Kan Herstelconsole niet vooraf installeren door gespiegelde systeempartitie

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 229077 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL229077
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

De Herstelconsole van Windows 2000 wordt gebruikt voor het repareren van een computer die niet meer kan worden opgestart. Als u deze console wilt installeren, hebt u de installatiemedia van Windows 2000 nodig (de vier installatiediskettes of de cd-rom). U kunt de Herstelconsole ook vooraf installeren. Hiertoe voert u de opdracht 'WINNT32 /CMDCONS' uit vanaf de installatie-cd-rom van Windows 2000. De bestanden van de Herstelconsole worden dan op uw lokale vaste schijf opgeslagen. Als u de Herstelconsole vooraf wilt installeren, moet er ongeveer 7 MB aan schijfruimte beschikbaar zijn op de systeempartitie.

Als de systeempartitie (de partitie met de bestanden Ntldr, Ntdetect.com en Boot.ini) deel uitmaakt van een software-mirror, kunt u de Herstelconsole niet vooraf installeren. Dit geldt zowel voor een basisschijf als voor een dynamische schijf. Als u de Herstelconsole vooraf probeert te installeren met de opdracht 'WINNT32 /CMDCONS', wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Geen geldige systeempartities gevonden. Setup kan niet doorgaan.

Meer informatie

Bij de opdracht 'WINNT32 /CMDCONS' worden dezelfde systeemcontroles uitgevoerd als bij een 'schone' installatie. U kunt geen schone installatie van Windows 2000 uitvoeren op een gespiegelde systeempartitie.

Als u de Herstelconsole vooraf wilt installeren op een gespiegelde systeempartitie, moet u de spiegel verbreken, de Herstelconsole installeren en de spiegel weer herstellen.

OPMERKING: als u spiegeling hebt toegepast op een basisschijf, kunt u de spiegel beter niet verbreken, tenzij u de schijf wilt upgraden naar een dynamische schijf. De spiegeling van basisschijven kan niet worden hersteld in Windows 2000. In Windows 2000 kunnen alleen dynamische schijven worden gespiegeld.

U kunt de Herstelconsole ook vooraf installeren op een computer met Microsoft Windows NT 4.0. Hiertoe moet u de spiegel verbreken, de Herstelconsole installeren, de spiegel weer herstellen en vervolgens een upgrade uitvoeren naar Windows 2000. De spiegeling van basisschijven blijft dan behouden.

Eigenschappen

Artikel ID: 229077 - Laatste beoordeling: vrijdag 26 maart 2004 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows® 2000 Server
Trefwoorden: 
kberrmsg kbinfo kbfaq KB229077

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com