A Windows Media Player fájlmegnyitással kapcsolatos hibaüzenete

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 234292 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU234292
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha beírja egy, a Windows Media Player programban lejátszandó fájl nevét, a következő hibaüzenetek jelenhetnek meg:
A fájlt nem lehet megnyitni (Hiba=80040216)
Nem lehet megnyitni a következőt: 'http://Kiszolgalonev/Eleresi_ut/Fajlnev.asf'. Ellenőrizze, hogy helyes fájlnevet és elérési utat adott-e meg, majd próbálja újra.(Hiba=80070002)
Nem nyitható meg a következő: '\\Kiszolgalo\Konyvtar\Fajlnev'. Ellenőrizze, hogy helyes fájlnevet és elérési utat adott-e meg, majd próbálja újra. (Hiba=80070035)
Nem nyitható meg a következő: '\\Kiszolgalo\Fajlnev.' Ellenőrizze, hogy helyes fájlnevet és elérési utat adott-e meg, majd próbálja újra. (Hiba=80070043)
Nem nyitható meg a következő: 'protokoll://kiszolgalo/konyvtar/fajlnev'. Ellenőrizze, hogy helyes fájlnevet és elérési utat adott-e meg, majd próbálja újra. (Hiba=80070005)
A megadott elérési út érvénytelen (Hiba=800700A1)
A kiszolgáló vagy a proxy nem található (Hiba=800C0005)
A protokoll ismeretlen, és nincs megadva megfelelő beépülő protokoll. (Hiba=800C000D)
A megadott adatfolyam nem ismerhető fel. (Hiba=C00D07E2)
A rendszer nem találja a megadott fájlt. (Hiba=C00D001A)
Az adott hely vagy fájl nem érhető el. (Hiba: 80070005)

Oka

A(z) Windows Media Player nem találja a megadott fájlt. A nevet valószínűleg tévesen adta meg, vagy az elérési út hibás. Fájlelérési utat számos különféle módon lehet létrehozni; a használt módszer a multimédiás tartalom elérésének módjától függ. Lent a multimédiás fájlok elérésének gyakori módszereinél használt szintaxisra láthatók példák.

További információ

A számítógépen található multimédiás fájl lejátszása

Meghajtóbetűjel:\Könyvtár_neve\Fájlnév

AMeghajtóbetűjel annak a lemeznek a betűjele, amelyen a fájl található (általában a C:\ meghajtó). A Könyvtár a multimédiás fájlt tároló bármely mappa. Az egyes könyvtárnevek között és a Meghajtóbetűjel utáni kettőspont után fordított perjelet kell használni. A Fájlnév a multimédiafájl neve. A Meghajtóbetűjel és a Fájlnév az elérési út kötelező részei. A Könyvtárnév megadása a multimédiás tartalom tárolási helyétől függően el is hagyható.

Az interneten található multimédiás fájl lejátszása

Protokoll://Tartománynév/Könyvtárnév/Fájlnév

A Protokoll olyan formátumok és eljárások gyűjteménye, amely lehetővé teszi a számítógépek közti adatcserét. A Windows Media Player a HTTP és az MMS (Microsoft Media Server) protokollokat használja. A Könyvtárnév megadása a multimédiás fájlok webhelyen való tárolási helyétől függően el is hagyható. A Fájlnév a multimédiafájl neve. Fontos megjegyezni, hogy a protokoll nevét kettőspont, majd két perjel követi, valamint a mappák neveit perjel választja el egymástól és a fájlnévtől. A Protokoll, a Tartománynév és a Fájlnév az elérési út kötelező részei. A Könyvtárnév megadása a multimédiás tartalom tárolási helyétől függően el is hagyható.

Helyi hálózaton található multimédiás fájl lejátszása

\\Kiszolgálónév\Megosztásnév\Fájlnév

A Kiszolgálónév annak a számítógépnek a neve a helyi hálózaton, ahol a multimédiás fájl található. A Megosztásnév az a megosztott mappa a kiszolgálón, amelyben a multimédiás fájl található. A Fájlnév a multimédiafájl neve. A Kiszolgálónév előtt két fordított perjelet, a mappanevek között és a fájlnév előtt pedig egy fordított perjelet kell használni. A Kiszolgálónév, a Megosztásnév és a Fájlnév az elérési út kötelező részei.

Hálózaton található multimédiás fájl lejátszása protokoll használatával

Protokoll://Kiszolgálónév/Megosztásnév/Fájlnév

A Protokoll olyan formátumok és eljárások gyűjteménye, amely lehetővé teszi a számítógépek közti adatcserét. A Windows Media Player a HTTP és az MMS (Microsoft Media Server) protokollokat használja. A Kiszolgálónév annak a számítógépnek a neve a hálózaton, amelyen a multimédiás fájl található. A Megosztásnév az a megosztott mappa a kiszolgálón, amelyben a multimédiás fájl található. A Fájlnév a multimédiafájl neve. Fontos megjegyezni, hogy a protokoll nevét kettőspont, majd két perjel követi, valamint a mappák neveit perjel választja el egymástól és a fájlnévtől. A Protokoll, a Kiszolgálónév, a Megosztásnév és a Fájlnév az elérési út kötelező részei.

Megoldás

Győződjön meg arról, hogy a fájlnév helyesen van megadva, és a fájl elérési útja helyes. Ha a hibaüzenetet egy weblapon lévő hivatkozásra kattintva kapta, kérje a tartalomszolgáltatótól a frissített hivatkozást.

Hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha .asx fájlt játszik le, és az .asx fájl nem létező útvonalra hivatkozik (valószínűleg átalakított tartalom következtében). Az .asx fájl útvonala helyes; a probléma az, hogy az .asx fájlba épített egyik útvonal már nem érvényes. Az .asx fájl útvonalának újbóli beírása nem oldja meg ezt a problémát.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 234292 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 14. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Media Player 7.0
  • Microsoft Windows Media Player 6.4
  • Microsoft Windows Media Player 6.1
  • Microsoft Windows Media Player 6.0
  • Microsoft Windows Media Player 10
  • Microsoft Windows Media Player 11
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb kbprod2web KB234292
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com