Parancssori kapcsolók használata a Word 2003, a Word 2002 és a Word 2000 program indításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 210565 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Word indításához használható parancssori kapcsolók rendeltetését és használatát ismerteti. A kapcsolók némelyikével a Word súgója is foglalkozik.

Az indítási kapcsolókra vonatkozó további tájékoztatásért a Súgó menüben kattintson a Microsoft Office Word súgója parancsra, írja be a Word indítása – események kiváltása kifejezést az Office Segéd keresőmezőjébe, és kattintson a Keresés gombra a témakörök megtekintéséhez.

További információ

A parancssori kapcsolók a következő módszerekkel használhatók a Word indításához.

1. módszer: A Futtatás parancs használata

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Kattintson a Tallózás gombra.
 3. Keresse meg az Office mappát, kattintson a Winword.exe fájlra, majd a Megnyitás gombra. A Winword.exe fájl alapértelmezés szerint a következő mappában található:
  • Microsoft Office Word 2003:
   C:\Program Files\Microsoft Office\Office11
  • Microsoft Word 2002:
   C:\Program Files\Microsoft Office\Office10
  • Microsoft Word 2000:
   C:\Program Files\Microsoft Office\Office
  Megjegyzés: A Winword.exe elérési útját idézőjelek közé kell foglalni.
 4. Kattintson a Megnyitás mezőbe, majd helyezze át a beszúrási pontot az elérési út végénél lévő záró idézőjelen kívülre (tőle jobbra).
 5. Írjon be egy szóközt, majd adja meg a használni kívánt kapcsolót.

  Ha például a Word indításakor nem szeretné betölteni a bővítményeket és a globális sablonokat, a Megnyitás mezőbe írja be idézőjelekkel együtt a következő parancsot:
  "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe" /a

2. módszer: Parancsikon használata

A Word program Windows asztalról történő indításához a következő lépésekkel hozható létre parancsikon:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Windows asztal bármely pontjára, a helyi menüben mutasson az Új pontra, majd kattintson a Parancsikon parancsra.
 2. A Parancsikon létrehozása párbeszédpanelen kattintson a Tallózás gombra.
 3. A Tallózás a mappák között párbeszédpanelen keresse meg a következő mappát a Jelölje ki a parancsikon célját listában:
  C:\Program Files\Microsoft Office\Office
  Megjegyzés: A számítógépén lévő mappa helye ettől eltérhet.
 4. Kattintson a Winword.exe fájlra, majd az OK gombra.
 5. Kattintson az Adja meg az elem helyét mezőbe, majd állítsa a beszúrási pontot az ott található elérési út végére. Az Adja meg az elem helyét mezőben látható elérési út a következőhöz hasonló:
  "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe"
 6. Írjon be egy szóközt a záró idézőjel után, és adja meg a kívánt kapcsolót. Az Adja meg az elem helyét mezőben lévő elérési út ekkor a következőhöz hasonló:
  "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe" /a
 7. A Parancsikon létrehozása párbeszédpanelen kattintson a Tovább gombra.
 8. Az Adja meg a parancsikon nevét mezőbe írja be az új parancsikon nevét, majd kattintson a Befejezés gombra.

A módszerekkel kapcsolatos megjegyzések:

Ha a kapcsolót az idézőjeleken belülre teszi, majd az OK gombra kattint, az alábbihoz hasonló hibaüzenetek egyikét kapja:
A „C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe /a” (vagy egyik összetevője) nem található. Ellenőrizze, hogy az elérési út és a fájlnév helyes és valamennyi szükséges könyvtár elérhető-e.
– vagy –
A Windows nem találja a következőt: „D:\Program Files\Microsoft Office\Office10\WINWORD.EXE /a”. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra. Fájl kereséséhez kattintson a Start gombra, majd a Keresés parancsra.
Ha a megadott elérési út vagy fájlnév a kapcsoló után szóközöket tartalmaz, foglalja az elérési utat idézőjelek közé. Ha például azt szeretné, hogy a Word az indításakor automatikusan hozzon létre egy dokumentumot a Contemporary Fax (Modern fax) sablon alapján, a kapcsolónak a következőhöz hasonlónak kell lennie:
/t"c:\program files\microsoft office\templates\1038\contemporary fax.dot"
A teljes indítási parancs ezzel a következő lesz:
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe" /t"c:\program files\microsoft office\templates\1038\contemporary fax.dot"
Ugyanez érvényes a /l kapcsolóra is.

