Az offline fájlok gyorsítótárának és adatbázisának újrainicializálása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 230738 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Az offline (korábbi nevén kapcsolat nélküli) fájlok ügyféloldali gyorsítótára és az ehhez kapcsolódó adatbázist kezelő szolgáltatás automatikusan újraindul, ha a gyorsítótár vagy az adatbázis tartalma vélhetőleg megsérült. Sérülés gyanúja esetén a Szinkronizáló varázsló a következő hibaüzenetet küldheti vissza:
Nem lehet a kapcsolat nélküli változtatásokat összefésülni a következőn: \\kiszolgálónév\megosztásnév. A paraméter nem megfelelő.

További információ

1. módszer

Az offline fájlok gyorsítótára egy mappastruktúra, amely az alapértelmezés szerint rejtett %SystemRoot%\CSC mappában helyezkedik el. A CSC mappát az összes benne lévő fájllal és almappával együtt sohasem szabad közvetlenül módosítani, mert a módosítás hatására bizonyos adatok elveszhetnek és az offline fájlokat kezelő szolgáltatás teljesen összeomolhat.

Ha az adatbázis sérülésére gyanakszik, az offline fájlokat tartalmazó mappából az offline fájlok megtekintésére szolgáló eszközzel kell törölnie a fájlokat. Miután az offline fájlok mappájából törölte a fájlokat, a Szinkronizáláskezelő segítségével kényszerítheti a fájlok szinkronizálását. Ha úgy találja, hogy a gyorsítótár még mindig nem működik megfelelően, akkor az alábbi lépésekkel alaphelyzetbe állíthatja az offline fájlokat:
 1. A Mappa beállításai párbeszédpanelen kattintson a Kapcsolat nélküli fájlok fülre, majd nyomja le a CTRL+SHIFT billentyűkombinációt, és kattintson a Fájlok törlése gombra. Ekkor a következő üzenet jelenik meg:
  A rendszer újrainicializálja az offline fájlok gyorsítótárát a helyi számítógépen. Minden olyan módosítás, amelyet nem szinkronizált a hálózati számítógépekkel, el fog veszni. Az offline üzemmódban elérhető fájlok vagy mappák most nem lesznek elérhetők. A számítógépet újra kell indítani.

  Újrainicializálja a gyorsítótárat?
 2. A számítógép újraindításához kattintson kétszer az Igen gombra.

2. módszer

A beállításszerkesztő használata

Ha azt szeretné, hogy rendszerünk automatikusan újrainicializálja az offline fájlok gyorsítótárát és adatbázisát, ugorjon az Automatikus javítás című szakaszra. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50561Megjegyzések
 • Az automatikus javítás futtatása előtt feltétlenül szinkronizálja a fájlokat. A nem szinkronizált változások ugyanis elvesznek. 
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javítás

Ha a Kapcsolat nélküli fájlok lap nem érhető el, az alábbiak szerint módosítsa a beállításjegyzéket (korábbi nevén a rendszerleíró adatbázist) az offline fájlok gyorsítótárának újrainicializálásához. Ezzel a módszerrel egyszerre több rendszeren is újrainicializálhatja az offline fájlok adatbázisát, illetve ügyféloldali gyorsítótárát. Vegye fel a következő beállításkulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\NetCache

Kulcs neve: FormatDatabase
Kulcs típusa: Duplaszó
Kulcs értéke: 1
Megjegyzés: A kulcs tényleges értékét a rendszer figyelmen kívül hagyja. A beállításjegyzék ezen módosítása után újra kell indítani a számítógépet. Amikor a számítógép újraindul, a rendszer újrainicializálja a CSC gyorsítótárat, majd törli a beállításkulcsot, ha a bejegyzés létezik.

Figyelmeztetés: A gyorsítótárból minden fájl törlődik, és a nem szinkronizált adatok elvesznek.

A Reg.exe program használata

A beállításazonosító megadását a parancssorból futtatható Reg.exe szerkesztőprogrammal is automatizálhatja. Ehhez a Reg.exe ablakában írja be a következő parancsot:
REG.EXE. REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\NetCache" /v FormatDatabase /t REG_DWORD /d 1 /f
Megjegyzés: Ha tudni szeretné, hogy a Windows Vista vagy a Windows 7 rendszerben hogyan inicializálhatja újra az offline fájlok gyorsítótárát és adatbázisát, olvassa el a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkét:
942974 A Windows Vista és a Windows 7 rendszerű ügyfélszámítógépeken az offline fájlok akkor is elérhetők maradnak, ha a fájlkiszolgálót eltávolítják a hálózatról

Hivatkozások

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
230739 Az offline fájlok gyorsítótárának mappaszerkezete
328284 Egyes offline elérhetőségre nem konfigurált fájlok gyorsítótárazódhatnak

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 230738 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 11. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbmsifixme kbfixme KB230738
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com