ID članka: 2399238 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve
Prilikom instalacije preglednika Windows Internet Explorer 9 u sklopu postupka se instaliraju i dodatne komponente i softver koji su preduvjet za preglednik. To su preduvjeti za Internet Explorer 9 i razlikuju se u pojedinostima u ovisnosti o operacijskom sustavu računala. Međutim, ako se neki od tih preduvjeta ne mogu automatski instalirati, postupak instalacije preglednika Internet Explorer 9 neće se dovršiti. U tom slučaju morate ručno instalirati potreban softver i komponente koji su opisani u nastavku članka.

Što treba znati prije nego se odlučite na ručnu instalaciju

Pazite da se ne instaliraju nikakva ažuriranja i da na čekanju nije ponovno pokretanje sustava.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed
Internet Explorer 9 možda neće automatski instalirati potreban softver i komponente ako je u tijeku instalacija drugih ažuriranja ili ako je na čekanju ponovno pokretanje sustava. Da biste provjerili uzrokuje li problem nešto od toga, učinite nešto od sljedećeg:
 • U sustavu Windows 7 kliknite Start pa Upravljačka ploča, a zatim Windows Update.
 • U sustavu Windows Vista na upravljačkoj ploči kliknite Sigurnost, a zatim Windows Update.
Ako je u tijeku instalacija ažuriranja, pustite da instalacija završi prije nego što pokušate instalirati Internet Explorer 9. Ako su ažuriranja instalirana, ali se sustav još nije ponovno pokrenuo, ponovno pokrenite sustav prije nego što pokušate instalirati Internet Explorer 9.

Imajte na umu i da ako je na čekanju ponovno pokretanje sustava, možda ćete dobiti sljedeću poruku o pogrešci:

The updates were not applicable. (Ažuriranja nisu primjenjiva.)
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed

Pazite da ne koristite predizdanje sustava Windows.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding start collapsed
Ako koristite predizdanje sustava Windows, ta se ažuriranja neće instalirati. I ovdje će se prikazati poruka o pogrešci ažuriranja nisu „primjenjiva”. Ako primite tu poruku o pogrešci, provjerite je li na računalo instalirana objavljena, autentična kopija sustava Windows 7 ili Windows Vista sa servisnim paketom Service Pack 2 (SP2).

Ako niste sigurni koja je verzija sustava Windows instalirana, slijedite ove korake:
 1. Kliknite Start, zatim upišite msinfo32 u okvir Start Search (Pokreni pretraživanje) ili Search programs and files (Pretraži programe i datoteke), a potom pritisnite Enter.

  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  2418428

 2. Pronađite svoj operacijski sustav pokraj stavke OS Name (Naziv operacijskog sustava), a vrstu arhitekture sustava pokraj stavke System Type (Vrsta sustava).

  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  2418429

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
assets folding end collapsed


Ručno instalirajte preduvjete za Internet Explorer 9

Ako ste isključili probleme s automatskom instalacijom na koje smo vam ukazali u prethodnom odjeljku, ručno instalirajte potreban softver i komponente. Da biste to učinili, koristite jednu od sljedećih metoda u skladu s operacijskim sustavom koji koristite.

Za Windows 7 ili Windows Server 2008 R2

Za sustave Windows Vista ili Windows Server 2008

Poznati problemi

Prilikom pokušaja instalacije preglednika Windows Internet Explorer 9 može se pojaviti poruka o pogrešci. Problemi prilikom instalacije mogu imati različite uzroke. Dodatne informacije o rješavanju tih problema potražite u članku Otklanjanje poteškoća prilikom instalacije preglednika Internet Explorer 9
Napomena Ovo je članak za brzo objavljivanje stvoren izravno iz Microsoftove službe podrške. Informacije u ovom članku navode se kakve jesu kao odgovor na nova pitanja. Materijali zbog brzine objavljivanja mogu sadržavati tipografske pogreške te mogu biti revidirani u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Pogledajte Uvjete korištenja za dodatne informacije.

Svojstva

ID članka: 2399238 - Posljednja izmjena: 23. listopada 2014. - Revizija: 12.0
Odnosi se na:
 • Windows Internet Explorer 9
Ključne riječi: 
kbhowto kbinfo kbsurveynew kbcip KB2399238

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com