Az Access 2000 alkalmazásban fájlok importálásakor, exportálásakor vagy csatolásakor a „Telepíthető ISAM nem található” hibaüzenet jelenik meg, vagy egyes fájltípusok hiányoznak

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 209805 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Figyelem! A cikkben ismertetettek alkalmazásához a makrókkal, a programkódkészítéssel és az együttműködési mechanizmusokkal kapcsolatos alapismeretek szükségesek.

A cikkben foglaltak Microsoft Access-adatbázisokra (.mdb) és Microsoft Access-projektekre (.adp) vonatkoznak.

A cikk Access 2002 és Microsoft Office Access 2003 alkalmazásokra vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 283881 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).

A cikk Microsoft Access 97 alkalmazásra vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 90111 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Fájlok Microsoft Access alkalmazásban történő importálásakor, exportálásakor vagy csatolásakor az Importálás, az Exportálás vagy a Csatolás párbeszédpanel Fájltípus legördülő listájában egyes fájltípusok hiányoznak. Ha az Access program nem találja meg egy adott fájltípus indexelt szekvenciális hozzáférési eljáráshoz (ISAM) tartozó illesztőprogramját, akkor a következő hibaüzenet jelenhet meg:

1. hibaüzenet:
Telepíthető ISAM nem található
2. hibaüzenet:
A varázsló nem tud hozzáférni a következő fájl információihoz: '<elérési_út>'. Ellenőrizze, hogy létezik-e a fájl és hogy megfelelő formátumú-e.
Ezek a hibaüzenetek az Access 2000 alkalmazás és a Microsoft FoxPro alkalmazás között történő importáláskor, exportáláskor és csatoláskor is megjelenhetnek. Az Access 2000 alkalmazáshoz az ODBC (Microsoft Visual FoxPro Open Database Connectivity) illesztőprogram használata szükséges. Az Access 97 alkalmazás ISAM illesztőprogramot használ. Ez a probléma Access 97 adatbázis Access 2000 adatbázisra történő frissítésekor jelentkezhet.

A Visual FoxPro adatbázisok ODBC-kapcsolatának beállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
225861 A FoxPro fájltípus nem szerepel az importálás, csatolás vagy exportálás lehetőségei között (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Oka

Az Access alkalmazás az ISAM illesztőprogramokkal frissíti a saját fájlformátumától eltérő formátumú fájlokat. A probléma akkor jelentkezhet, ha a Windows beállításjegyzékében érvénytelen az ISAM illesztőprogram elérési útja, vagy nem létezik az illesztőprogram.

A megoldás

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A problémát megoldhatja úgy, hogy manuálisan regisztrálja a fájlt, vagy úgy, hogy kijavítja az elérési utat a Windows beállításjegyzékében, majd telepíti vagy lecseréli a hibás fájlt. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Megjegyzés: A jelenséget ismertető szakaszban említett 1. hibaüzenet esetén a fájlnév közvetlen összefüggésben van a megkísérelt művelettel. A 2. hibaüzenet esetében a fájlnév a hibaüzenet szövegében szerepel.
 1. Az alábbi táblázatban keresse meg az aktuális fájlt:
  A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
  FájlnévImportáló/exportáló ISAM a következőhöz:Helye a Windows beállításjegyzékben
  Msexcl40.dllMicrosoft ExcelHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Excel
  Msexch40.dllMicrosoft ExchangeHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Exchange
  Msrd2x40.dllMicrosoft Jet 2.xHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Jet 2.x
  Msrd3x40.dllMicrosoft Jet 3.xHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Jet 3.x
  Msltus40.dllLotus 1-2-3HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Lotus
  Mspbde40.dllImprise ParadoxHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Paradox
  Mstext40.dllSzövegHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Text
  Msxbde40.dlldBaseHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Jet\4.0\Engines\Xbase
 2. A Microsoft Windows Intézőben keresse meg a fájlt.
 3. Ha megtalálta a fájlt, jegyezze fel az elérési útját, ha nem, folytassa a 13. lépéssel.
 4. Nyissa meg a beállításszerkesztőt.
 5. Keresse meg a fenti táblázatban látható beállításkulcsot, majd hasonlítsa össze az abban található elérési utat a fájl tényleges elérési útjával. Ha a beállításkulcs nem létezik, folytassa a 8. lépéssel.
 6. Ha az elérési út nem helyes, javítsa ki. Ha az elérési út helyes volt, akkor folytassa a következő lépéssel.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.

  Ha módosította az elérési utat, akkor ismételje meg azt az eljárást, amely az eredeti hibaüzenethez vezetett.
 8. Ha a hiba újra jelentkezik, próbálkozzon meg a fájl Regsvr32.exe segédprogrammal történő manuális regisztrálásával.

  A Regsvr32.exe segédprogram a DLL-fájlok és ActiveX vezérlők Windows beállításjegyzékbe történő bejegyzésére szolgál. Használatával elháríthatók a nem megfelelően beállított DLL-fájlok által okozott hibák. A DLL-fájlok Regsvr32.exe segédprogrammal történő újraregisztrálásához folytassa a következő lépéssel.
 9. Ellenőrizze, hogy a Regsvr32.exe fájl abban a rendszermappában található-e, ahová a Windows rendszer telepítve van.

  Ez általában a C:\Windows\System vagy a C:\Winnt\System32 mappa.
 10. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 11. A Futtatás párbeszédpanel Megnyitás mezőjébe írja be a következő parancsot:

  Megjegyzés: A Regsvr32.exe fájl elérési útja, valamint a DLL-fájl neve és elérési útja az egyes számítógépek esetén más és más lehet. Az alábbi parancs az Excel ISAM illesztőprogramjának bejegyzését végzi el.

  Regsvr32 c:\winnt\system32\msexcl40.dll

  Megjegyzés: A DLL-fájlok bejegyzésének másik módszere a DLL-fájl Windows Intézővel történő megkeresése.

  Kattintson duplán a DLL-fájlra. Írja be a Regsvr32.exe parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.

  Ezzel a Regsvr32.exe segédprogramot tartósan a DLL-fájlokhoz társítja. Ezután a további nem regisztrált DLL-fájlok dupla kattintással regisztrálhatók.

  A fájl beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  267279 A Regsvr32.exe fájl elérhető a letöltőközpontban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 12. Ha a hiba továbbra is fennáll, vagy az 5. lépésben megfelelőnek találta az elérési utat, akkor nevezze át a fájlt.
 13. Nyissa meg a Programok telepítése és törlése eszközt. Indítsa el a az Office 2000 telepítőprogramot, majd kattintson az Office 2000 javítása gombra.

Hivatkozások

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a Windows beállításjegyzékének szerkesztéséről, kattintson a Súgó menü A Microsoft Access súgója parancsára. Írja be a Beállításjegyzék szót az Office Segéd vagy a Válasz varázsló keresőmezőjébe, és kattintson a Keresés gombra a témakörök megtekintéséhez.

FoxPro fájltípussal végzett importálásról, csatolásról és exportálásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkéből tájékozódhat:
225861 A FoxPro fájltípus nem szerepel az importálás, csatolás vagy exportálás lehetőségei között (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 209805 - Utolsó ellenőrzés: 2007. április 6. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Access 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbregistry kbexport kbimport kbprb kbopenfile KB209805
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com