Sporočilo o napaki, ko namestite paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom (MUI) v nepravilni izdaji sistema Windows 7: »Ta izvod sistema Windows ni originalen«

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 2105247 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Pri poskusu namestitve posodobitev ali datotek iz Microsoftovega centra za prenose lahko v sistemu Windows 7 prejmete sporočilo z opozorilom »Ta izvod sistem Windows ni originalen«. Tudi poskus preverjanja veljavnosti sistema Windows 7 na spletnem mestu »Originalna programska oprema Microsoft« je lahko neuspešen.

Poleg tega je v tem sporočilu z opozorilom lahko eno od navedenih kod napake preverjanja veljavnosti:

1699978131
1571607440
757834664
228668481

VZROK

Do te težave lahko pride, kadar so izpolnjeni ti pogoji:
 • Nameščeni so paketi z večjezičnimi uporabniškimi vmesniki (MUI), ki ponujajo dodatne prikazne jezike.
 • Imate nameščeno eno od teh izdaj sistema Windows 7:

  Starter

  Home Basic

  Home Premium

  Professional 
Paketi z večjezičnimi uporabniškimi vmesniki (MUI) so podprti, licencirani in na voljo v izdajah Windows 7 Ultimate in Windows 7 Enterprise. Če so te datoteke za jezike v drugi izdaji sistema Windows 7, bodo tehnologije originalnega sistema Windows zaznale nedovoljeno spreminjanje v sistemu in nato omogočile prikaz sporočila z opozorilom »Ta izvod sistema Windows ni originalen«.

Če želite ugotoviti, ali so ti pogoji v vašem računalniku izpolnjeni, sledite tem korakom:

1. korak: Ugotovite izdajo sistema Windows

 1. Kliknite Start
  Zmanjšaj slikoRazširi sliko
  Gumb »Start«
  .
 2. Z desno tipko miške kliknite Računalnik.
 3. Kliknite Lastnosti.
Če je trenutna izdaja operacijskega sistema Windows 7 ena od teh: Starter, Home Basic, Home Premium ali Professional, nadaljujte z razdelkom »2. korak: Preverite, ali je nameščen paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom«, da ugotovite, ali je v računalniku nameščen paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom.

2. korak: Ugotovite, ali je nameščen paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom

 1. Kliknite Start
  Zmanjšaj slikoRazširi sliko
  gumb »Start«
  , v polje Začni iskanje vnesite regedit in pritisnite tipko ENTER.
 2. Če se prikaže pogovorno okno Nadzor uporabniškega računa, kliknite Nadaljuj.
 3. Poiščite in dvokliknite ta registrski podključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
Opombe
 • Če je pod tem podključem naveden več kot en jezik, je nameščen paket z večuporabniškim vmesnikom. Če želite več informacij, glejte razdelek »Rešitev«.
 • Če je pod tem podključem naveden le en jezik ali je nameščen operacijski sistem Windows 7 Ultimate ali Windows 7 Enterprise, z informacijami v tem članku ne boste mogli rešiti te težave. V tem primeru obiščite to Microsoftovo spletno mesto, kjer je navedenih več informacij o originalni programski opremi Windows 7:
  http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=sl

REŠITEV

Opomba Načini odpravljanja težave, ki so predstavljeni v tem članku, bodo povrnili prvotni jezik operacijskega sistema. Morda jezika ne boste razumeli.

1. način

Če so bili paketi z večjezičnim uporabniškim vmesnikom nameščeni s programom drugega izdelovalca, jih lahko z njim tudi odstranite. Ko odstranite pakete MUI, znova zaženite računalnik in nato znova preverite veljavnost operacijskega sistema na tem Microsoftovem spletnem mestu:

http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=sl

2. način

Če ne najdete ali ne morete uporabiti programa drugega izdelovalca, s katerimi želite odstraniti paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom in potrebujte pomoč, se obrnite na Microsoftovo podporo. Predstavnik vam pomaga ugotoviti, ali je v računalniku nameščen paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom, in vam svetuje, kako ga odstranite.

DODATNE INFORMACIJE

Ko so jezikovni paketi MUI odstranjeni ali ko je znova nameščen Windows 7, se operacijski sistem povrne na prvotni jezik. V nekaterih primerih tega jezika morda ne poznate. V tem primeru naredite nekaj od tega:
 • V nekaterih okoliščinah lahko namestite paket z večjezičnim uporabniškim vmesnikom. Več informacij najdete na tem Microsoftovem spletnem mestu:
  http://windows.microsoft.com/sl-si/windows7/How-do-I-get-additional-display-languages
 • S programom Windows Anytime Upgrade (WUA) nadgradite svojo različico sistema Windows 7 na Windows 7 Ultimate ali Windows 7 Enterprise. Te različice omogočajo namestitev paketov MUI. Več informacij najdete na tem Microsoftovem spletnem mestu:
  http://windows.microsoft.com/sl-si/windows7/products/windows-anytime-upgrade
 • Kupite operacijski sistem v želenem jeziku. Če ugotovite, da morate to narediti, boste morda upravičeni do povrnitve stroškov za različico sistema Windows, ki jo trenutno imate. Več informacij o povrnitvi stroškov najdete na tem Microsoftovem spletnem mestu:
  http://www.microsoft.com/mscorp/productrefund/refund.mspx
Če želite več informacij o paketih MUI, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:
http://windows.microsoft.com/sl-si/windows7/How-do-I-get-additional-display-languages

Če želite več informacij o posodobitvi za tehnologije za aktiviranje sistema Windows, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:

971033 Opis posodobitve za tehnologije za aktiviranje sistema Windows
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 2105247 - Zadnji pregled: 18. maj 2011 - Revizija: 3.0
VELJA ZA:
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
Ključne besede: 
kbtshoot KB2105247

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com