Lync Online-användare kan inte kommunicera med externa kontakter

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2392146 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

PROBLEMET


Något av följande händer i Microsoft Lync Online:
 • Snabbmeddelanden levereras inte till externa kontakter. När du försöker skicka ett snabbmeddelande till en extern kontakt i Lync Online, visas följande felmeddelande:

  Det här meddelandet kunde inte levereras till Joe@Contoso-Federated.com eftersom adressen är utanför organisationen och inte är sammanslagna med ditt företag eller adressen är felaktig. Kontakta supportteamet med denna information.
  Obs! I detta felmeddelande Joe@Contoso-Federated.com är en platshållare.
  Följande felmeddelande kan också registreras i Microsoft Lync 2010 UCCAPI-loggar:

  403 Forbidden: från URI inte har behörighet att kommunicera med externa partners.
 • Förekomsten är okänd för en extern kontakt. När du söker efter en extern kontakt eller granskar en extern kontakt som redan har lagts till i din kontaktlista, är närvaroikonen inte tillgänglig (knappen är nedtonad) och Närvaro okänd visas.
 • Externa kontakter kan inte ansluta till Lync Online-möten. När extern kontakt tar emot en inbjudan Lync Online och klickar sedan på Ansluta till Online-möte, användaren får ett felmeddelande som anger att personen inte har behörighet att ansluta till mötet, och anslutningen misslyckas.

LÖSNING

Det första steget för att lösa problem som påverkar Lync Online är att begränsa problemet på rätt sätt. Följande tabell hjälper dig att avgöra vad som är den mest troliga orsaken till problemet, beroende på typ och antal kontakter som påverkas.

Konfigurera extern kommunikation för Lync Online

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Office 365 Enterprise och akademiska kunder kan konfigurera enskilda alternativ för följande externa kontakter både på organisations- och användarnivå:
 • Andra organisationer som använder Lync Online, Microsoft Lync Server 2010, Microsoft Lync Server 2013 eller Microsoft Office Communications Server 2007 R2
 • Offentliga Instant Messaging (IM)-kontakter på Skype eller Microsoft Messenger
Office 365 Professional och Small Business-kunder kan aktivera eller inaktivera extern kommunikation endast för alla externa kontakter. Detta omfattar andra Lync- eller OCS-organisationer och offentliga IM-kontakter i Skype eller Microsoft Messenger. Den här inställningen kan konfigureras på organisations- eller användarnivå.

Hjälp med konfigurering av extern kommunikation för organisationen, finns på följande Microsoft-webbplats:
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Lösa behörighetsproblem mellan enskilda kontakter

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Båda externa kontakter måste läggas till i varandras kontaktlistor och de måste ha rätt behörighet. Mer information finns på följande Microsoft-webbplatser:Obs!Kontrollera att inställningen för att blockera alla inbjudna inte har angetts i Lync. Öppna sidan Lync-Alternativ och klicka sedan på Meddelanden. Under kontakter inte använder Lyncavmarkera rutan märkt Blockera all inbjudan har skickats ut och kommunikation.

Om två externa kontakter har problem med att kommunicera, bör den andra kontakten vanligtvis vid felsökning tas bort helt från sin egen kontaktlista. Lägg till en extern kontakt och kontrollera sedan att meddelanden skickas och accepteras av varje berörd kontakt.

Om du försöker kommunicera med Skype-användare kontrollerar du att Skype-användare har uppgraderat till den senaste klienten på Windows (version 6.3 eller en senare version).
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Lösa behörighetsproblem mellan domäner

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Om Lync Online-användare inte kan kommunicera med alla externa kontakter från en viss domän, kan det här problemet uppstå av något av följande skäl:
 • Den externa kontaktens domän är inte inställd för federation.
 • Domänen finns inte i listan över tillåtna domäner i Kontrollpanelen på Lync eller Lync Admin Center.

Om den externa kontaktens organisation inte har konfigurerats för federation med Lync Online, gå till följande TechNet-webbplats:
Konfigurera stöd för identitetsfederation för en Lync Online-kund

När du har kontrollerat att federation är korrekt konfigurerad för den externa kontaktens domän bör Office 365 för företagskunder undersöka Kontrollpanelen på Lync eller Lync Admin Center för att kontrollera att den externa kontaktens domän finns i listan över tillåtna domäner och inte på listan över blockerade domäner. Anvisningar om hur du konfigurerar extern kommunikation med andra organisationer finns på följande Microsoft-webbplats:
Konfigurera extern kommunikation
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Lägga till kontakter i rätt format

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Kontakter som inte använder standarddomäner för Microsoft Messenger, t.ex live.com, outlook.com, msn.com eller Hotmail.com, måste läggas till i Lync med hjälp av ett specialformat. Information om hur du lägger till externa kontakter på det här sättet finns i följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
2566829 Lync-användare kan inte kommunicera med externa kontakter som har Microsoft-konton med en egen domän (EASI)
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Kontrollera Federation SRV-posten för Lync Online

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Federation med externa organisationer kräver en SRV-post i DNS som styr externa organisationer till Lync Online när de försöker kommunicera. All kommunikation med externa kontakter misslyckas om SRV-posten saknas eller är felkonfigurerad. Kontrollera att posten är korrekt konfigurerad genom att gå till följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
2566790 Felsökning av konfigurationsproblem med Lync Online DNS i Office 365
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

MER INFORMATION

Dessa problem kan uppstå eftersom extern kommunikation i Lync Online kan vara avstängd eller felaktigt konfigurerad. Eller, om den externa kontakten är medlem i en annan organisation för Lync Server eller Office Communications Server, kan extern åtkomst också vara felaktigt konfigurerad.

Obs! Federation med Skype stöds inte för närvarande. Externa kontakter som har Microsoft-konton kan dock logga in på Skype-klienten i stället för Microsoft Messenger. Federation med Microsoft-konton stöds fortfarande, oavsett om de externa kontakterna använder Microsoft Messenger eller Skype-klienten. När en extern kontakt som har ett Microsoft-konto loggar in på Skype, kommer användaren inte längre att kunna använda videokonferens.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2392146 - Senaste granskning: den 27 juni 2014 - Revision: 21.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Lync Online
Nyckelord: 
o365022013 o365 o365e o365a o365m o365p kbmt KB2392146 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2392146

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com