A Lync 2010 telepítési problémáinak elhárítása naplózással Office 365 környezetben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2437044 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk bemutatja a Microsoft Lync 2010 egyes gyakori telepítési problémáit, valamint ismerteti, hogyan engedélyezhető a Microsoft Lync 2010 naplózási szolgáltatása.

Megjegyzés: Megjegyzés: A Microsoft Lync 2010 telepítését megelőzően el kell távolítania a Microsoft Office Communicator 2007 vagy Office Communicator 2007 R2 alkalmazást, máskülönben a Lync 2010 telepítése során kerül sor az eltávolításukra.

További információ

1. eset: A Lync 2010 nincs telepítve, vagy nem indul el

A probléma megoldásához el kell távolítani és újra kell telepíteni a Lync 2010 alkalmazást. Ezt a következőképp teheti meg:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. Kattintson a Programok és szolgáltatások vagy a Programok telepítése és törlése hivatkozásra, jelölje ki a Microsoft Lync 2010 programot, és kattintson az Eltávolítás gombra.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
 4. Lépjen ki minden Microsoft Office-alkalmazásból.
 5. Zárjon be minden egyéb csevegőprogramot, például a Windows Live Messenger, a Yahoo! Messenger vagy az AOL Instant Messenger alkalmazást. 
 6. Telepítse újra a Lync 2010 alkalmazást az Office 365 portálról.
2. eset: „A program nem nyitható meg, mert Windows felhasználói fiókján már fut a Microsoft Lync 2010” hibaüzenet jelenik meg

A probléma megoldásához zárja be a Lync 2010 összes futó példányát. Ha ugyanezen a számítógépen más felhasználók is be vannak jelentkezve a Lync alkalmazásba, ki kell jelentkezniük, és ki kell lépniük a Lync alkalmazásból, mivel a Lync alkalmazásnak egyszerre csak egy példánya futhat.

Naplózás a Lync 2010 alkalmazásban

A naplózással további információ gyűjthető a Lync 2010 alkalmazással kapcsolatos problémákról. A naplófájlok négy fő típusa:
 • Az ügyfélnaplók a Lync 2010 ügyfélprogram működését dokumentálják, és diagnosztikai üzeneteket írnak a Windows eseménynaplójába.
 • Az UCCP-naplók (Unified Communications Client Platform) a kiszolgálókhoz való kapcsolódások problémáit tartják nyilván.
 • A médianaplók a hang- és videokapcsolatok állapotát rögzítik.
 • A telepítési naplókban a telepítés során fellépő Windows Installer-hibák találhatók meg.
A naplózás engedélyezése a Lync 2010 alkalmazásban
 1. A Lync 2010 bejelentkezési képernyőjén kattintson a jobb felső sarokban látható fogaskerékikonra a Beállítások lap megnyitásához.
 2. A Beállítások párbeszédpanelen kattintson az Általános fülre.
 3. A Naplózás területen jelölje be a Naplózás bekapcsolása a Lync programban és a Windows eseménynaplózás bekapcsolása a Lync programhoz jelölőnégyzetet.
 4. Kattintson az OK gombra.
 5. Indítsa el a Lync 2010 programot, majd próbálja meg újra előállítani a hibát.
Megjegyzés A Communicator-uccp.log fájl a következő mappában jön létre:
%userprofile%\Tracing

A naplózás engedélyezése a Microsoft Online Services diagnosztikai és naplózási (MOSDAL) eszközkészletével
 1. Töltse le és telepítse a MOSDAL támogatási eszközkészletet. Ehhez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
  Microsoft Online Services diagnosztikai és naplózási (MOSDAL) eszközkészlet
 2. Futtassa a MOSDAL támogatási eszközkészletet. Ehhez kattintson a Start gombra, mutasson Minden program, majd a MOSDAL Support Toolkit pontra, végül kattintson a MOSDAL Support Toolkit parancsra.
 3. A hivatkozásra kattintva váltson át Speciális üzemmódba. A Data Collection (Adatgyűjtés) mezőben jelölje be a Lync/Communicator és a System Configuration (Rendszerkonfiguráció) jelölőnégyzeteket, majd a Network Diagnostics (Hálózati diagnosztika) mezőben jelölje be a Configuration (Konfiguráció), Port Query (Portlekérdezés), NS Lookup (Névkiszolgáló-lekérdezés) és a Ping jelölőnégyzetet.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A MOSDAL speciálisan kiválasztott beállításai a Lync Online szolgáltatáshoz

 4. Lépjen ki, és indítsa újra a Lync 2010 alkalmazást a naplózás engedélyezéséhez, idézze elő újra a problémát, majd kattintson a Generate Report (Jelentés létrehozása) gombra.
 5. Amikor az eszköz lefutott, küldje el a tömörített eredményeket a technikai tanácsadó szolgálatnak.
A cikkben említett, harmadik felektől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem szavatosságot és jótállást, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2437044 - Utolsó ellenőrzés: 2011. július 26. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office 365 for enterprises
 • Microsoft Office 365 for small businesses and professionals
Kulcsszavak: 
vkbportal231 bposs o365 vkbportal237 vkbportal107 KB2437044
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com