az egyéni XML-kódokat eltávolítják azokból.

A Word dokumentumokban az egyéni XML-jelölők rózsaszín (az alapértelmezett szín) színű címkenevekként jelennek meg egy dokumentum szövegének környezetében:

A kép összecsukásaA kép kibontása
2818297


Az egyéni XML-kódok eltávolítása egy 2009. december 22-én, az Egyesült Államokban hozott bírósági határozat értelmében történik. A Word 2007, Word 2010 vagy Word 2013 alkalmazást a Microsoft vállalattól 2010. január 10. után az Egyesült Államokban, illetve annak területein történő használatra megvásárló vagy licencelő felhasználóknak általában olyan frissített szoftvert kell használniuk, amely nem tartalmaz egy bizonyos egyéni XML-címkézési implementációt.

A Word következő szolgáltatásait nem érinti a frissítés.
 • A tartalomvezérlőket nem érinti. A tartalomvezérlők használata a dokumentumban szereplő tartalmak rendezésének és a tartalmak egyéni XML-dokumentumrészekre történő leképezésének egy gyakori módja.
 • A nyílt XML-szabványokat (ECMA és ISO verziók) nem érinti.
 • A Word 97-2003 formátumú dokumentumfájlokban (.DOC) tárolt egyéni XML-jelölőket nem érinti.
 • A menüszalag XML-fájljait és a menüszalag bővíthetőségét nem érinti.
 • Az egyéni XML-dokumentumrészeket nem érinti. Az egyéni XML-dokumentumrészekkel kapcsolatban további tudnivalókat a következő MSDN webhelyen talál: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb608618.aspx.
 • A Word objektummodelljét nem érinti. Azonban néhány egyéni XML-jelölőt kezelő objektummodell-metódus eltérő eredményt biztosíthat.
  • A TransformDocument metódus továbbra is működik, azonban az átalakítás eredményeiben szereplő egyéni XML-jelölőket a program eltávolítja.
  • Az InsertXML metódus továbbra is működik, azonban az egyéni XML-jelölőket a program eltávolítja a tartalom beillesztése előtt.


Megjegyzés Ha egy egyéni XML-jelölőket használó megoldást fejleszt, ügyeljen arra, hogy az egyéni XML-jelölők támogatása már nem érhető el. Számos helyzetben az egyéni XML-jelölők használata alternatív technológiák használatával is helyettesíthető, például tartalomvezérlőkkel, űrlapmezőkkel és könyvjelzőkkel, amelyek a Word 2007,a Word 2010 és Word 2013 programokban elérhetőek. A következő cikkekben leírtak szerint a tartalomvezérlők (a többi hasonló technológia, például a könyvjelzők mellett) például strukturált dokumentumok létrehozását, valamint ezekhez tetszőleges értékek hozzárendelését teszi lehetővé a fejlesztők számára. Ezen tetszőleges értékek segítségével szemantikai jelentést rendelhet a tartalom egyes részeihez.

A tartalomvezérlőkkel kapcsolatban további tudnivalókat a következő Microsoft weboldalakon talál:
Word 2007 sablonok létrehozása programból
Word 2007 dokumentumsablon készítése tartalomvezérlők segítségével
Word 2007 tartalomvezérlők leképezése egyéni XML-jelölőkre az XMLMapping objektum használatával
Útmutató: Tartalomvezérlő kötése egy, az adattárban szereplő csomóponthoz
A kötött tartalomvezérlők nyújtotta előnyök kihasználása
Több Word dokumentum összeállításának egyszerű módja
Adathoz kötött tartalomvezérlők létrehozása a nyílt XML SDK készlet és a LINQ to XML segítségével

Hivatkozások

978951 A Word 2003 és a Word 2007 2010 januárjában megjelent frissítésének leírása (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
2445060 A program eltávolítja az egyéni XML-leképezést egy dokumentum a Word 2010 programban történő megnyitásakor
2761189 A Word 2013 egy dokumentum megnyitásakor eltávolítja az egyéni XML-kódokat
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2445062 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 15. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Word 2013
Kulcsszavak: 
KB2445062
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com