Útmutató: A Windows 98/Me rendszerleíró adatbázisának manuális visszaállítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 221512 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Windows 98 vagy Windows Millennium Edition (Me) rendszerleíró adatbázisáról készült biztonsági másolat visszaállításának lépéseit ismerteti.

További információ

Normális körülmények között a Windows képes automatikusan észlelni és elhárítani a rendszerleíró adatbázis hibáit. Ha a Windows mégis problémába ütközik e művelet megkísérlésekor, a rendszerleíró adatbázis korábbi másolata manuálisan is visszaállítható. A Windows minden nap az első sikeres rendszerindításkor biztonsági másolatot készít a rendszerleíró adatbázisról és menti azt a számítógépre. Alapértelmezés szerint a rendszer a rendszerleíró adatbázis öt legkésőbbi másolatát tartja meg. E másolatok egyikét a következő lépésekkel állíthatja vissza:
  1. Indítsa el a számítógépet, majd tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, és a megjelenő Windows 98 indítómenüből válassza a Csak parancssor csökkentett módban lehetőséget. Windows Me rendszer esetén indítsa a számítógépet az indítólemezzel.
  2. Az MS-DOS parancssorba írja be a cd\windows\command parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. A parancs windows része a Windows telepítési helyeként szolgáló mappa neve.

  3. A C: parancssorba írja be a scanreg /restore parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
  4. Válassza ki a visszaállítani kívánt korábbi adatbázist, és nyomja meg az ENTER billentyűt. MEGJEGYZÉS: A működőképes rendszerleíró adatbázisok dátuma mellett az „Elindítva” szó látható.

  5. Amikor megkapja az értesítő üzenetet a működőképes rendszerleíró adatbázis visszaállításának sikerességéről, az ENTER billentyű lenyomásával indítsa újra a számítógépet.

Hivatkozások

A Windows rendszerleíróadatbázis-ellenőrző eszközéről a Microsoft tudásbázis következő cikkében olvashat bővebben:

183887 A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző leírása (Scanreg.exe)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 221512 - Utolsó ellenőrzés: 2005. április 4. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv KB221512
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com