A Tudásbázis 973917. számú frissítésének telepítése után előfordulhat, hogy az Internet Information Services 6.0 nem megfelelően működik

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2009746 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Tételezzük fel a következőket: Internet Information Services (IIS) 6.0 webkiszolgálót használ Windows Server 2003 Service Pack 2 rendszerrel.  A Microsoft Update 973917. számú frissítését telepíti a kiszolgálón. A 973917. számú frissítés telepítését követően az IIS 6.0 alkalmazáskészletei nem indíthatók. Az eseménynaplók vizsgálata során megállapítható, hogy az IIS munkavégző folyamatai váratlanul fejeződnek be, és az alábbihoz hasonló eseményüzenetet jelenítenek meg:

 

Esemény típusa: Figyelmeztetés
Esemény forrása: W3SVC
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1009
Dátum: 12/9/2009
Idő: 10:55:01 AM
Felhasználó: -
Számítógép: WEBSERVER01
Leírás:
A DefaultAppPool alkalmazáskészletet kiszolgáló folyamat váratlanul befejeződik. A folyamat azonosítója: 5288.
A folyamat kilépési kódja: 0xffffffff. 

 

Az IIS alkalmazáskészleteit a Gyors sorozatban fellépő hibák elleni védelem szolgáltatás egyes esetekben végül letiltja. Azok a felhasználók, akik megpróbálnak böngészni a kiszolgálón tárolt webhelyeken, azt tapasztalhatják, hogy a webhelyeket nem lehet elérni.

 

Oka

A Tudásbázis 973917. számú frissítésének telepítése előtt az IIS .dll kiterjesztésű alapfájljai közül egy vagy több nem megfelelő verziójú volt. Ennek oka az lehet, hogy a Windows Server 2003 Service Pack 2 korábbi telepítése a kiszolgálón nem megfelelően fejeződött be, és az IIS .dll fájljai közül némelyik a Service Pack 1 szervizcsomagnak megfelelő szintű maradt, míg mások frissültek a Service Pack 2 szintjére. Az IIS a fájlok eltérése ellenére sikeresen futtatható volt, a 973917. számú frissítés hatására azonban ezt az eltérés olyan fokú lesz, hogy az IIS már nem működik megfelelően. 

 

A megoldás

A probléma megoldásához telepítse újra a Windows Server 2003 Service Pack 2 szervizcsomagját a webkiszolgálón. Ezzel az IIS 6.0 minden összetevőjét a megfelelő verzióra cseréli, és fenntartja a 973917. számú frissítés telepítését. A 973917. frissítés újratelepítésére valószínűleg nincs szükség.

MEGJEGYZÉS: Az SP2 újratelepítésével engedélyezi a Scalable Networking Pack (SNP) szolgáltatást, amelyet a rendszer a Windows 2003 Service Pack 2 telepítésekor alapértelmezés szerint engedélyez. A Service Pack 2 eredeti kiadásakor ez a Tudásbázis következő cikkében ismertetett hibát okozta: http://support.microsoft.com/kb/948496

A Service Pack 2 újratelepítése után szükség lehet a Scalable Networking Pack letiltására a Tudásbázis 948496. számú cikkében ismertetett hibák kijavításához.

 

További információ

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A Windows Server 2003 Service Pack 2 szervizcsomagjának újratelepítését követően ellenőrizze a Tudásbázis 973917. számú frissítésének fájlverzióit a következő cikk tanulmányozásával:

Az Internet Information Services (IIS) hitelesítésének bővített védelmét implementáló frissítés leírása
http://support.microsoft.com/kb/973917

 

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2009746 - Utolsó ellenőrzés: 2009. december 24. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Internet Information Services 6.0 a következő platformokon
    • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 2
Kulcsszavak: 
kbnomt kbrapidpub KB2009746
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com