A Word indítási kapcsolóinak listája

A Word következő (parancssori) indítási kapcsolói megtalálhatók a Word súgójában.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
BeírandóA kapcsoló hatása
/aA Word indításakor megakadályozza a bővítmények és a globális sablonok (köztük a Normál sablon) automatikus betöltését.

A /a kapcsoló a beállításokat tartalmazó fájlokat is zárolja, azaz a kapcsoló használata esetén a beállításokat tartalmazó fájlok nem olvashatók vagy módosíthatók.
/lbővítmény_elérési_útjaElindítja a Word programot, és betölt egy megadott Word-bővítményt.
/mA Word egy új példányát AutoExec makrók futtatása nélkül indítja el.
/mmakró_neveElindítja a Word programot, és futtat egy megadott makrót. A /m kapcsoló emellett megakadályozza, hogy a Word AutoExec makrókat futtasson.
/nA Word egy új példányát indítja el dokumentum megnyitása nélkül. A Word egyes példányaiban megnyitott dokumentumok nem jelennek meg a további példányok Ablak menüjében választható lehetőségként.
/tsablonnévA Word programot a Normál sablontól eltérő sablonon alapuló új dokumentummal indítja el.
/wA Word egy új példányát indítja el egy üres dokumentummal. A Word egyes példányaiban megnyitott dokumentumok nem jelennek meg a további példányok Ablak menüjében választható lehetőségként.
(nincs kapcsoló) A Word meglévő példányának felhasználásával üres dokumentumot tartalmazó új Word-ablakot nyit meg.
A Word alábbi indítási (parancssori) kapcsolói nem szerepelnek a Word súgójában.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
BeírandóA kapcsoló hatása
/cElindítja a Word egy új példányát, majd meghívja a NetMeeting alkalmazást.
/qA Word alkalmazást az indítási képernyő megjelenítése nélkül indítja el. A kapcsoló csak a Word 2000 Service Release 1 (SR-1) kiadásában használható.
/rElindítja a Word alkalmazást és a telepítőt, elvégzi a Windows beállításjegyzékében a szükséges módosításokat, majd kilép. A kapcsoló hatására a rendszer újraregisztrálja a Word programot a Windows beállításjegyzékében.
/uA kapcsolónak nincs hatása, és nem indítja el a Word alkalmazást.
/xElindítja a Word egy új példányát a rendszerhéjból (például a Word programban történő nyomtatáshoz). Ez a Word-példány csak egy DDE-kérelemre válaszol, a többi DDE-kérelmet és példányt figyelmen kívül hagyja. Ha egy rendszerkörnyezetben (például Windows rendszerben) új Word-példányt indít el, célszerű a /w kapcsoló segítségével egy teljes mértékben működőképes példányt elindítania.
/zEz a hatás hasonló a /t kapcsolóéhoz, az előbbi azonban az Új eseményt is kiváltja. Példa: winword.exe /z"sajátsablon.dot". További tájékoztatásért látogasson el a következő MSDN-webhelyre:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/h8c469ey.aspx
elérési_út\fájlnévElindítja a Word programot, és megnyit egy adott dokumentumot.

Megjegyzés: Több fájl egyidejű megnyitásához használja a következő parancsot: elérési_út\fájlnév.

Példa: "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe" c:\fájlnév1.doc c:\fájlnév2.doc
(bármely más kapcsoló) Elindítja a Word egy új példányát. Ha például a Word program indításához a „/” mellett egyáltalán nem, vagy nem a felsorolt kombinációk közül használ kapcsolót, a Word egy új üres dokumentummal indítja el egy új példányát.
A Word alábbi indítási (parancssori) kapcsolója csak a Word 2000 súgójában szerepel, a Word 2002 és a Word 2003 súgójában nem.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
BeírandóA kapcsoló hatása
/mfájlnA kapcsoló elindítja a Word alkalmazást, majd megnyitja a Fájl menü legutóbb használt fájljai listájának megadott elemét.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 210565 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 12. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbcommandline KB210565
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com