Információk az Office Kattintásra szolgáltatással történő telepítésről és a kapcsolódó kártevő-eltávolító alkalmazásokról

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2028653
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft új módot kínál a Microsoft Office 2010 termékeinek letöltéséhez és telepítéséhez. A jelen cikk ezt a Kattintásra nevű technológiát ismerteti, valamint azt is bemutatja, hogy az miként működik együtt egyes kártevő-eltávolító alkalmazásokkal.

További információ

Mi a Kattintásra technológia?

A Kattintásra technológia egy új módszer, amellyel a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkező ügyfeleink beszerezhetik és frissíthetik a Microsoft Office programcsomagot. A Kattintásra technológia a Microsoft virtualizálási és adatfolyam-továbbítási technológiáját használja. 

Hogyan működik a Kattintásra technológia?

A Kattintásra technológián alapuló termékek adatfolyam-továbbítást alkalmaznak. Ez ugyanazon az elven alapul, mint a videoadatfolyam-küldés. A videó eleje már azelőtt megtekinthető, hogy a teljes fájl letöltődne. A Kattintásra technológia hasonlóan működik: már a teljes programcsomag vagy termék letöltődése előtt megkezdheti az Office használatát. Az alkalmazás használata közben az Office többi részét a rendszer csendben, a háttérben tölti le. 

Az Office Kattintásra technológia másik fontos aspektusa az az egyedi mód, ahogyan az Office tárolása történik, miután letöltődött a számítógépre. A Kattintásra technológia a Microsoft virtualizálási technológiáját felhasználva az Office 2010 programcsomagot egy virtualizált alkalmazástérben tárolja. Ez a virtuális „buborék” elkülöníti az Office programcsomagot a merevlemezen lévő fájlrendszertől és alkalmazásoktól. Ezzel lehetővé válik, hogy az Office 2010 Kattintásra egymás mellett működjön az Office bármelyik, a számítógépen már telepített verziójával. Az Office Kattintásra technológiának további előnyei is vannak. További információkért látogasson el a Microsoft alábbi blogwebhelyére:

http://blogs.technet.com/office2010/archive/2009/11/06/click-to-run-delivering-office-in-the-21st-century.aspx
Miért jelenik meg egy Q vagy R meghajtó a Sajátgép ablakban, miután a Kattintásra szolgáltatással telepítettem az Office programcsomagot?

Amikor a Kattintásra szolgáltatáson keresztül telepít egy Office 2010-terméket vagy programcsomagot, megjelenik egy Q (vagy néha R) meghajtó. Ezen termékek esetén egy virtuális fájlrendszer telepítésére van szükség egy logikai meghajtón, emiatt jelenik meg a szóban forgó Q vagy R meghajtó.

Mely termékek használják a Kattintásra technológiát?

A Kattintásra szolgáltatás a Microsofttól közvetlenül letöltött Office 2010 Otthoni és diákverzió és Office 2010 Otthoni és kisvállalati verzió esetén vehető igénybe. A szolgáltatás az Office Starter 2010 programcsomaghoz is használható.

Az Office Kattintásra és a kártevő-eltávolító alkalmazások

A Kattintásra szolgáltatás és a kártevő-eltávolító szoftverek kompatibilitása

A Q (vagy egyes rendszereken R) meghajtó implementálása még nem teljes mértékben kompatibilis néhány meglévő kártevő-eltávolító megoldással. Amíg a kártevőeltávolító-forgalmazók által forgalmazott kártevő-eltávolító szoftverek nem mindegyike kompatibilis a Microsoft virtualizálási technológiájával, addig előfordulhat, hogy egyes kártevő-eltávolító alkalmazások nem észlelik vagy tisztítják meg az olyan kártevőket, amelyek bekerültek a Kattintásra szolgáltatással telepített Office 2010 programcsomagok virtuális környezetébe.

Az Office 2010 beszerzéséhez a Kattintásra szolgáltatást igénybe vevő felhasználóknak jelent-e biztonsági kockázatot a Kattintásra technológia használata?

A Microsoft virtualizálási technológiáján alapuló Microsoft Office Kattintásra szolgáltatás implementációja megfelel a Microsoft szigorú biztonsági szabványainak. A felhasználókra nézve a Kattintásra szolgáltatással letöltött Office-termékek semmilyen biztonsági kockázatot nem jelentenek. A Kattintásra szolgáltatás megfelelt a külső felek által készített behatolási teszteken, és átfogó biztonsági ellenőrzéseken esett át.

A felhasználók tehát egy Q vagy R meghajtót tartalmazó konfigurációval fognak rendelkezni, amely inkompatibilis némely kártevő-eltávolító megoldással. Ezért a kártevők észrevétlenül elrejtőzhetnek a Q vagy az R meghajtón, de csak akkor, ha a felhasználó számítógépe már megfertőződött. A Microsoft ez idáig nem szerzett tudomást ilyen esetről, de elvileg lehetséges, hogy megtörténik.

Mit tehetnek a felhasználók a kártevők elleni védelemért addig, amíg a kártevőeltávolító-forgalmazók megjelentetnek egy a Microsoft virtualizálási technológiájával kompatibilis frissítést?

Mindaddig a meglévő kártevő-eltávolító szoftvert érdemes továbbra is futtatniuk. Így semmivel sincsenek nagyobb veszélyben, mintha nem telepítették volna az adott Office-terméket a Kattintásra szolgáltatás segítségével. Ha az Office telepített példányával kapcsolatban a felhasználók problémákat tapasztalnak, megkísérelhetik az Office javítását. Ezzel az eljárással eltávolíthatják az összes nem a Microsofttól származó tartalmat, és visszaállíthatják az Office programcsomag eredeti telepítési állapotát. Ajánlott továbbá a kártevő-eltávolító forgalmazójával is kapcsolatba lépniük az adott eltávolítóprogramra vonatkozó kérdéseikkel.

Mi a teendő, ha a forgalmazó nem tud megoldást biztosítani a Q vagy R meghajtón található kártevők észleléséhez és megtisztításához?

A kártevőeltávolító-forgalmazó ilyen esetben felkeresheti a Microsoftot.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2028653 - Utolsó ellenőrzés: 2010. november 19. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
KB2028653
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com