Néhány e-mail ügyfélprogram nem tudja az Outlook 2010 alkalmazásból küldött e-maileket visszafejteni

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2142236 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor Microsoft Office Outlook 2010 alkalmazásból titkosított üzenetet küld egy harmadik féltől származó e-mail ügyfélprogramot (például Lotus Notes, Entrust, SeaMonkey vagy Thunderbird) használó címzettnek, előfordulhat, hogy a címzett nem tudja elolvasni a titkosított üzenetet. Thunderbird e-mail ügyfélprogram esetében az üzenet megnyitásakor a következő üzenet jelenhet meg az üzenet törzsében:

A Thunderbird nem tudja visszafejteni ezt az üzenetet

A feladó az üzenetet a digitális tanúsítványok egyikével kódolta, azonban a Thunderbird nem találta meg az adott tanúsítványt és a megfelelő titkos kulcsot.

Lehetséges megoldások:

 • Ha rendelkezik intelligens kártyával, helyezze azt be most.
 • Amennyiben új számítógépet vagy új Thunderbird profilt használ, egy biztonsági mentésből kell visszaállítania a tanúsítványt és titkos kulcsot. A tanúsítványokról készült biztonsági másolatok általában a következőre végződnek: ".p12".

Előfordulhat, hogy a Thunderbird ügyfélprogram a következő figyelmeztetést jeleníti meg:

Üzenetbiztonság

Az üzenet nem tartalmaz digitális aláírást

Ez az üzenet nem tartalmazza a feladó digitális aláírását. A digitális aláírás hiánya azt jelenti, hogy az üzenetet olyasvalaki is küldhette, aki csak látszólag rendelkezik ezzel az e-mail címmel. Lehetséges továbbá, hogy az üzenet módosult a hálózaton keresztüli átvitel során. Nem valószínű azonban, hogy a bármelyik esemény megtörtént.

Az üzenet nem fejthető vissza

Az üzenetet az elküldése előtt titkosították, és az nem fejthető vissza. Ismeretlen problémák merültek fel ezzel a titkosított üzenettel kapcsolatban.

Előfordulhat továbbá, hogy a Microsoft Entourage 2008 (a Microsoft Office 2008 for Mac része) és a Microsoft Outlook 2011 for Mac sem tudja visszafejteni az Outlook 2010 alkalmazásból küldött e-maileket. A következő üzenet jelenhet meg az Outlook 2011 for Mac alkalmazásban:

Az üzenet biztonságossága egy hiba miatt nem ellenőrizhető.

Oka

A titkosított üzenetek szintaxisának (CMS) leírása az 5652-es RFC dokumentumban található. Ezen specifikáció engedélyezi a subjectKeyIdentifier vagy az issuerAndSerialNumber használatát SignerIdentifier azonosítóként. Az Outlook 2010 eredeti (RTM) verziója a subjectKeyIdentifier kiterjesztést használja SignerIdentifier azonosítóként, míg a korábbi verziók az issuerAndSerialNumber kiterjesztést használják. Ha a subjectKeyIdentifier kiterjesztés nincs megadva a tanúsítványban, az Outlook 2010 RTM létrehoz egyet. Bizonyos e-mail ügyfélprogramok vagy harmadik féltől származó operációs rendszerek nem tudják az Outlook által létrehozott subjectKeyIdentifier azonosítót használni. Ennek eredményeképp a címzett nem tudja visszafejteni és elolvasni az üzenetet.

A megoldás

A Microsoft Office Office 2010 alkalmazás Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagja tartalmazza ezen probléma javítását. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:

2460049Az Office 2010 SP1 szervizcsomagjának leírása

Az SP1 szervizcsomag telepítése után, ha a subjectKeyIdentifier kiterjesztés nem szerepel a tanúsítványban, az Outlook visszaáll az issuerAndSerialNumber használatára SignerIdentifier azonosítóként.

Kerülő megoldás

Ha nem sikerül telepíteni az Office 2010 Service Pack 1 szervizcsomagot, a következő kerülő megoldást alkalmazhatja.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az "Automatikus javítás" című szakaszra. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a "Kézi javítás" című szakasszal.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50724Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A feladó ügyfélprogramja esetén az alábbi beállításazonosító használatával érhető el, hogy az Outlook 2010 visszaállítsa az Outlook korábbi verzióira jellemző viselkedést.

Fontos: Ez a módszer a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. Előfordulhat azonban, hogy a beállításjegyzék helytelen módosítása komoly problémákat okoz. Ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. További védelem érdekében a módosítás előtt készítsen biztonsági másolatot a beállításjegyzékről, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkére kattintva tájékozódhat:

322756A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
 2. Keresse meg, majd jelölje ki a beállításjegyzék alábbi alkulcsát:

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\security

  Megjegyzés:Hozza létre a \Security alkulcsot, ha az még nem létezik.
 3. Adja hozzá az alábbi adatokat ehhez a kulcshoz:

  Értéktípus: Duplaszó
  Azonosítónév: UseIssuerSerialNumber
  Érték: 1
 4. Zárja be a beállításszerkesztőt.

További információ

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsoft vállalattól független gyártók termékei. Amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak. Pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A cikkben említett vállalatok elérhetőségi adatai a Microsoft következő webhelyén találhatók:

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2142236 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 22. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2010
Kulcsszavak: 
KB2142236
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com