A Windows 2000 rendszerállapotának biztonsági mentése és visszaállítása a Biztonsági másolat segédprogrammal

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 240363 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként készíthető biztonsági másolat a rendszerállapotról a Windows 2000 rendszer Biztonsági másolat segédprogramjával a kritikus fontosságú rendszeradatok biztonsági mentése és visszaállítása céljából. Ha a rendszerállapotról egy tartományvezérlőn szeretne biztonsági másolatot készíteni, az alábbi elemek jelennek meg:
 • Active Directory (NTDS)
 • A rendszerindító fájlok
 • A COM+ osztályregisztrációs adatbázis
 • A rendszerleíró adatbázis
 • A rendszerkötet (SYSVOL)
Ha a rendszerállapotról olyan számítógépen szeretne biztonsági másolatot készíteni, amely nem tartományvezérlő, akkor az alábbi elemek jelennek meg:
 • A rendszerindító fájl
 • A COM+ osztályregisztrációs adatbázis
 • A rendszerleíró adatbázis
Amennyiben olyan tagkiszolgálóról vagy tartományvezérlőről szeretne biztonsági mentést készíteni, amelyre tanúsítványkiszolgáló van telepítve, a következő elem is megjelenik:
 • Tanúsítványkiszolgáló
A Windows 2000 rendszer Biztonsági másolat segédprogramjával elvégezhető az Active Directory biztonsági mentése és visszaállítása a Windows 2000 rendszerű tartományvezérlőkön. A biztonsági mentési műveletek a tartományvezérlő online állapotában is végrehajthatók. A visszaállítási művelet csak akkor hajtható végre, ha a tartományvezérlőt a címtárszolgáltatások helyreállító módjában (a kiszolgáló rendszerindítása közben az F8 billentyűt lenyomva) indítja el.

A rendszerállapot biztonsági mentése tartományvezérlőn

 1. Mutasson a Start menü Programok pontjára, majd a Kellékek és a Rendszereszközök pontra, végül kattintson a Biztonsági másolat parancsra.
 2. Kattintson a Biztonsági másolat fülre.
 3. Jelölje be a Rendszer állapota jelölőnégyzetet. (A jobb oldali ablaktáblában az összes olyan összetevő megjelenik, amelyről biztonsági másolat készül. Az elemek nem jelölhetők ki egyenként.)

  Megjegyzés: A rendszerállapot biztonsági mentése során ki kell jelölnie a Winnt\Sysvol mappát biztonsági mentésre. Ezt a beállítást a visszaállítási műveletnél is ki kell jelölnie a rendszerkötet helyreállítás utáni megfelelő működése érdekében.
A következő információk csak a tartományvezérlőkre vonatkoznak. A tagkiszolgálók visszaállítása ugyanilyen módon történik, csak normál üzemmódban.

Ha a következő feltételek bármelyike nem teljesül, akkor a rendszerállapot visszaállítása nem történik meg. A Biztonsági másolat segédprogram megkísérli ugyan a rendszerállapot biztonsági mentését, az azonban sikertelen lesz.
 • A %SystemRoot% mappát tároló meghajtó betűjelének meg kell egyeznie a biztonsági mentéskor érvényes betűjellel.
 • A %SystemRoot% mappának a biztonsági mentés időpontjában meglévővel azonos mappának kell lennie.
 • Ha a rendszerkötet vagy más Active Directory adatbázisok egy másik köteten helyezkedtek el, akkor azoknak ugyanazon és ugyanolyan betűjelű meghajtón kell lenniük. A kötet mérete nem lényeges.

A rendszerállapot visszaállítása tartományvezérlőn

 1. A rendszerállapot tartományvezérlőn történő visszaállításához először a címtárszolgáltatások helyreállító módjában kell elindítani a számítógépet. Ehhez indítsa újra a számítógépet, és nyomja le az F8 billentyűt, amikor megjelenik A Windows 2000 rendszerindítási lehetőségeinek menüje menü.
 2. Válassza a Címtárszolgáltatások helyreállító módja lehetőséget.
 3. Válassza ki a Windows 2000 rendszer helyreállítani kívánt telepítési példányát, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A bejelentkezési ablakban adja meg a címtárszolgáltatások helyreállítási módjának a Dcpromo.exe eszköz használata során megadott hitelesítő adatait.
 5. Kattintson az OK gombra annak nyugtázásához, hogy a rendszer csökkentett módban fut.
 6. Mutasson a Start menü Programok pontjára, majd a Kellékek és a Rendszereszközök pontra, végül kattintson a Biztonsági másolat parancsra.
 7. Kattintson a Visszaállítás fülre.
 8. Kattintson a biztonsági mentéshez használni kívánt adathordozóra, majd a visszaállítandó rendszerállapotra.

  Megjegyzés: A visszaállítási művelet során a Winnt\Sysvol mappát is ki kell jelölni visszaállításra a rendszerkötet helyreállítás utáni megfelelő működése érdekében. A visszaállítás előtt győződjön meg arról, hogy kijelölte a csatlakozási pontok és adatok visszaállítására vonatkozó speciális beállítást. Ezzel biztosítható, hogy a rendszer újból létrehozza a rendszerkötet csatlakozási pontjait.
 9. A Fájlok visszaállítása ide mezőben kattintson az Eredeti hely elemre.

  Megjegyzés: Ha úgy dönt, hogy egy fájlt másik helyre vagy egyetlen fájlba állít vissza, akkor nem történik meg az összes rendszeradat visszaállítása. Ezek a beállítások leginkább rendszerindító fájlokhoz vagy rendszerleíró kulcsokhoz használatosak.
 10. Kattintson a Visszaállítás indítása gombra.
 11. A visszaállítási folyamat befejezése után indítsa újra a számítógépet.

Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
235478 Helyreállítás nem alapértelmezett %SystemRoot% mappával rendelkező hibás rendszermeghajtóról (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 240363 - Utolsó ellenőrzés: 2005. szeptember 6. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster KB240363
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com