Cikk azonosítója: 239924 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

TCP/IP protokollt használó Windows-alapú számítógépen a kapcsolatérzékelési funkcióval észlelheti, hogy a hálózati eszközök kapcsolati állapotban vannak-e. Az Ethernet szabványú hálózati kártyákon és elosztókon általában található egy „link” (kapcsolat) feliratú LED, amely jelzi a kapcsolat állapotát. Ez az állapot ugyanaz, mint amelyet a Windows kapcsolati állapotként értelmez. Ha a Windows nem észlel kapcsolatot, eltávolítja az adott kártyához kötött protokollokat, amíg a kapcsolat helyre nem áll. Előfordulhat, hogy nem szeretné, ha a hálózati kártya észlelné ezt az állapotot. Ezt a beállításjegyzékben konfigurálhatja.

Megjegyzés: A 10B2 típusú, azaz koaxiális (RG-58) Ethernet-kábel nem kapcsolatalapú eszköz. Ezért ha ilyen kábelt használ, a Windows nem tesz kísérletet a kapcsolati állapot észlelésére.

További információ

Ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan megakadályozza, hogy a hálózati adapter észlelje a kapcsolatállapotokat, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50492

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


Ha azt szeretné, hogy a hálózati adapter ne észlelje a kapcsolat állapotát, hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Megjegyzés: A NetBEUI és az IPX protokoll nem támogatja a kapcsolatérzékelési funkciót.
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
 2. Keresse meg a beállításjegyzékben a
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
  kulcsot.
 3. Vegye fel a következő bejegyzést a
  Parameters
  alkulcsba:
  Név: DisableDHCPMediaSense
  Adattípus: REG_DWORD (Logikai érték)
  Érték: 1
  Megjegyzés: Ez a bejegyzés szabályozza a kapcsolatérzékelés működését. Alapértelmezés szerint a kapcsolatérzékelési események a DHCP-ügyfelet valamilyen műveletre utasítják. Ha például csatlakozási esemény történik, az ügyfél megpróbál címbérletet szerezni. Szétkapcsolási eseménykor az ügyfél érvénytelenítheti a felületet és az útvonalakat. Ha ennek a beállításnak az 1-es értéket adja, a DHCP-ügyfelek és a nem DHCP-ügyfelek egyaránt figyelmen kívül hagyják a kapcsolatérzékelési eseményeket.
 4. Indítsa újra a számítógépet.
Megjegyzés: A Microsoft Windows Server 2003 kiszolgálófürtben használva támogatja a kapcsolatérzékelési funkciót. Alapértelmezés szerint azonban a kapcsolatérzékelés le van tiltva a Windows Server 2003-alapú kiszolgálófürtökben, és a DisableDHCPMediaSense beállításazonosító hatástalan. A Service Pack 1 (SP1) szervizcsomaggal bővített Windows Server 2003 rendszerben található egy új, DisableClusSvcMediaSense elnevezésű beállításazonosító. Ezzel a beállításazonosítóval engedélyezheti a kapcsolatérzékelést a kiszolgálófürtök Windows Server 2003-alapú csomópontjain. A DisableClusSvcMediaSense beállításazonosító részletes adatai a következők:
Kulcs: HKEY_LOCAL_MACHINE\Cluster\Parameters
Név: DisableClusSvcMediaSense
Adattípus: REG_DWORD (Logikai érték)
Alapértelmezett érték: 0
Alapértelmezés szerint a DisableClusSvcMediaSense bejegyzés értéke 0, ami azt jelenti, hogy a kapcsolatérzékelés le van tiltva. Ha a DisableClusSvcMediaSense bejegyzés értéke 1, a DisableDHCPMediaSense bejegyzéssel engedélyezheti a kapcsolatérzékelést. Ez a viselkedés megfelel a Microsoft Windows 2000 Server-alapú fürtkörnyezetek működésének.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 239924 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 11. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Systems Management Server 2003 Enterprise Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbnetwork kbfixme kbmsifixme KB239924
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com