A Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 239887 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU239887
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor kiválaszt egy lehetőséget A Windows leállítása párbeszédpanelen, az alábbi jelenségek valamelyikét tapasztalhatja.
 • Ha a Leállítás lehetőséget választja, majd az OK gombra kattint, a számítógép lefagyhat a következő üzenet megjelenítésekor:
  A Windows most kilép
 • Ha az Újraindítás MS-DOS módban lehetőséget választja, majd az OK gombra kattint, a számítógép üres képernyővel lefagyhat.
 • Ha a Leállítás vagy az Újraindítás MS-DOS módban lehetőséget választja, majd az OK gombra kattint, és a gyors kikapcsolás engedélyezve van, akkor előfordulhat, hogy a számítógép a leállás helyett újraindul.

Oka

A problémákat az alábbiak okozhatják:
 • A számítógép azért fagyhat le időnként a leállítási képernyőnél, mert az Apmbatt.sys összetevő nem válaszol az operációs rendszer rendszerleállítási értesítésére, és ez végtelen ciklust okoz.

  – vagy –
 • A számítógép azért fagyhat le kilépéskor üres képernyővel, mert a módszert, amelyet a videokártya megszakítási kérelme használ, és a rendszer induláskor állít be, a Pci.vxd összetevő a kikapcsoláskor letiltja.

  – vagy –
 • Az Msconfig.exe segédprogrammal módosított gyors kikapcsolási szolgáltatás olyan kódágat tartalmaz, amely a számítógép újraindítását okozza a megfelelő leállítás vagy MS-DOS módba kilépés helyett.
Megjegyzés: A leállítási kiegészítés 1999. novemberi frissítése egy olyan újonnan felfedezett hiba elhárítását is lehetővé teszi, amely egyes Windows rendszereken továbbra is leállítási problémákat okozott. A frissítéssel hozzáadott új funkció miatt a Windows Update akkor is azt jelezheti, hogy a leállítási kiegészítés nincs telepítve a számítógépre, ha annak eredeti verziója telepítve van.

A megoldás

A Windows 98 Second Edition rendszerhez készült leállítási kiegészítés (Shutdown Supplement) kimondottan bizonyos hardver- és szoftverkonfigurációval rendelkező, Windows 98 Second Edition operációs rendszert futtató számítógépek leállítási problémáinak megoldásával foglalkozik.

A Microsoft azt javasolja, hogy ezeket a hibákat a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében található lépések végrehajtásával hárítsa el:
202633 Windows 98 kilépési problémák hibakeresése

A javítás letöltése

Ha a fent említett cikkben leírt lépések végrehajtása után a számítógépen továbbra is leállítási problémát tapasztal, töltse le és telepítse a Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítést.

Megjegyzés: A Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítés kizárólag Windows 98 Second Edition operációs rendszert futtató számítógépekre telepíthető. A számítógépre telepített Windows rendszer verziójának meghatározásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkéből tájékozódhat:
158238 Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik Windows 95/98/Me verziót használja
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés gomb
Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítés

A Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítését az alábbi hivatkozások valamelyikére kattintva is letöltheti és telepítheti:
http://support.microsoft.com/ph/1139
E szoftverfrissítés angol nyelvű verziójának fájljai az alábbi (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév   
  ------------------------------------------------------
  1999.08.11. 10:32 4.10.2223   59 392 Msconfig.exe
  1999.08.11. 10:41 4.10.2223   65 919 Pci.vxd
  1999.08.11. 10:46 4.10.2223   4 384 Apmbatt.sys
  1999.04.23. 22:22 4.10.2222  125 057 Configmg.vxd
  1999.07.22. 11:12        240 797 Tshoot98.chm
				
Az 1999. novemberi frissítés óta a következő fájl is szerepel:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret Fájlnév   
  ----------------------------------------------------
  1999.09.28. 18:35 4.10.2223  37 547 Vpowerd.vxd

				

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a Windows 98 Second Edition operációs rendszerben.

További információ

A Windows 98 Second Edition leállítási kiegészítése tartalmaz egy frissített hibaelhárító segédprogramot is a rendszerindítási és a leállítási problémákhoz. A Gyors kikapcsolás lehetőség már nem érhető el a rendszerkonfigurációs segédprogramban (Msconfig.exe). A frissítés ellenőrzi, hogy a Configmg.vxd fájl megfelelő változata van-e telepítve a számítógépre, és a korábbi változatokat lecseréli a Windows 98 Second Edition rendszerhez tartozó változatra.

Amennyiben ez a cikk nem alkalmazható saját leállítási problémájára, olvassa el a Microsoft webhelyének alábbi lapján található további, a Windows 98 rendszer leállításával kapcsolatos cikkeket:
http://support.microsoft.com/ph/1139
A Windows rendszer telepítési mappájának meghatározásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
305792 A Windows rendszer telepítési mappájának megállapítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 239887 - Utolsó ellenőrzés: 2007. május 12. - Verziószám: 2.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbgraphxlink kbqfe kbfaq KB239887
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com