ID articol: 238096 - View products that this article applies to.
IMPORTANT: Acest articol conține informații despre modificarea valorilor din registry. Înainte de a face modificări în registry, asigurați-vă că ați realizat o copie de rezervă și că știți să restaurați registry dacă apare o problemă. Pentru informații despre copierea de rezervă, restaurarea și editarea registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
256986 Descrierea Registry din Microsoft Windows
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol prezintă modul de depanare a problemelor de închidere și de repornire specifice pentru Windows 98 Second Edition, nu pentru Microsoft Windows 98. Pentru informații suplimentare despre depanarea problemelor de închidere din Windows 98, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
202633 Cum se depanează problemele de închidere Windows 98 (articolul poate să fie în limba engleză)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Când Windows 98 Second Edition nu se închide corespunzător, poate părea că nu mai răspunde (se blochează) timp de câteva minute, timp în care se afișează următorul mesaj pe ecran:
Așteptați cât timp se închide computerul
Mai este posibil să se vadă doar un ecran gol și un cursor pâlpâind sau ca respectivul computer să repornească în loc să se închidă.

Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement

Microsoft a lansat actualizarea suplimentară Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement care tratează problemele de închidere ale computerelor cu anumite configurații hardware și software care execută Windows 98 Second Edition. Aceste probleme includ repornirea computerului sau blocarea acestuia la închidere.

Microsoft recomandă urmarea pașilor pentru depanare evidențiați în acest articol. Dacă după parcurgerea pașilor prezentați în acest articol computerul continuă să prezinte probleme de închidere, Microsoft sugerează aplicarea acestei actualizări. Pentru informații suplimentare privind modul de a obține actualizarea Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
239887 Disponibilitatea Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement (articolul poate să fie în limba engleză)
NOTĂ: După aplicarea actualizării Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement, opțiunea Disable Fast Shutdown nu mai apare în Advanced din Msconfig.exe.

Depanarea problemelor

Pentru informații suplimentare despre depanarea problemelor de închidere din Windows 98 Second Edition, consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
202633 Cum se depanează problemele de închidere Windows 98 (articolul poate să fie în limba engleză)

Motive uzuale ale problemelor de închidere

Problemele de închidere din Windows 98 Second Edition pot fi provocate de oricare dintre următoarele probleme:
 • Cheia de registry Fast Shutdown este activată.
 • Un fișier sonor asociat ieșirii din Windows este deteriorat.
 • Un program obișnuit sau un program rezident (TSR) nu se închide corect.
 • Este încărcat un driver incompatibil, deteriorat sau aflat în conflict.
 • Există o setare incompatibilă Advanced Power Management (APM) sau Advanced Configuration and Power Interface (ACPI).
 • Există o setare incompatibilă de configurare Basic Input/Output System (BIOS).
 • Computerul conține hardware incorect configurat sau deteriorat.
 • Există un adaptor video căruia nu îi este asociat un IRQ în mod real.
NOTĂ: Windows 98 Second Edition include cele mai recente actualizări pentru ACPI, OnNow și APM. În plus, codul de închidere rapidă care era implementat în ediția inițială de Windows 98 a fost eliminat pentru a oferi suport acestor noi caracteristici.

Cu toate că Windows 98 Second Edition include multe drivere noi, nu toți producătorii terți au avut ocazia de a actualiza driverele hardware. Unele computere sau dispozitive existente pot necesita un BIOS actualizat sau un driver de dispozitiv pentru a oferi suport deplin pentru Windows 98 Second Edition.

Probleme cunoscute

Steering IRQ

Această opțiune permite câtorva dispozitive PCI să partajeze aceeași linie de întreruperi programate (IRQ). Dacă modulul BIOS nu este deplin compatibil, această opțiune poate provoca închiderea necorespunzătoare a computerului, chiar dacă două sau mai multe dispozitive nu partajează același IRQ. Pentru a dezactiva opțiunea IRQ Steering pentru magistrala PCI, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, faceți clic pe Control Panel, apoi faceți dublu-clic pe System.
 2. În fila Device Manager, faceți clic pe System Devices.
 3. Faceți dublu-clic pe PCI Bus, apoi faceți clic pentru a debifa caseta de selectare Use IRQ Steering din fila IRQ Steering.
 4. Faceți clic pe OK, pe OK, apoi reporniți computerul.
 5. După ce reporniți computerul, încercați să închideți din nou computerul.
Dacă computerul se închide cu succes, poate fi necesară modificarea configurației BIOS sau actualizarea BIOS. Pentru informații despre aceste acțiuni, luați legătura cu producătorul BIOS.

Repornire la Ring și LAN

Dezactivarea caracteristicii de repornire la Ring și LAN (Resume on Ring and LAN) din BIOS poate rezolva unele probleme de închidere. Pentru informații despre aceste acțiuni, luați legătura cu producătorul modulului BIOS sau al computerului.

