Drabbas av dålig ljud- och videokvalitet i Lync Online

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2386655 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

PROBLEMET

När du försöker ansluta till en konferens med Lync Online eller ringa peer to peer-kan ljud- eller bildkvaliteten vara hackiga, tinny eller fördröjd. Detta medför att mötet eller samtalet för att kunna användas.

LÖSNING

Det finns verktyg som du kan använda för att ta reda på orsaken till problemet.

I Lync 2010 och Lync 2013 kan du använda röst och video kvalitetsindikatorer för att identifiera hur väl du att höras eller visas. Nya indikatorer som visas i konversationsfönstret berättar om villkor är närvarande som kan påverka kvaliteten på röst- eller videosamtal. Dessa villkor får inbegripa dålig nätverksanslutning, nätverksanslutningar med låg bandbredd eller dålig ljudkvalitet från en viss enhet. Klicka på indikatorn för att visa möjliga orsaker till problemet ljud och länka till relevanta resurser i scenarier där det uppstår dålig ljudkvalitet.

Lync 2010

Dölj bildenVisa bilden
Skärmbild av vioce och videokvalitet indikator i Lync 2010


Lync 2013

Dölj bildenVisa bilden
Skärmbild av vioce och videokvalitet indikator i Lync 2013


Som en allmän riktlinje för att felsöka situationer där du drabbas av dålig ljud- och videokvalitet i Lync Online-konferens, gör du följande:
  1. Ta reda på om datorn använder en kabelansluten eller trådlös Internet-anslutning. En trådbunden anslutning kan ge mer bandbredd och stabilitet i de flesta fall och bör vara den bästa metoden för att ansluta om den typen av anslutning är tillgänglig. Dessutom bör du stänga av alla trådlösa antenner att undvika ansluter via en trådlös anslutning.
  2. Kontrollera att ljud/video-enheten som används är godkända och certifierade för att arbeta med Lync 2010. Mer information finns i följande Microsoft TechNet-avsnittet: USB-kringutrustning
  3. Välj rätt enhet och kontrollera att inspelningsvolymen på lämplig nivå. I den övre högra delen av fönstret klickar du på ikonen redskap, klickar du på Verktyg, klicka på Alternativoch klicka på Ljudenheten. Kontrollera att rätt enhet är markerad.

    Justera denMikrofonskjutreglaget till önskad volymnivå som du vill använda. Tala med din normala röst-nivå. Indikatorn ska gå högre än mitt punkt.

MER INFORMATION

Detta problem kan uppstå för många skäl, till exempel svarstid för nätverk, video eller ljud drivrutin konfigurationsproblem eller problem med konfiguration.

Behöver du hjälp? Gå till den Office 365-Community webbplats.

Egenskaper

Artikel-id: 2386655 - Senaste granskning: den 14 augusti 2014 - Revision: 14.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Lync Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365e kbgraphxlink o365p o365m o365022013 kbgraphic kbmt KB2386655 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2386655

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com