A hibaüzenet Excel-munkafüzet megnyitásakor jelenik meg. A hibaüzenet a használt Windows operációs rendszer verziójának függvényében különböző lehet. Lásd a Jelenség című részt.
Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan megtörténjen az Excel 2003 és az Excel 2013 alkalmazásban, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha ehelyett inkább saját kezűleg szeretné elvégezni a javítást, vagy az Excel 2003-asnál korábbi verziójával rendelkezik, lépjen a „Kézi javítás” című bekezdéshez.

A jelenség


Duplán kattint egy Excel-munkafüzetre, vagy egy Excel fájl parancsikonjára, a Microsoft Excel alkalmazás elindul. Az Excel fájl azonban nem nyílik meg, és egy hibaüzenet jelenik meg.

A hibaüzenet a használt Windows operációs rendszer verziójának függvényében különböző lehet.

Windows 7 és Windows 8 esetében a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Probléma merült fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak.

Windows Vista esetében a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A Windows nem találja a(z) 'FájlElérésiÚtja\Fájlnév' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra.

Windows XP esetében a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Nem található a következő: 'elérési út' (vagy egy összetevője). Ellenőrizze, hogy helyes-e az elérési út és a fájlnév, és hogy minden szükséges függvénytár rendelkezésre áll-e.

Probléma merült fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak.


Megoldás: törölje „Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése” jelölőnégyzet jelölését

Automatikus javítás

A probléma Excel 2003 vagy Excel 2013 alkalmazásban történő automatikus javításához kattintson „A probléma javítása” hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse a varázsló lépéseit.

Windows 8 rendszer esetén

A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma javítása
Microsoft Fix it 20074
A kép összecsukásaA kép kibontása


Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 és Windows Server 2003 rendszer esetén

A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50392
A kép összecsukásaA kép kibontása


Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést szeretne küldeni, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz. Vagy küldjön egy e-mailt.

Kézi javítás

A probléma kézi javításához kövesse a Microsoft Excel számítógépen telepített verziójának megfelelő lépéseket:

Microsoft Excel 2010 és 2013

A kép összecsukásaA kép kibontása
 1. Kattintson a Fájl fülre, majd a Certificate (Tanúsítvány) gombra.
 2. Kattintson a Speciális gombra, görgessen le az Általános részre, majd törölje Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése jelölőnégyzet jelölését az Általános területen.
 3. Kattintson az OK gombra.

A kép összecsukásaA kép kibontása

Microsoft Excel 2007

A kép összecsukásaA kép kibontása
 1. Kattintson a Microsoft Office gombra, majd Az Excel beállításai gombra.
 2. Kattintson a Speciális gombra, majd az Általános területen törölje Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése jelölőnégyzet jelölését.
 3. Kattintson az OK gombra.

A kép összecsukásaA kép kibontása

Az Excel 2003 és az Excel korábbi verziói

A kép összecsukásaA kép kibontása
 1. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára.
 2. Kattintson az Általános fülre.
 3. Törölje Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése jelölőnégyzet jelölését, azután kattintson az OK gombra.
A kép összecsukásaA kép kibontása

További információ:

A probléma akkor fordulhat elő, ha az Excel programban be van jelölve „Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése” jelölőnégyzet.

Amikor a Windows Intézőben duplán kattint egy Excel-munkafüzetre, az Excel dinamikus adatcserén (DDE) keresztüli üzenetet kap. Ez az üzenetet az Excel alkalmazást az adott munkafüzet megnyitására utasítja.

Ha Az egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az Excel program figyelmen kívül hagyja a más programok által küldött DDE-üzeneteket. Ennek eredményeképp a Windows Explorer által az Excel programnak küldött DDE-üzenetet a program figyelmen kívül hagyja, és az Excel nem nyitja meg a munkafüzetet, melyre duplán kattintott.

További információ a cikkről

Cikk azonosítója: 211494
Utoljára ellenőrizve: 2014. április 29.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:: Microsoft Excel 2013, Microsoft Excel 2010, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office Excel 2003
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Szeretne visszajelzést adni a cikkel kapcsolatban?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.