BIOS Plug and Play

În anumite situații, este posibil ca BIOS și Windows să nu comunice corespunzător cu echipamentul hardware al computerului în timpul procesului de închidere. Windows 98 Second Edition poate fi configurat astfel încât să ignore prezența unui BIOS Plug and Play și să comunice direct cu echipamentul hardware.

NOTĂ: Această metodă se utilizează doar în scopul testării. Dacă BIOS Plug and Play este lăsat dezactivat, anumite componente hardware pot să nu mai funcționeze.

Pentru a configura Windows să nu utilizeze BIOS Plug and Play:
 1. Reporniți computerul și mențineți apăsată tasta CTRL până vedeți meniul Startup din Windows 98.
 2. Alegeți Command Prompt Only.
 3. Tastați următoarea linie la promptul de comandă:
  cd \windows\system
 4. Redenumiți fișierul Bios.vxd ca Bios.old.
 5. Reporniți computerul.
 6. După ce se repornește computerul, încercați să închideți Windows.
Dacă computerul se închide corect, este foarte probabil ca BIOS-ul de sistem să fie una din cauzele problemelor de închidere. Contactați producătorul plăcii de bază sau al BIOS-ului pentru o eventuală actualizare.

Pentru informații suplimentare despre BIOS-ul computerului, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
299697 Prezentare generală a sistemului BIOS (articolul poate să fie în limba engleză)

NVRAM/ESCD

Există setări specifice pentru modalitatea în care interacționează BIOS și Windows în timpul proceselor de pornire și de închidere. Pentru a verifica aceasta, dezactivați caracteristica de actualizare NVRAM/ESCD, pentru a determina dacă aceasta rezolvă problema de închidere. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, faceți clic pe Control Panel, apoi faceți dublu-clic pe System.
 2. În fila Device Manager, faceți dublu clic pe System Devices.
 3. Faceți clic pe Plug and Play BIOS, apoi bifați caseta de selectare Disable NVRAM / ESCD updates din fila Settings.
 4. Faceți clic pe OK, pe OK, apoi reporniți computerul.
 5. După ce reporniți computerul, încercați să închideți din nou computerul.

Cheia de registry pentru închidere rapidă este activată

AVERTISMENT: Dacă utilizați incorect Registry Editor, este posibil să provocați probleme grave care pot impune reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că problemele care rezultă din utilizarea incorectă a Registry Editor pot fi remediate. Utilizați Registry Editor pe propriul risc.

Utilitarul Microsoft System Configuration include o opțiune pentru dezactivarea închiderii rapide (Fast Shutdown). Dacă această opțiune nu este setată în Windows 98 Second Edition, computerul poate să repornească în loc să se închidă. Pentru a rezolva această problemă, modificați valoarea FastReboot de la 1 la 0, în următoarea cheie de registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Shutdown
NOTĂ: După aplicarea actualizării Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement, opțiunea Disable Fast Shutdown nu mai apare în Advanced din Msconfig.exe.

Program antivirus

Dacă aveți un program antivirus configurat să scaneze unitatea de dischetă la închiderea computerului, computerul poate să nu mai răspundă. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
231666 Programul antivirus provoacă blocarea computerului la închidere (articolul poate să fie în limba engleză)

Înlocuirea fișierului Configmg.vxd

Microsoft a luat cunoștință de faptul că unii clienți au înlocuit versiunea Windows 98 Second Edition a fișierului Configmg.vxd cu versiunea Windows 98, pentru a trata problemele de închidere. Microsoft recomandă insistent să nu procedați astfel. Acesta este un scenariu netestat și care poate avea ca rezultate mesaje de eroare fatale, erori CPI și defecțiuni hardware. Actualizarea Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement detectează dacă este instalată versiunea corespunzătoare a fișierului Configmg.vxd și înlocuiește orice versiune anterioară cu versiunea Windows 98 Second Edition.Funcții efectuate în timpul procesului de închidere

Windows 98 Second Edition încearcă să efectueze multe funcții în timpul procesului de închidere, printre care:
 • Finalizarea tuturor funcțiilor de scriere pe disc.
 • Eliberarea memoriei cache de disc.
 • Executarea codului de închidere a ferestrelor, pentru a închide toate programele executate la acel moment.
 • Trecerea tuturor driverelor din mod protejat în mod real.


Dacă acest articol nu descrie problema dvs. referitoare la închidere, vizitați următorul site Web Microsoft pentru a vedea mai multe articole despre închiderea Windows 98:
http://support.microsoft.com/ph/1139

Proprietă?i

ID articol: 238096 - Ultima examinare: 12 mai 2007 - Revizie: 2.1
SE APLICĂ LA:
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbfaq kbinfo KB238096
Exonerare de răspundere pentru conținutul din Baza de cunoștințe referitor la produse cu suport retras
Acest articol se referă la produsele pentru care Microsoft nu mai oferă asistență. De aceea, acest articol se oferă astfel și nu se va mai actualiza.

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com